اراك - ايرنا - پشتيباني فني و صنعتي كه از سوي واحدهاي صنعتي همچون هپكو، آلومينيوم سازي، ماشين سازي، واگن پارس، آذرآب و ديگرواحدها و كاركنان اين كارخانه ها از جبهه هاي نبرد مي شد، صنايع استان مركزي را به عنوان پشتيبانان خدمت و سازندگي در دوران هشت سال دفاع مقدس معرفي كرد.

به گزارش ايرنا، رژيم بعثي عراق هرگز تصور نمي كرد كه ملت ايران بتواند با حمايت قاطع از رزمندگان، هشت سال در مقابل سلطه طلبي هايش استقامت كند چرا كه صدام پيش از حمله به ايران با 37 كشور جهان وارد مذاكره شده و حمايت هاي تسليحاتي و اقتصادي آنها را با خود همراه كرد.
با اين وجود اعتقاد راسخ ملت ايران به خصوص رزمندگان به آرمان هاي امام راحل و انقلاب اسلامي باعث شد تا رزمندگان اسلام هر روز با تدارك ديدن عمليات هاي مختلف بخش هاي تصرف شده كشور عزيزمان را كه در روزهاي نخست جنگ به اشغال رژيم بعثي درآمده بود، را آزاد كنند.
استان مركزي به لحاظ نزديكي به استان هاي غربي كشور، وظيفه سنگيني در پشتيباني از رزمندگان اسلام بر عهده داشت و سلحشوران اين استان نيز نقش موثري در پيروزي در مقابل رژيم بعثي ايفا كردند.
رزمندگان ايران اسلامي با از جان‌گذشتگي و فداكاري هاي مثال زدني خود در جنگ تحميلي مردانه در مقابل رژيم بعثي عراق ايستادگي كردند و اجازه دست درازي به خاك وطن را ندادند.
پس از نقش برجسته رزمندگان استان مركزي در جنگ تحميلي، وجود صنايع اين استان به خصوص شهرستان اراك در مناطق عملياتي منجر به پيشروي ها و پيروزي بسياري از عمليات ها به خصوص در جنوب كشور شد.
جانشين فرمانده سپاه روح الله استان مركزي اظهار كرد: نقش صنايع استان مركزي در سه بخش اصلي حضور كاركنان در جبهه ها، كمك هاي مالي و اقلام خوراكي و پوشاك به رزمندگان و اعزام ماشين آلات و تجهيزات به جبهه ها خلاصه مي شود.
سرهنگ پاسدار محسن گلشن زاده افزود: با آغاز جنگ تحميلي و اعزام اقشار مختلف مردم به جبهه هاي غرب و جنوب كشور، علاوه بر دستگاه هاي دولتي استان مركزي، صنايع استان نيز نيروهاي خود را در هر شرايط شغلي كه بودند، براي اعزام به جبهه ها آماده كردند.
وي اظهار كرد: كارخانه ماشين سازي اراك با اعزام 487 رزمنده، شركت صنايع آذرآب با 205 رزمنده، آلومينيوم اراك با 647 رزمنده، هپكو اراك با 358 رزمنده، شركت صنايع اراك با 290 رزمنده، كمباين سازي با 190 رزمنده، آونگان با 200 رزمنده و شركت آلومرول نيز با 189 رزمنده بيشترين نيروهاي خود را در بين صنايع استان مركزي در دروان دفاع مقدس به جبهه هاي نبرد حق عليه باطل اعزام كردند.
جانشين فرماندهي سپاه روح الله استان مركزي ادامه داد: از ميان صنعتگران اعزامي از كارخانه هاي صنعتي استان به خصوص اراك 50 رزمنده از واگن پارس، 54 رزمنده از آلومينيوم، 43 رزمنده از ماشين سازي، 10 رزمنده از شركت صنايع آذرآب، 10 رزمنده از شركت صنايع و پنج رزمنده از كارخانه كمباين سازي اراك علاوه بر شهداي بمباران صنايع اراك در پنجم مرداد سال 1365 در جبهه ها به درجه رفيع شهادت نائل آمدند.
وي اضافه كرد: كارخانه ماشين سازي اراك با ساخت 20 دستگاه مين كوب براي نصب روي بولدزر به سفارش صنايع خود كفايي سپاه پاسدران، ساخت يك دستگاه كامل كانال كني، ساخت 9 هزار و 500 دستگاه كلاج تانك، طراحي و ساخت 150 دستگاه كامل دوربرد خمپار 120 ميليمتري، ساخت يك دهانه 130 متري پل تير مركب، طراحي و ساخت يك پل تا شوند براي عبور از كانال بيشترين نقش را در دفاع مقدس داشت.
