به گزارش ایرنا، در بند اول سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب نیز ضمن تاكید بر واگذاری امور به مردم، بر تامین شرایط و فعال سازی تمام امكانات و منابع مالی و سرمایه های انسانی و علمی كشور به منظور توسعه كارآفرینی و به حداكثر رساندن مشاركت آحاد جامعه در فعالیت های اقتصادی با تسهیل و تشویق همكاری های جمعی و ارتقای درآمد و نقش طبقات كم درآمد و متوسط تاكید شده است.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی فارس، كسب و كار و مشاغل خانگی را یكی از زمینه های افزایش مشاركت مردم در اقتصاد دانست و گفت: مشاغل خانگی همچنین یك راهكار مناسب برای توسعه اشتغال های خرد و متوسط به ویژه برای افراد بیكار دارای مهارت كافی در انجام برخی از فعالیت ها است كه به دلیل بازار نامناسب اشتغال نمی توانند جذب بازار شوند.
سهراب مختاری در گفت و گو با ایرنا افزود: فعالیت اقتصادی در محیط خانگی علاوه بر اینكه زمینه مشاركت اعضای خانواده در یك فعالیت اقتصادی مشترك را فراهم می كند، از ترددهای شهری كه زمینه ساز ایجاد ترافیك و صرف هزینه است نیز جلوگیری می كند و با توجه به در كنار هم بودن اعضای خانواده به استحكام پیوند بین اعضای خانواده نیز كمك می كند.
وی ادامه داد: مشاغل خانگی طیف وسیعی از مشاغل سنتی تا مشاغل نوظهور را شامل می شود و راه اندازی یك كسب و كار خانگی علاوه بر مهارت خاص هر شغل نیازمند برخورداری از مجموعه ای از مهارت های اساسی و پایه ای همچون مدیریت منابع، مدیریت زمان، سازماندهی، مدیریت فردی و مهمتر از همه مهارت های بازاریابی است.
مختاری افزود: امروزه كسب و كارهای خانگی به عنوان راهكاری مهم برای ایجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان محسوب می شود كه از جمله مزایای آن، حذف هزینه های مربوط به خرید، رهن و اجاره كارگاه و هزینه رفت و آمد، استفاده از نیروی كار سایر اعضای خانواده و ایجاد زمینه های كار خانوادگی و امكان انتقال تجارب از طریق آموزش غیررسمی بین اعضای خانواده است.
وی گفت: در مجموع منظور از مشاغل یا كسب و كار خانگی آن دسته از فعالیت هایی است كه توسط عضو یا اعضای خانواده در فضای مسكونی در قالب یك طرح كسب و كار بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحدهای مسكونی همجوار شكل می گیرد و منجر به تولید خدمت و یا كالای قابل عرضه به بازار خارج از محیط مسكونی می شود.
او ادامه داد: رشته های فعالیت مشاغل خانگی نیز شامل صنایع دستی، فرش دستباف و رشته های مرتبط به صنایع، تولیدی، تجارت الكترونیك، امور تولیدات دامی، شیلات، صنایع تبدیلی و تكمیلی كشاورزی، عشایری، امور تولیدات گیاهی و فعالیت های فرهنگی و هنری می شود.
وی اضافه كرد: در استان فارس تاكنون 40 هزار و 658 مجوز راه اندازی مشاغل خانگی صادر شده است.
مدیر كل تعاون، كار و رفاه اجتماعی فارس اضافه كرد: از سال 91 تاكنون 116 هزار و 130 فقره مجوز ایجاد مشاغل خانگی دراین استان صادر شده و به 32 هزار و 693 متقاضی نیز تسهیلات قرض الحسنه به مبلغ یك هزار و 634 میلیارد و 759 میلیون ریال پرداخت شده است.
مختاری افزود: برای امسال نیز مبلغ 400 میلیارد ریال به این امر اختصاص یافته است.
مدیر عامل صندوق كارآفرینی امید استان فارس هم گفت: این صندوق با هدف ایجاد زمینه و فرصت برای راه اندازی مشاغل خانگی اقدام به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به متقاضیان واجد شرایط می كند.
بهرام لطیفی در گفت و گو با ایرنا افزود:صندوق كارآفرینی امید این تسهیلات را به آن دسته از متقاضیان بیكاری كه توانایی انجام فعالیت اقتصادی را دارند اما توانایی تهیه مكان اجرای طرح،ابزاروسرمایه لازم را ندارند پرداخت می كند.
وی ادامه داد:همچنین به آن دسته از افرادی كه بضاعت لازم برای ایجاد اشتغال برای عده ای افراد بیكار دارای مهارت را دارند نیز تسهیلات پشتیبان پرداخت می شود.
او اظهار كرد: صندوق كارآفرینی امید فارس ازسال 92 تا پایان سال 95 در بخش مشاغل خانگی یك هزار و 528فقره تسهیلات به مبلغ 117 میلیارد و 74 میلیون ریال پرداخت كرده است.
لطیفی اظهار كرد:در بحث پشتیبان مشاغل خانگی نیز طی از سال های 92 تا 95 نزدیك 104 فقره تسهیلات به مبلغ 49 میلیارد و 780 میلیون ریال از سوی این صندوق به متقاضیان پرداخت شده است.
وی ادامه داد:درسال 96 نیز در بخش مشاغل خانگی 174 فقره تسهیلات به مبلغ 15 میلیارد و 140 میلیون ریال و در حوزه پشتیبان مشاغل خانگی نیز یك فقره تسهیلات به مبلغ 500 میلیون ریال پرداخت شده است.
مدیر عامل صندوق كارآفرینی امید استان فارس پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به زنان روستایی در قالب صندوق های خرد و كلان هم گفت: صندوق كارآفرینی امید از این صندوق ها مشروط به اینكه پولی كه در اختیار این صندوق ها قرار گرفته می شود برای ایجاد مشاغل خانگی صرف شود حمایت می كند.
لطیفی افزود: این كاردرچند شهرستان استان به صورت آزمایشی انجام شد و تا پایان سال گذشته 76 فقره تسهیلات به مبلغ 11 میلیارد و 400 میلیون ریال پرداخت شد كه زمینه ایجاد اشتغال برای حدود 250 نفر نیز فراهم شد.
وی افزود:درسال 96 نیز به آن دسته از افرادی كه موفق موفق عمل كردند در مجموع 27 فقره تسهیلات به ارزش بیش از چهار میلیارد ریال پرداخت شد.
گزارش:سارنگ عبداللهی ** انتشار:غلامرضا مالك زاده
6122 /1876
تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۴
شیراز- ایرنا- یكی از راه های تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی، توسعه مشاغل كوچك و متوسط به طور عام و توسعه مشاغل خانگی به طور خاص با هدف افزایش درآمد و ثروت در جامعه است.