تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۵

همدان - ايرنا - سرپرست شركت آب منطقه ‌اي همدان با بيان اينكه پرونده بارش‌ هاي استان همدان در سال آبي 95-96 با بارش 406 ميلي متري برف و باران بسته شد گفت: بارش ‌هاي امسال نسبت به مدت مشابه سال آبي 94-95، 13 درصد كاهش و در مقايسه با متوسط بلندمدت 15 درصد افزايش داشته است.

منصور ستوده روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران با بيان اينكه بارش استان در مدت مشابه سال 94-95، 465 ميلي‌متر و متوسط بلند مدت 353 ميلي‌ متر بوده است افزود: در محدوده مطالعاتي همدان ـ بهار ايستگاه سد اكباتان 401 ميلي‌ متر بارندگي ثبت شده كه اين رقم در مدت مشابه سال گذشته 441 ميلي‌ متر بوده است كه 9 درصد كاهش را نشان مي‌دهد.
وي ميزان بارندگي در ايستگاه وسج محدوده مطالعاتي نهاوند در سال گذشته را 582 ميلي‌ متر اعلام كرد و گفت: امسال در اين ايستگاه 418 ميلي‌ متر بارندگي گزارش شده كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته بيش از 28 درصد كاهش را نشان مي‌دهد.
سرپرست شركت آب منطقه‌اي همدان بيان كرد: ميزان بارش در ايستگاه وراينه محدوده مطالعاتي نهاوند 721 ميلي‌متر بوده كه نسبت به بارش 811 ميلي‌متر در مدت مشابه سال گذشته 11 درصد افزايش دارد.
ستوده با اشاره به اينكه از ابتداي سال آبي 95 تاكنون در ايستگاه آق كهريز همدان - بهار 299 ميلي متر بارندگي رخ داده است افزود: ميزان بارندگي سال گذشته در اين ايستگاه 350 ميلي‌متر بوده كه مقايسه اين 2 عدد كاهش 15 درصدي بارندگي در اين منطقه را نشان مي‌دهد.
وي ادامه داد: ايستگاه قهاوند در محدوده مطالعاتي رزن ـ قهاوند 300 ميلي‌متر بارندگي داشته است كه اين ميزان بارندگي ثبت شده در اين ايستگاه در مدت مشابه سال گذشته 277 ميلي‌متر بوده كه هشت درصد افزايش نشان مي دهد.
وي با بيان اينكه سال گذشته در ايستگاه خميگان محدوده مطالعاتي رزن - قهاوند 331 ميلي‌متر بارندگي به ثبت رسيده است تصريح كرد: ميزان بارندگي امسال در اين ايستگاه 300 ميلي‌متر بوده كه نشان دهنده كاهش 9 درصدي بارندگي اين منطقه است.
گفتني است؛ همدان از جمله استان هايي است كه در سال هاي گذشته تجربه تلخ خشكسالي و بحران آب را سپري كرده است و اكنون كه با مديريت مناسب و برنامه ريزي و افزايش نذورات آسماني، همدان مشكل كم آبي ندارد بايد مراقب باشيم تا با مصرف بي رويه آب اين تجربه تلخ دوباره تكرار نشود.
در سال هاي گذشته سطح آبهاي زيرزميني دشت هاي همدان سالانه يك متر افت داشت اما با توجه به بحران كم آبي، ميزان افت سطح آبهاي زير زميني استان در 6 ماه اول سال 92 به چهار متر هم رسيد.
افزايش دما در برخي از روزهاي تابستان سال 92 گاهي به بالاي 42 درجه سانتيگراد نيز رسيد و اين در حالي بود كه ميزان بارش ها در همان سال نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن تا 44 درصد كاهش داشت و همدان را در بين استان هاي كشور به رتبه 31 از نظر ميزان بارندگي ها رساند.
بحران كم آبي در روستاهاي همدان در سال 92 روز به روز افزايش يافت و بر اساس آمارهاي موجود بيش از نيمي از روستاهاي شهرستان همدان در آن سال با تانكر آبرساني مي شد.
2087/1181
خبرنگار: زهرا پيرنيا** انتشاردهنده: الهام تدين