شجاعي روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، افزود: يكي از گام هاي اساسي در ايجاد تغيير و ارتقا واليبال زنان جوانگرايي است كه پيش از اعزام تيم به رقابت هاي انتخابي جهان در تايلند انجام شد و قطعا در صورت اجراي يك برنامه منظم و حساب شده اين تيم مي تواند حتي بر سكوي نخست آسيا نيز بايستد.
وي حرفه اي و جدي تر شدن ليگ واليبال زنان را از مهم ترين عوامل ارتقا توانمندي تيم ملي عنوان كرد و افزود: بايد در برگزاري ليگ هاي واليبال زنان بازنگري شده و فدراسيون حمايت و نظارت جدي بر روند برگزاري آن داشته باشد.
به گفته وي، ليگ برتر واليبال مردان ايران يكي از بهترين و منظم ترين ليگ درجهان است كه از عوامل موثر موفقيت اين تيم در عرصه آسيايي و جهاني است.
مشاور فني تيم ملي واليبال زنان ادامه داد: مساله دومي كه موجب ارتقا سطح فني و موفقيت تيم ملي واليبال زنان در آسيا خواهد شد ثبات مديريتي در كادر فني اين تيم است، زيرا متاسفانه در سال هاي اخير تا مربي يا مربيان براي يك ارتباط موثر به دنبال شناخت توانايي بازيكنان و نيازهاي رواني و سطح فني آنان هستند با نفرات بعدي تعويض مي شوند كه اين مساله اصلا به صلاح تيم ملي نيست.
شجاعي گفت: بايد بهترين كادر فني براي تيم ملي انتخاب و به منظور ايجاد حس امنيت كاري با وي قرارداد امضا شود تا مربي فرصتي براي ارايه برنامه ها و اجراي آن ها در جهت ارتقا آماده سازي تيم ملي داشته باشد.
وي ادامه داد: بايد سقف آرزوهاي بازيكنان ملي پوش بلند تر شود يك بازيكنان نبايد تنها پوشيدن و همراهي تيم ملي برايش كافي باشد بايد ذهنيت آنان تغيير كرده و براي تحقق آرزوهايشان و رسيدن به جايگاه حرفه اي بايد تمرينات حرفه اي در راس همه برنامه هاي آنان قرار گيرد.
به گفته اين مشاور ، زنان واليباليست بايد بين 5 تا 6 ساعت در روز تمرين كنند كما اينكه تيم هاي آسيايي از جمله تيم تايلند در جريان مسابقات انتخابي جهان در حالي كه تيم ايران براي كاهش فشار استراحت مي كرد تا ساعت سه بع د از ظهر مسابقه دهد ، تيم تايلند برنامه تمريني خود را از ساعت 9 صبح آغاز كرده بود.
مشاور فني تيم ملي واليبال زنان اضافه كرد: اگر فدرسايون خواهان ايستادن ايران در جمع چهار تيم برتر اسيا است بايد تيم ملي در فاصله بين رقابت ها رها نشود و تمرينات اين تيم به صورت مقطعي اما ادامه دار پيگيري شود زيرا واليباليست هاي زن ايران نسبت به مردان از نظر تكنيكي پايين تر هستند و نمي توان انتظار داشت در زمان كوتاه چند ماهه ، تيم ملي به جاي اجراي تمرينات تاكتيكي و تلاش براي هماهنگي ، كارهاي تكنيكي را نيز انجام دهد.
وي با اشاره به اينكه تيم واليبال زنان ايران براي حضور در مسابقات قهرماني 2017 آسيا در فيليپين تنها 45 روز فرصت داشت و براي اعزام به انتخابي جهاني در تايلند تنها 20 روز ، گفت: ما در همين زمان اندك علاوه بر كارهاي تاكتيكي و هماهنگي بايد روي تكنيك ها نيز كار مي كرديم كه در صورت داشتن تمرينات مقطعي در طول سال و يك ليگ بهتر اين مشكل نيز قابل حل است
شجاعي همچنين به مذاكره با مسئولان تيم هاي واليبال زنان كشورهاي برتر آسيا در حاشيه رقابت ها ي انتخابي جهان در تايلند اشاره كرد و گفت: قطعا با صحبت هايي كه شده بتوانيم اردوهاي مشترك و ديدارهاي دوستانه خوبي با اين كشورها داشته باشيم و با توجه به اينكه تيم هاي ديگر كشورها براي سفر به ايران مشكل دارند بنابراين ما بايد براي برگزاري اردوي مشترك و بازي دوستانه تيم را اعزام كنيم .
