ميامي- ايرنا- مردم شهر ميامي آيين هاي ويژه و گوناگوني در ماه محرم دارند ، تهيه آش ' شله قروت ' يكي از اين برنامه هاست كه فقط در اين منطقه از كشور انجام مي شود .

به گزارش ايرنا ؛ اگر چه آش شله قروت براي پذيرايي از عزاداران كاربرد دارد ، اما روز تاسوعا داستان ديگري است ، زيرا غذاي پذيرايي از سوگواران حسيني (ع) در اين روز فقط آش شله قروت است .
اين غذا اكنون به يكي از نمادهاي مردم ميامي در عزاداري هاي محرم تبديل شده و آوازه آن در كشور پيچيده است ، بسياري از اهالي اين منطقه كه به خاطر كار و ديگر امور ناچار به سكونت در جاي ديگري شده اند ، روزهاي تاسوعا و عاشورا به زادگاه خود مي آيند تا ضمن سوگواري اباعبدالله الحسين (ع) ، با خوردن كاسه اي آش شله قروت ، خاطرات قديمي خود را زنده كنند.
به عقيده برخي از بزرگان منطقه ، پذيرايي سوگواران روز تاسوعا با آش شله قروت ميامي ، بيش ازيكصدسال قدمت دارد ، اين غذاي سنتي داراي طعم بسيار خوش بوده و خيلي لذيذ است.
از آن جا كه تهيه اين غذا در مقياس زياد براي پذيرايي از عزاداران روز تاسوعا نياز به برنامه ريزي و تلاش همگاني دارد ، مردم اين خطه از كشورمان در طول ساليان گذشته و با كار جمعي سنتي نيكو را در اين خصوص پايه گذاري كرده اند.
اميرعباس نوروزي ازبانيان تهيه اين آش نذري درگفت و گو با ايرنا اعلام كرد : چون در سال هاي گذشته براي پخت آش از هيزم استفاده مي شد ، گردآوري و انتقال آن ها به محل تهيه آش نياز به كار گروهي داشت.
وي افزود: ديگر اقلام مورد نياز آش هم قبل از شروع ماه محرم از سوي علاقمندان به خاندان رسول الله (ص) به مسوولان مربوطه تحويل مي گردد .
نوروزي در باره مواد لازم اين آش براي حدود يك هزار تن گفت: اين مواد شامل 50 كيلوگرم لوبيا ، 60 كيلوگرم نخود ، 40كيلوگرم جو ، 50كيلوگرم رب ، 10كيلوگرم پياز ، 50 كيلو گرم سبزي آش ، 120 كيلو گرم برنج نيم دانه و 160 كيلوگرم كشك است .
وي ادامه داد: پس از تميز كردن ، شستشو و مخلوط نمودن اين مواد ، پخت آن آغاز مي شود ، اضافه كردن كشك و پياز داغ مرحله آخر تهيه اين آش بوده و آن گاه پذيرايي از سوگواران حسيني (ع) شروع مي شود.
نوروزي بخش قابل توجه اين كار را بر عهده بانوان خواند و گفت: سبزي و ديگر مواد لازم قبل از محرم تهيه شده و توسط بانوان علاقمند شتشو و تميز مي شوند .
وي گفت: معمولا تاسوعاي هر سال در ميامي حدود 10 ديگ آش بار گذاشته شده و پايان برنامه ها در حسينيه اعظم اين شهر از عزاداران پذيرايي مي گردد .
نوروزي با بيان اين كه مواد مورد نياز براي تهيه آش از محل نذورات مردم تهيه مي شود ، افزود: هر ساله علاوه بر مردم ميامي ، بسياري از مردم شهرها و روستاهاي اطراف نيز از از اين آش نذري بهره مند مي شوند.
بسياري از آيين هاي سوگواري مردم ميامي همانند ديگر مردم ايران است ، اما برخي آيين ها مانند تهيه آش شله قروت و نيز آيين ' حسن - حسين ' به مردم اين خطه تعلق دارد.
شهرستان ميامي داراي دو بخش مركزي و كالپوش است. اين شهرستان با بيش از 40هزارتن جمعيت درشرق استان سمنان واقع شده ، و داراي يك شهر و 49 روستاست .
7357/6167 خبرنگار: علي آقايي** انتشار دهنده: محسن شاكري
(براي آگاهي از اخبار شهرستان هاي شاهرود و ميامي به كانال اخبار ايرنا شاهرود به آدرس https://telegram.me/irnashahroud مراجعه فرماييد)