جانشين فرماندهي سپاه روح الله استان مركزي بيان كرد: ايمان و توكل به خداوند متعال رمز پيروزي و موفقيت رزمندگان اسلام در دوران هشت ساله دفاع مقدس بود و شهدا و رزمندگان با تبعيت از رهبري و ايمان به ذات هستي بخش الهي، وارد ميدان شده و با امدادهاي غيبي و الهي پيروزي اسلام و انقلاب را رقم زدند.
وي تاكيد كرد: اقتدار ايران مديون جا نفشاني شهدا و امت شريف انقلابي است كه همپاي رزمندگان در صحنه هاي دفاع حق عليه باطل حركت كردند تا انقلاب و جنگ هشت ساله دفاع مقدس به پيروزي رسيد و اگر اين ايثار و ازخودگذشتگي نبود، پيروزي محقق نمي شد.
يكي از پيشكسوتان دفاع مقدس نيز گفت: مهندسان استان مركزي همانند ديگر شهداء و ايثارگران با حضور در جبهه مهندسي توانستند اقدامات ارزنده اي را در جريان هشت سال جنگ تحميلي انجام دهند و با تكيه بر روحيه جهادي و بهره مندي از ايمان به خدا از كشور دفاع كرده و سبب پيروزي شوند.
سردار نورخدا قاسمي افزود: صنايع استان مركزي در دوران دفاع مقدس به عنوان شاهرگهاي حياتي مهندسي جنگ به شمار مي آمدند و نقشي موثر داشتند كه دشمن با حمله هوايي به صنايع و شهادت بسياري از نيروهاي ارزشي، سعي در خدشه وارد كردن به روحيه مقاومت مردم داشت.
وي افزود: صنايع استان مركزي با حضور خود در جنگ و تهيه ادوات نظامي و تجهيزات جنگي و همچنين هدايت صحيح مهندسي جنگ توانست نقشي محوري را در دوران دفاع مقدس ايفا كند.
اين پيشكسوت دفاع مقدس افزود: نقش برجسته صنايع استان مركزي در بخش مهندسي جنگ به خصوص ساخت پل خيبر يك، تحول عظيمي در جنگ تحميلي ايجاد كرد به طوري كه اقتدار رزمندگان اسلام را به رژيم بعثي و همه متحدانش نشان داد.
وي افزود: شركت ماشين سازي اراك كه تاريخ صنعت استان مركزي را با دفاع مقدس گره زده است با تلاش مهندسان و كارگران خود توانست با ساخت پل شناور 13 كيلومتري خيبر، سه راهي فتح را به جزاير مجنون متصل كند.
سردار قاسمي اظهار كرد: پل خيبر در مدت 75 روز ساخته شد كه براي اجراي عمليات عظيم خيبر مورد بهره برداري قرار گرفت و سبكي و تعويض قطعات هنگام بمباران شديد دشمن در كوتاهترين زمان از قابليت هاي اين پل بود.
وي اضافه كرد: عمليات خيبر كه به آزاد سازي منطقه اي به وسعت يك هزار كيلومتر مربع در هور، 140 كيلومتر مربع در جزاير مجنون و 40 كيلومتر مربع در طلائيه انجاميد، موجب عزم بين المللي در جهت كنترل ايران و جلوگيري از شكست شد.
يكي از پيشكسوتان دفاع مقدس و از كاركنان شركت ماشين سازي اراك نيز گفت: بيش از 2 هزار عدد از ادوات مخصوص پل شناور در دوران دفاع دمقدس در اين شركت ساخته شد.
محمد اميري افزود: ساخت 14 عدد كمانه بلدوزر، طراحي و ساخت 20 دستگاه ضربه گير خمپاره، ساخت 25 دستگاه دكل ديده باني، طراحي و ساخت پنج دستگاه تير بار آرپي جي، ساخت و توليد 10 هزار بيلچه تاشو انفرادي سنگركن، ساخت يك هزار و 500 عد پين مخصوص پل نوح نبي(ع)، ساخت يك دستگاه بالابر لوله اي 30 متري بخشي از فعاليت هاي شركت ماشين سازي اراك در دوران دفاع مقدس بود.
