كویته - ایرنا - رئیس شورای بازرگانی ایران و پاكستان تصریح كرد: با اجرای كامل برنامه های سركنسولگری جمهوری اسلامی ایران در كویته و تعامل دو كشور، افزایش میزان مبادلات تجاری دو كشور به رقم پنج میلیارد دلار مورد تاكید سران ایران و پاكستان قابل تحقق است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، شورای بازرگانی پاكستان و ایران به نمایندگی از فدراسیون اتاق های بازرگانی پاكستان و هدف ارتقاء روابط تجاری با ایران، نشست عمومی با حضور ده ها تن از بازرگانان ایالت بلوچستان در شهر كویته برگزار كرد.
علیرضا رضوی رئیس شورای بازرگانی ایران و پاكستان در این نشست با تشریح توانمندی های دو كشور برای گسترش همكاری تجارتی، گفت: امید است با تحقق برنامه ها، مبادلات تجاری دو كشور به رقم پنج میلیارد دلار مورد تاكید سران ایران و پاكستان محقق شود.
وی اضافه كرد: برای تحقق این مهم، طرف پاكستانی نیز باید تسهیلاتی برای بازرگانان ایرانی فراهم كرده و مشكلات تبادل پول میان بازرگانان را رفع كند.
محمد رفیعی سركنسول جمهوری اسلامی ایران در كویته پاكستان نیز در این نشست، با بیان موانع ارتقاء مبادلات میان دو كشور به ویژه در مناطق همجوار و تاكید بر لزوم افزایش مراودات از مرزهای زمینی، افزود: یكی از وظایف بخش خصوصی و بازرگانان، مطالبه گری از دولت برای ارائه تسهیلات و افزایش حمایت از آنهاست.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و پاكستان نیز در ادامه این نشست طی سخنانی گفت: اتاق مشترك و شورای بازرگانی به عنوان زیر مجموعه فدراسیون اتاق های بازرگانی پاكستان همكاری نزدیكی با یكدیگر برای فعالیت تجاری در ایران دارند و در آینده نزدیك اتاق مشترك قصد دارد، هیات تجاری بزرگ پاكستانی به شهرهای تهران، مشهد، زاهدان و چابهار اعزام كند.
در این نشست همچنین در خصوص ارائه تسهیلات برای صدور روادید، كاهش نرخ تعرفه ها و عوارض، انعقاد موافقتنامه تجارت ترجیحی و سرعت بخشیدن به ایجاد ارتباط بانكی بین دو كشور بحث و تبادل نظر شد.
51 اتاق بازرگانی منطقه ای، پنج اتاق مشترك، هشت اتاق بازرگانی و صنایع كوچك، 11 اتاق بازرگانی زنان و 12 انجمن و اتحادیه تجاری از سراسر پاكستان زیر نظر فدراسیون اتاق های بازرگانی پاكستان، در این كشور فعالیت می كنند.
كویته مركز ایالت بلوچستان واقع در جنوب غربی پاكستان است . این ایالت حدود یك هزار كیلومتر مرز مشترك زمینی با ایران دارد.
به گزارش ایرنا، آمار رسمی موجود درخصوص حجم صادارات و واردات میان ایران و پاكستان، حاكی است در سال 1394، كل مبادلات تجاری رسمی میان دو كشور تنها 861 میلیون دلار بوده است.
این رقم در سال 1395 سیر صعودی خود را آغاز كرد.
اعداد و ارقام مربوط به سال 1395 حاكی است حجم تجارت دوسویه بین ایران و پاكستان در این سال، به بیش از یك میلیارد و 150 میلیون دلار افزایش یافت. انتظار می رود در پایان سال جاری، تجارت میان دو كشور نسبت به سال گذشته نیز افزایش یابد.
ارزش اقلام صادراتی ایران به پاكستان در سال 1395 بیش از 795 میلیون دلار و واردات از این كشور همسایه حدود 365 میلیون دلار بود.
آساق **6125**1723 خبرنگار: سیدبهادر حسینی تشنیزی**1663** انتشار دهنده: خسرو حسینی