محمد سعید كریمیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از یك هزار و 247 داوطلب اهدای خون، 132 نفر زن و یك هزار و 115 نفر نیز مرد بوده اند.
وی با بیان اینكه اهداكنندگان مستمر، كسانی هستند كه در سال حداقل 2 بار خون خود را اهدا می كنند، ادامه داد: 580 نفر از داوطلبان اهدای خون در دهه اول محرم، اهداكنندگان مستمر خون و 396 نفر اهداكننده باسابقه و 270 نفر نیز افرادی بوده اند كه برای اولین بار اقدام به اهدای خون كرده اند .
كریمیان به استقبال اهداكنندگان خون سریش آباد از توابع قروه نیز اشاره كرد و گفت: برای دومین سال پیاپی، 2 روز را به سریش آباد اختصاص دادیم تا صف های انتظار اهدای خون را كاهش داده و دریافت فرآورده های خونی را متناسب با درخواست مصرف آنها تعدیل كنیم.
مدیركل انتقال خون كردستان، تعداد افراد مراجعه كننده به تیم سیار در شهر سریش آباد در تاسوعا و عاشورای حسینی را 425 نفر اعلام كرد و افزود: از این تعداد 321 نفر موفق به اهدای خون شدند كه 215 نفر از آنها اهداكننده مستمر و 107 نفر اهداكننده با سابقه بودند كه در هر سال حداكثر یكبار خون اهدا كرده اند.
كریمیان اضافه كرد: در شهر سریش آباد، 381 اهداكننده مرد و 44 اهداكننده زن بودند كه از این تعداد 82 نفر داوطلب اهدای خون بار اول بودند.
وی به دریافت خون از اهداكنندگان سقزی و بیجاری نیز اشاره و اظهار كرد: در دهه اول ماه محرم، 153 اهداكننده سقزی و 94 اهداكننده بیجاری برای اهدای خون مراجعه كردند كه به ترتیب 110 و 60 واحد خون كامل توسط آنان اهدا شد.
كریمیان به سیاست های اقتصاد مقاومتی و تاكید سازمان انتقال خون بر پیشبرد این سیاست ها اشاره كرد و گفت: اهداكنندگان خون در نظر داشته باشند كه رسالت اصلی این سازمان نجات بیماران نیازمند به خون و فرآورده های خونی و كمك به درمان مطلوب ایشان با تامین خون سالم و كافی است؛ بنابراین سازمان انتقال خون هیچ واحد خونی را دریافت نخواهد كرد مگر مركزی درمانی درخواست خون و یا فرآورده های خونی كرده باشد.
مدیركل انتقال خون كردستان یادآور شد: امسال نیز همچون 2 سال گذشته طرح نذر خون با هدف توزیع اهداكنندگان در بازه زمانی60 روزه آغاز محرم تا پایان صفر در انتقال خون كردستان اجرا می شود.
كریمیان با بیان اینكه هدف اصلی طرح نذر خون مدیریت اهداكنندگان و حفظ ذخایر خونی است، گفت: نیاز بیماران به خون همیشگی است و این نیاز با مراجعه نظام مند و مدیریت شده اهداكنندگان برآورده خواهد شد و به همین منظور سامانه nobatdehi.ibto.ir طراحی شده و در دسترس اهداكنندگان است.
وی ضمن اشاره به اینكه عمر فرآورده های پلاكتی تنها پنج روز است یادآور شد: زمانی كه مراجعه و جمع آوری خون به صورت یكباره اتفاق افتد، ممكن است خون اهدا شده اتلاف شود یا تاریخ انقضای آن به پایان برسد.
كریمیان از جامعه اهداكنندگان خون كردستانی خواست اهدای خون را به روزهای خاص موكول نكنند و به منظور نجات جان بیماران در همه روزهای سال همراه با سازمان انتقال خون باشند.
هم اكنون شهرهای بانه، سقز و سنندج، دارای ساختمان انتقال خون هستند.
خبرنگار: وریا كرمی/**انتشاردهنده: عبدالله رحمانی
7355
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۵
سنندج - ایرنا - مدیركل انتقال خون استان كردستان گفت: از آغاز ماه محرم تا پایان روز عاشورا، یك هزار و 247 اهدا كننده خون كردستانی به پایگاه های انتقال خون استان مراجعه كردند و در مجموع 890 واحد خون كامل اهدا شده است.