به گزارش ايرنا، مسئولان و متوليان امر روز پنجشنبه در نشستي به بررسي طرح جامع و مطالعاتي شهر نمونه گردشگري سي سخت پرداختند كه به نظر ميرسد وحدت رويهاي براي اين مهم وجود ندارد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كهگيلويه و بويراحمد در اين نشست مهمترين هدف از مطالعه و اجراي طرح نمونه گردشگري را توسعه پايدار، پيوند اين صنعت با اقتصاد شهروندان، مديريت يكپارچه گردشگري و ارائه خدمات بهتر به گردشگران ذكر كرد.
محمود باقري افزود: شهرستان دنا و شهر توريستي سي سخت يكي از ظرفيتهاي مهم اقتصادي و گردشگري در استان است كه تاكنون مورد غفلت واقع شده است.
وي گفت: اجراي اين طرح مهم اقتصادي همكاري، همافزايي و عزم همه مسئولان و متوليان امر در سطح استان و شهرستان دنا را ميطلبد.
فرماندار دنا نيز در همين زمينه وضعيت موجود زيرساختها، امكانات و صنعت گردشگري در اين شهرستان را نامناسب و جوابگوي نيازهاي گردشگران و مسافران ندانست و خواستار حل مشكلات و ارائه يك برنامه جامع و مدون براي خروج از مشكلات شد.
عباس بهشتي فر افزود: طرح مطالعاتي جامع شهر نمونه گردشگري با همت اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري بهترين گزينه براي خروج از مشكلات موجود است كه بايد همه دستگاههاي متولي ازجمله شهرداري سي سخت براي اجراي اين طرح همكاري كند.
** كوه گل غده سرطاني دنا
فرماندار دنا با بيان اينكه محدودشدن صنعت گردشگري در شهرستان دنا تنها به كوه گل و چشمه ميشي جفاي بزرگي در حق طبيعت چشم نواز در ساير مناطق است گفت: اين منطقه اكنون تبديل به غده سرطاني براي مسئولان و شهروندان شده و يكي از بزرگترين مشكلات فرهنگي و اجتماعي در شهرستان محسوب ميشود.
بهشتي فر اظهار داشت: درحاليكه جايجاي شهرستان دنا سرشار از مناطق بكر، طبيعي و گردشگري فراواني است نبايد تنها به يك منطقه خاص توجه شود كه تاكنون منفعتي براي شهر و شهروندان به ارمغان نداشته است.
** دلخوش به آمار ورودي گردشگران نشويم
رئيس اتاق بازرگاني، كشاورزي و صنايع ياسوج نيز گفت كه وضعيت گردشگري در اين استان بهويژه در شهر توريستي سي سخت با روح اين صنعت و استانداردهاي بين المللي آن فاصله زيادي دارد.
جبار كياني اظهار داشت: خروجي ارزيابيها و بررسيهاي كارشناسي از وضعيت گردشگري در كهگيلويه و بويراحمد نشان ميدهد كه اين صنعت همچنان كمترين نقش را در وضعيت رونق اشتغال، توسعه و كاهش فاصله شكاف عميق توسعهاي استان داشته است.
وي با بيان اينكه نبايد خود را تنها دلخوش به ارائه آمار ورودي گردشگران كرد، افزود: گردشگري كهگيلويه و بويراحمد همواره از نبود برنامه عملياتي رنج ميبرد.
وي تصريح كرد: شهر توريستي و زيباي سي سخت همراه با ستيغهاي سترگ دنايش كه ميتوانست با برنامه عملي و جامع بهترين راه كسب درآمد، اشتغال و توسعه پايدار نهتنها براي شهرستان دنا بلكه كل استان باشد تاكنون مورد غفلت و كج برخي سليقگيها قرار گرفته است.
وي افزود: شهرداري سي سخت كه بايد از نظر مالي و از راه همين صنعت توريسم حتي ساير شهرداريهاي 17 گانه استان را تغذيه و تأمين كند خود دچار بحران مالي و بدهكاري شده است.
كياني ادامه داد: بروز اين بحرانها و مشكلات در خلأ و نبود برنامه و ناآگاهي از مفهوم واقعي صنعت توريسم و گردشگري حاصل ميشود.
** شهرستان دنا داراي بيشترين سهم زمينخواري
مديركل دفتر فني استانداري كهگيلويه و بويراحمد نيز گفت: برخي كجسليقگيها و زياده خواهي مانع جدي در رونق صنعت توريسم و گردشگري در استان بهويژه شهرستانهاي بويراحمد و دنا شده است.
سيد حسين كاظمي افزود: همان سياستهاي نادرست و زياده خواهانه اي كه سبب نابودي هكتارها باغ و بوستان در اثر تغيير كاربريهاي غيرمجاز و زمين خواريها در بويراحمد شد، اكنون دامنگير شهرستان دنا و شهر توريستي سي سخت شده است.
وي گفت: بر اساس بررسيها هم اينك شهرستان دنا داراي بيشترين ميزان زمين خواري در استان است.
كاظمي برخي چالشها و مشكلات صنعت توريسم در استان را يادآور شد و گفت: اصلاح و ساماندهي و رفع چالشها براي رونق اين صنعت بايد در ابعاد مختلف باشد.
وي با اشاره به بهانه كمبود اعتبار توسط شهرداري براي اجراي طرح جامع شهر نمونه گردشگري سي سخت نيز گفت: رفع بخش عمدهاي از مشكلات و موانع موجود بيشتر نيازمند بكارگيري تدبير و سليقه از سوي متوليان امر است و حل بسياري از اين معضلات و كمبودها را نميتوان تنها به كمبود اعتبار و نبود منابع مالي گره زد.
شهر توريستي «سي سخت» در فاصله 35 كيلومتري ياسوج مركز استان كهگيلويه و بويراحمد با مناظر بديع ستيغهاي برفي دنا، چشمه ميشي و درياچه كوه گل در ايام نوروز و تابستان آماده استقبال از مهمانان و مسافران از اقصي نقاط ايران است.
به گفته مسئولان سال گذشته افزون بر يكميليون و 200 هزار نفر گردشگر به مناطق بكر و ديدني اين شهرستان ديدن كردند.
شهرستان دنا با جمعيتي حدود 46 هزار نفر داراي 2 بخش مركزي و پاتاوه است.
خبرنگار: حميد جهان**
3016/
تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۴
ياسوج - ايرنا- مطالعات طرح جامع شهر نمونه گردشگري سي سخت در استان كهگيلويه و بويراحمد كه از حدود 2 سال پيش تاكنون در دستور كار متوليان امر قرار گرفته همچنان با برخي موانع جدي، موازي كاريها و بروكراسيهاي اداري مواجه است.