تهران - ایرنا - محققان فرانسوی با استفاده از بقایای بلااستفاده تولیدشده در فرآیند تولید روغن زیتون، موفق به تولید سوخت زیستی،‌ آب تمیز و كود شدند.

به گزارش روز جمعه گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس دیلی، برای تولید روغن زیتون به صورت تجاری، زیتون‌ها خرد شده و با آب در آسیاب مخلوط می‌شوند. روغن حاصل جمع‌آوری شده و در محفظه‌ای نگهداری می‌شود. آب و تفاله زیتون باقیمانده بلااستفاده است.
در حال حاضر هیچ روش مناسبی برای دفع فاضلاب تولید شده از تهیه زیتون و دیگر محصولات وجود ندارد؛ زیرا ورود آن به اعماق زمین منجر به آلودگی آب‌های دیگر می‌شود و حضور آن روی زمین خاك و محصولات كشاورزی را از بین می‌برد و همین امر سبب شده محققان همواره به دنبال روش‌هایی برای دفع یا استفاده از فاضلاب باشند. معضل تولید زباله نیز یكی از مهمترین مشكلات متخصصان محیط زیست است. محققان موسسه علم مواد Mulhouse در فرانسه موفق به تولید سوخت زیستی، كود و آب تمیز از این بقایای بلااستفاده تولید شده در كارخانه‌ها روغن زیتون شده‌اند.
محققان برای انجام این فرآیند فاضلاب تولید شده از روغن زیتون را با خاك اره كه یكی دیگر از مواد زائد موجود در كشورهای حاشیه مدیترانه است مخلوط كرده اند؛ لازم به ذكر است كه 98 درصد روغن زیتون جهان در كشورهای حاشیه مدیترانه تولید می‌شود. این مخلوط به سرعت خشك می شود و آب تبخیر شده از آن به عنوان آب تمیز و مناسب برای آبیاری جمع‌آوری می‌شود. محصول خشك باقیمانده در معرض دمای بالا و در غیاب اكسیژن قرار می‌گیرد و به گاز قابل احتراق و زغال تبدیل می‌شود.
گاز تولیدشده جمع‌آوری می‌شود و پس از متراكم‌شدن، به روغن زیستی تبدیل می‌شود كه می‌تواند به عنوان منبع گرمایی باشد. زغال باقیمانده حاوی پتاسیم، فسفر و نیتروژن است و می‌تواند به عنوان كود مورد استفاده قرار گیرد.
نتایج این مطالعه در نشریه ACS Sustainable Chemistry & Engineering منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
مترجم: سپیده كاشانی** انتشار: گلشن