اين محله در جنوب شهر شيراز اينك در مكاتبات اداري و روي تابلوها، مهدي آباد نام دارد و حدود40 هزار نفر جمعيت در آن سكونت دارند و درفصل هاي بارندگي، آرزوي نباريدن باران را در نگاه و عملكردشان مي توانيد ببينيد.
** كاش باران نيايد
باريدن باران براي اغلب انسان ها تداعي كننده زندگي و طراوت است اما احمد يكي از ساكنان حلبي آبادهاي كتس بس كه به دليل شروع فصل پاييز در حال پهن كردن نايلون بر سقف خانه حلبي خود است مي گويد:اينجا كسي از باريدن باران خوشحال نمي شود چرا كه در پاييز و زمستان با شروع فصل بارندگي بر سر مردم اينجا بدبختي آوار مي شود و هر باراني سفره هاي ساكنين حلبي آبادهاي كتس بس را با خود مي برد چون سقف هاي حلبي اين خانه ها لرزان و به جاي ايزوگام و سيمان تكه هاي ضايعات، سايبان اين مردم است.
** رود و ساقي
محمد علي دهقاني يكي از ساكنان مهدي آباد كه در محدوده 35 متري طلائيه زندگي مي كند و نبود پل براي عبور ساكنين در امتداد رودخانه اي كه از وسط اين منطقه مي گذرد را مشكلي بزرگ براي اهالي مي داند مي گويد: حدود چهار دهه است كه فاضلاب خانه هاي 500 دستگاه ارتش،شهرك مطهري و زندان عادل آباد به اين رودخانه ريخته مي شود و بوي گند آن مشام مردمان اين محدوده را آزار مي دهد و كودكان اين محدوده را مورد هجوم پشه سالك و ديگر امراض قرار داده به گونه اي كه طي سال گذشته و امسال 15 كودك به سالك مبتلا شده اند.
او از فروش انواع مواد مخدر صنعتي و سنتي در چهار نقطه محدوده 35 متري طلائيه و آزادي عمل ساقي هاي مواد مخدر كتس بس به خبرنگار ايرنا مي گويد كه اهالي از اين وضعيت به تنگ آمده اند.
دهقاني گفت: مردم اين محله به دليل نبود كلانتري، ترسان از ساقيان مواد مخدر و اراذل و اوباش هستند.
امام جماعت اين محله در جمع خبرنگاراني كه در قالب اردوي جهادي به اين منطقه رفته بودند مشكلات اهالي را زياد عنوان مي كند و اولويت را احداث زيرگذري براي كمربندي مي داند كه به دليل عدم پيش بيني آن از ابتداي احداث كمربندي تاكنون موجب كشته شدن 65 نفر از اهالي كتس بس شده است.
حجت الاسلام نامدار ستاره فر در گفت و گو با خبرنگار ايرنا از اينكه تاكنون بارها از سوي مافياي مواد مخدر اين محدوده به دليل گفتن مشكلات مردم تهديد شده ادامه داد: با توجه به اينكه ده هزارخانوار و حدود 40 هزار نفر در اين منطقه زندگي مي كنند بايد چهار كلانتري در اين محله باشد در صورتي كه حتي يك كلانتري هم وجود ندارد.
سعيد قريبي كه از ياوران شوراي مهدي آباد است اعتقاد دارد فروشندگان مواد مخدر اين محله سازمان يافته هستند چون هر زمان اين ساقي ها توسط ماموران انتظامي جمع آوري مي شوند روز بعد افرادي جديد جايگزين دستگير شده ها مي شوند و تاكنون اين معضل حل نشده است.
او از نبود امكانات ورزشي در اين منطقه گلايه دارد و مي گويد:در حالي كه اين محله بيش از 250 ورزشكار مستعد دارد كه در قالب هشت تيم بزرگسال ،دو تيم نوجوانان و دو تيم نونهالان سازماندهي شده اند و چندين مقام شهرستاني نيز كسب كرده اند ولي هيچگونه مكان ورزشي و امكاناتي ندارند.
يكي از بانوان اين محله در گفت و گو با ايرنا از عدم امنيت در اين محله خصوصا براي خانم ها گلايه دارد و مي گويد:بيرون آمدن از خانه براي خانم ها در كتس بس با مشكلات زيادي مواجه است چون در تمام اوقات روز صدها موتوري مواد فروش در كنار خيابان و پياده روها در حال تردد و ايجاد مزاحمت هستند.