وي ادامه داد: البته علاوه بر كشورهاي شرق اسيا ، كشورهاي آسياي ميانه و همينطور كشور تركيه مي توانند اهداف خوبي براي برگزاري اردوي مشترك و بازي هاي دوستانه باشند.
مشاور فني تيم ملي واليبال زنان گفت: زماني كه براي همكاري با كادر فني تيم ملي دعوت شدم فدراسيون از عملكرد 10 ساله اين تيم رضايت نداشت و به دنبال اين بود كه تيم بدون حواشي و در كمال نظم و جوانگرايي جايگاه خود را در آسيا ارتقا بخشد .
شجاعي گفت: البته ما زمان كافي براي آماده سازي تيم و حضور قدرتمندانه در رقابت هاي قهرماني آسيا نداشتيم اما فرصت زيادي نيز براي ايجاد تغييرات جدي و جوانگرايي در اين تيم وجود نداشت.
وي افزود: بنابراين براي حضور در رقابتهاي قهرماني آسيا كار جوانگرايي تيم بسيار با جذب سه بازيكن جوان انجام شد ولي پس از بازگشت تيم از فيليپين يك تغيير اساسي در تركيب تيم صورت گرفت به گونه اي كه ميانگين سني تيم ملي واليبال زنان از 26 سال در رقابت هاي قهرماني آسيا بهخ 22 سال در رقابت هاي انتخابي جهان كاهش يافت.
به گفته شجاعي بازيكنان با تجربه تيم نيز جوانتر از 25 سال هستند ضمن اينكه توانستند به دليل توانمندي بالا به آماده سازي و هماهنگي بازيكنان جوان در تيم كمك كنند.
وي ادامه داد: با اينكه يك جوانگرايي جدي در تيم ملي واليبال زنان صورت گرفت و حداكثر 20 روز فرصت براي آماده سازي تيم داشتيم، اما عملكرد بازيكنان بسيار بهتر از انتظار ما بود و اگر چه بردي نداشتيم اما با اين تغييرات ما يك ست از ويتنام گرفتيم و در برابر تيم هايي كه عناوين برتر جهاني و آسيايي دارند در ست هايي با امتياز بالا نتيجه را واگذار كرديم در حالي كه زمان اعزام همه نگران باخت با چهار يا پنج امتياز بودند و اين درحالي بود كه ما حتي در بعضي ست ها 20 امتياز هم گرفتيم .
شجاعي با اشاره به اينكه بيشتر بازيكنان امروز تيم ملي واليبال زنان از تيم هاي رده سني نوجوانان، جوانان واميد انتخاب شده اند و حدود 60 درصد آنان در هيچ رقابت خارجي حضور نداشته اند گفت: زماني تيم واليبال مردان بازي را با نتيجه سه بر صفر به حريفان آسيايي واگذار مي كرد اما امروز در برابر برترين تيم هاي جهان نيز پيروز مي شود و من مطمئنم كه با حمايت و برنامه ريزي خوب و ايجاد اعتماد به نفس و خودباوري در بازيكنان تيم ملي واليبال زنان ايران نيز مي تواند ظرف دو سال آينده جايگاه بالايي در آسيا جايگاه خوبي كسب كند.
رقابت هاي گروه ب واليبال انتخابي جهان در آسيا از 29 شهريور ماه تا دوم مهر ماه در تايلند برگزار شد و ايران به دليل چهار باخت مقابل تيم هاي كره جنوبي ، تايلند ، كره شمالي و ويتنام نتوانست اين رقابت ها صعود كند و تيم هاي تايلند و كره جنوبي شانس حضور در مسابقات جهاني را يافتند.
به گفته شجاعي فدراسيون و كادر فني با توجه به اينكه ايران هيچ شانسي براي صعود به رقابت هاي جهاني را نداشت با جوانترين تركيب ممكن در اين رقابتها شركت كند تا بازيكنان جوان ضمن افزايش اعتماد به نفس ، تجربه خوبي از حضور در اين رقابت ها كسب كنند.
براي آگاهي از آخرين اخبار ورزش ايران و جهان با كانال ايرنا در تلگرام irnavarzesh@ همراه شويد.
ورزشي **1828**1368
خبرنگار: خديجه روزبهاني** انتشار: خيراله شفيعي
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۳
تهران- ايرنا- «سيد مصطفي شجاعي» مشاور فني تيم ملي واليبال زنان گفت: ايستادن روي سكو آسيا رويايي دور از دسترس نيست و واليبال زنان در سايه برنامه ريزي، ثبات و حمايت كافي مي تواند تكرار موفقيت واليبال مردان باشد.