وي اضافه كرد: همچنين ساخت سنگر هاي لوله اي مخصوص منطقه عملياتي كردستان، طراحي و ساخت 20 پل آلومينيوم 6 متري، ساخت پنج دستگاه مخازن 2 جداره از ديگر فعاليت هاي شركت ماشين سازي اراك در دفاع مقدس بود.
اين پيشكسوت دفاع مقدس گفت: 489 نفر از نيروهاي اين شركت به جبهه هاي نبرد حق عليه باطل اعزام شدند كه از اين تعداد 163 رزمنده جانباز، 14 نفر آزاده و 43 رزمنده نيز به درجه رفيع شهادت نائل آمدند.
يكي از پيشكسوتان دفاع مقدس و از كاركنان شركت هپكو اراك نيز گفت: عمده فعاليت كارخانه هپكو در اعزام ماشين آلات راهسازي براي حفر سنگر و يا ايجاد خاكريز بود.
اصغر اميدي افزود: علاوه بر اين شركت هپكو در ساخت ماشين آلات مهندسي رزمي از قبيل بلدوزر كوتاه عملياتي و مكانيزه و ساخت بولدوزر قورباغه اي فعاليت داشت.
وي اضافه كرد: در همه عمليات ها به خصوص در جنوب كشور كاركنان كارخانه هپكو و همچنين تجهيزات راهسازي اين شركت براي ايجاد خاكريز براي جلوگيري از ديد دشمن حضور موثر داشتند.
يكي از پيشكسوتان هشت سال دفاع مقدس استان مركزي نيز گفت: نقش صنايع استان مركزي در جنگ تحميلي به اندازه اي ارزشمند بود كه در پنجم مرداد سال 1365 صدام دستور بمباران هوايي صنايع اراك را صادر كرد كه در اين جريان بسياري از صنعتگران اراكي در كارخانه هاي مختلف از قبيل واگن پارس، ماشين سازي، شركت صنايع آذرآب، آلومينيوم و آلومرول به درجه رفيع شهادت نائل آمدند.
حسن آصفري افزود: علاوه بر كارخانه هاي مادر تخصصي اراك، بسياري از كارگاه هاي مغازه اي خرد و كوچك نيز اقدام به ساخت گلوله خمپاره مي كردند.
وي بيان كرد: توليد گلوله هاي خمپاره، توپ، تهيه ماسوره، ساخت قطعات جنگ افزارها و حضور موثر كاركنان صنايع به لحاظ برخورداري از روحيه فني و آگاهي هاي مهندسي بخشي از اقدامات صنايع استان مركزي در فاع مقدس بود.
اين پيشكسوت دفاع مقدس بيان كرد: نقش مهندسان استان مركزي در پيروزي هاي دفاع مقدس غير قابل انكار است و امروز نيز با همان روحيه جهادي در تمامي عرصه هاي علمي و فناوري حاضر شده اند.
وي ادامه داد: مديريت صحيح مهندسي جنگ و تهيه ادوات نظامي از سوي صنايع به ويژه كارخانجات استان مركزي در برخي از موارد با آماده سازي زيرساخت ها و جلوگيري از پيشروي دشمن، مانع شكست رزمندگان مي شد.
آصفري اظهار كرد: مهندسي جنگ در دوران دفاع مقدس در عمليات هاي خيبر و بيت المقدس به خوبي پياده شده بود كه اين امر بيانگر توان بالاي مهندسان استان مركزي در ساخت تجهيزات و ماشين آلات بود.
وي اضافه كرد: ماشين آلات راه سازي شركت هپكو و پل هاي ثابت و شناور شركت ماشين سازي اراك در تمام مناطق عملياتي به رزمندگان انگيزه مضاعف مي بخشيد.
اين پيشكسوت دفاع مقدس گفت: صنايع استان مركزي 70 پروژه را در دوران دفاع مقدس اجرا كرد كه پل خيبر مهمترين سازه صنايع اين استان است كه احداث آن راه را براي عبور رزمندگان فراهم كرده و زمينه ساز آغاز عمليات خيبر و پيروزي رزمندگان در اين عمليات بود.
در مجموع بيش از 70 هزار رزمنده از نقاط مختلف استان مركزي در طول هشت سال دفاع مقدس به جبهه هاي نبرد حق عليه باطل اعزام شدند كه شش هزار و 300 شهيد، 16 هزار جانباز و يك هزار و 700 آزاده در راه ايستادگي وطن و انقلاب جانفشاني كردند.
3017/3075/ خبرنگار: مصطفي مجللي *** انتشار دهنده: حسين مهدي زاده