بختيار گودرزي يكي از كسبه محله مهدي آباد به خبرنگار ايرنا مي گويد:عبور و مرور ساكنان شهرك هاي يكتا، مشكل گشا، شهرك سامان و اين محدوده از كمربندي مقابل مهدي آباد صورت مي گيرد كه نبود زيرگذر تلفات زيادي را به ساكنان تحميل كرده است.
او مانند اغلب ساكنين كتس بس معضل اصلي اين منطقه را كه آرامش و آسايش مردم را سلب كرده فروشندگان مواد مخدر دانست و معتقد است در اين زمينه كوتاهي بسياري صورت گرفته است.
** املاك بدون سند، محله بدون دبيرستان
گودرزي كه مشاور املاكي در مهدي آباد دارد در گفت و گو با خبرنگار ايرنا يكي ديگر از مشكلاتي را كه به دليل گستردگي توزيع كنندگان مواد مخدر اين محدوده براي اهالي رخ داده افت شديد قيمت املاك دانست و سخن خود را اينگونه ادامه داد: به اين دليل ديگر كسي حاضر به سرمايه گذاري در اين منطقه نيست.
او ادامه داد: زمين هاي اين محدوده اغلب سند ندارند و چون صاحبان اوليه در قيد حيات نيستند در برخي موارد ورثه آنها مشكلاتي را براي صاحبان كنوني ايجاد مي كنند.
پنجعلي عرب يكي ديگر از ياوران شوراي محله مهدي آباد از عرض كم خيابان ورودي مهدي آباد كه شش متر است مي گويد و ادامه مي دهد:نداشتن پياده رو در خيابان ورودي و اصلي باعث مشكلات عديده اي براي ساكنين شده و همچنين نداشتن دبيرستان پسرانه در كتس بس يكي ديگر از مشكلات است.
اين محله با حدود 10 هزار نفر دانش آموز تنها هفت مدرسه دارد و زير نظر آموزش و پرورش ناحيه سه شيراز است.
اكبري يكي ديگر از ساكنين كتس بس از عدم فعاليت ياوران شوراي مهدي آبادگلايه دارد و مي گويد: آنها تنها در موقع راي گيري به ياد مردم هستند و در ديگر مواقع كار مفيدي براي ساكنين انجام نمي دهند و اغلب مواقع كه براي پيگيري به دفتر آنها مي رويم با در بسته مواجه مي شويم.
او گفت: آنتن دهي تلفن هاي همراه و اينترنت در اين محدوده با مشكل مواجه است.
** اقدامات دولت
«اقدامات خوبي در دولت يازدهم براي گسترش و ارائه خدمات به مناطق حاشيه نشين صورت گرفته است» اين سخن معاون عمراني فرمانداري شيراز در گفت و گو با ايرنا است.
فرهاد اميدوار در ادامه مي گويد: طرح احداث و تكميل شبكه فاضلاب محله مهدي آباد با اعتبار چهار و نيم ميليارد تومان از يك ماه قبل شروع شده است.
وي يكشنبه گفت: با احتساب رقم اعتبار،اين طرح سنگين ترين پروژه شبكه فاضلاب شيراز است كه از محل اعتبارات ملي مناطق حاشيه نشين تخصص يافته است و با احداث اين طرح بوي نامطبوع فاضلاب اين محدوده و جنوب شهر شيراز حل خواهد شد.
اميدوار از ساخت خانه محله مهدي آباد سخن گفت و افزود: در حال حاضر اين مكان فعال و درحال ارائه خدمات به ساكنين اين منطقه است.
معاون عمراني فرمانداري شيراز با توجه به اينكه آب يكي از مهمترين مشكلات مردم مهدي آباد طي دهه اخير بوده گفت:با تقويت و پمپاژ آب و كمك گرفتن از چاه هاي درون شهري مشكل آب اين محله بصورت كاملا بهداشتي حل شده است.
گزارشگر: محمد امين افشارپور ** انتشار: غلامرضا مالك زاده
9873 / 1876
تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۱
شيراز- ايرنا-مهدي آباد يا كتس بس يا در گفته هاي مردم، كتس فس محله اي قديمي در كلانشهر شيراز است كه حتي يك كلانتري ندارد و به گفته ساكنان، دستگاه هاي خدمات رسان و بانك ها به دليل نبود كلانتري تن به ارائه خدمات به مردم كتس بس نمي دهند.