گناباد- ايرنا- گروهي از گردشگران ايتاليايي روز پنجشنبه در جريان بازديد از قنات جهاني قصبه گناباد از شيوه حفاري و تامين آب اين قنات تاريخي و تاثيرگذاري آن از دو هزار و 500 سال پيش تاكنون در تامين آب اين منطقه ابراز شگفتي كردند.

يكي از اين گردشگران در جريان بازديد از قنات جهاني قصبه گناباد در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: از قدرت علمي و تفكر هزاران سال گذشته در حفاري و تامين آب بي نظير در اين قنات بسيار شگفت زده شدم و اين قنات حاصل سختكوشي و دسترنج ايرانيان در تامين آب در اين منطقه است.
ويوانا گوآلا با ابراز تاسف از فقدان شناخت كافي اروپاييان نسبت به فناوري تامين آب قنات قصبه افزود: ثبت اين اثر تاريخي در فهرست آثار جهاني فرصت مغتنمي براي افزايش اين شناخت فراهم كرده و بايد اينگونه آثار تاريخي منحصر به فرد و شاخص با تبليغات بيشتر به جهانيان و اروپاييان معرفي شوند.
وي همچنين از قنات جهاني قصبه گناباد به عنوان نشانه اي از فرهنگ اصيل و تاريخ كهن و توام با سخت كوشي ايرانيان در طول تاريخ ياد كرد.
يكي ديگر از گردشگران ايتاليايي و از اساتيد دانشگاههاي رم نيز گفت: ايران با برخورداري از فرهنگ و تاريخ كهن و با اصالت همانند مجموعه اي آثار تاريخي با معماري اصيل را در خود جاي داده كه قنات جهاني قصبه گناباد با توجه به نوع معماري خود جزو آثار تاريخي شاخص نتنها اين كشور بلكه جهان محسوب مي شود.
امانولا بوناگا اضافه كرد: قنات قصبه گناباد از ظرفيتهاي زيادي براي جذب گردشگران خارجي و اروپايي برخوردار است كه در صورت معرفي بيشتر بستر جذب آنها بيش از پيش فراهم مي شود.
وي گفت: علاوه بر قنات قصبه نوع شيوه معماري در ديگر آثار تاريخي گناباد مانند مساجد جامع قصبه، صنايع دستي همچون سفالگري، شيوه ساخت بناهاي كهن منازل روستايي و نوع شيوه تامين باد براي خنك كردن هوا از ديگر جذابيتهاي خاص گردشگري اين منطقه محسوب مي شود.
اين گردشگر ايتاليايي افزود: آثار تاريخي و گردشگري بيانگر فرهنگ و آداب و رسوم و عامل مهم پيوند ملتها است و ايران با برخورداري از آثار كهن تاريخي و گردشگري ظرفيتهاي زيادي براي جذب گردشگر برخوردار است.
9 نفر از گردشگران ايتاليايي روز پنجشنبه از آثار تاريخي و قنات جهاني قصبه گناباد بازديد كردند.
از ابتداي امسال تاكنون 200 نفر از گردشگران خارجي از قنات قصبه گناباد بازديد كرده اند.
قنات قصبه گناباد با سابقه 2500 سال به عنوان قديمي و عظيم ترين قنات كشور و شاهكار تمدن تاريخ بشر در تامين آب و چشم انداز توسعه گردشگري 25 تير پارسال به عنوان تنها اثر جهاني خراسان رضوي در فهرست آثار جهاني سازمان يونسكو به ثبت رسيد.
از مجموع شش هزار و 780 رشته قنات در خراسان رضوي 600 رشته آن در شهرستان گناباد قرار دارد.
شهرستان گناباد داراي 250 اثر تاريخي و معنوي است كه از اين تعداد 142 اثر در فهرست آثار ملي ثبت شده است. چهار موزه باستانشناسي، مردمشناسي، آب و موزه روستايي زعفران هم در گناباد براي بازديد علاقه مندان داير است. گناباد در فاصله 287 كيلومتري جنوب مشهد واقع است.
خبرنگار: عليرضا حسن زاده **انتشار: حسين كريم زاده
2095/1858