مشهد- ايرنا- استاندار خراسان رضوي ظهر امروز 11 مهر به دعوت استاندار قزاقستان جنوبي در راس هياتي 15 نفره از مديران اقتصادي و فعالان و تجار بازرگاني استان به كشور قزاقستان در آسياي ميانه سفر كرد.

مديركل دفتر امور اقتصادي استانداري خراسان رضوي روز سه شنبه در اين خصوص به خبرنگار ايرنا گفت: نخستين برنامه هيات خراسان رضوي در اين سفر حضور در مراسم آغاز كار نمايشگاه اختصاصي جمهوري اسلامي ايران در شهر آلماتي است. در اين نمايشگاه 40 شركت ايراني در حوزه هاي مختلف حضور دارند.
علي رسوليان افزود: بازديد از پارك فناوري 'آل تائو' و نيز مركز فناوري و رشد و توسعه جمهوري اسلامي در اين پارك، ديدار با شهردار آلماتي و نشست و گفت و گو با فعالان و مديران بازرگاني و تجاري ايراني فعال در آن شهر از ديگر برنامه هاي استاندار خراسان رضوي و هيات همراه است.
وي ادامه داد: عصر روز چهارشنبه آتي اين هيات آلماتي را به مقصد 'چيمكند 'مركز استان قزاقستان جنوبي ترك مي كنند. ديدار با استاندار قزاقستان جنوبي و مسئولان سازمانهاي صنعتي، كشاورزي و ساير مسئولان و نهادهاي مرتبط از بخشي برنامه هاي اين بخش از سفر عليرضا رشيديان و هيات همراه است.
مديركل دفتر امور اقتصادي استانداري خراسان رضوي گفت: همچنين طي اين سفر قرار است هيات استان با توجه به مفاد مورد توافق در دوازدهمين و سيزدهمين كميسيون مشترك همكاريهاي اقتصادي ايران و قزاقستان را در خصوص توسعه همكاريهاي مشترك در حوزه هاي كشاورزي و صنعتي و گردشگري پيگيري كند.
وي سفر استاندار خراسان رضوي را براي عملياتي كردن موضوعات مورد توافق در اين كميسيونها ذكر و بيان كرد: در اين ارتباط تحقق كشت فراسرزميني از مهمترين محورهاي مورد توجه و پيگيري است.
رسوليان افزود: برقراري خط پروازي بين مشهد - چيمكند يا آلماتي با توجه به درخواست فعالان تجاري دو طرف با مشاركت بخش خصوصي از محورهاي ديگر مذاكرات هيات اعزامي خراسان رضوي به قزاقستان خواهد بود.
روساي سازمانهاي صعت معدن و تجارت، جهاد كشاورزي، نمايندگان پارك علم و فناوري، مديركل فرودگاههاي خراسان رضوي، رئيس نمايندگي وزارت امور خارجه در شمال و شرق كشور و چند نفر از فعالان بخش كشاورزي به ويژه در حوزه كشت فراسرزميني و نيز مديران تجاري و بازرگاني فعال در قزاقستان استاندار خراسان رضوي را در اين سفر چهار روزه همراهي مي كنند.
قزاقستان در آسياي ميانه با 2 ميليون 725 هزار كيلومترمربع مساحت به عنوان بزرگترين كشور محصور در خشكي جهان حدود 17 ميليون نفر جمعيت دارد. ۷۰ درصد جمعيت اين كشور مسلمان هستند. قزاقستان بيشترين توليد ناخالص داخلي و درآمد سرانه را در ميان جمهوريهاي استقلال يافته از شوروي سابقه دارد و از اعضاي مهم سازمان همكاري شانگهاي است.
گرچه محور اصلي اقتصاد قزاقستان بر كشاورزي متكي است اما تخمين زده ‌شده صاحب دومين منابع بزرگ در اورانيوم، كروم، روي و سرب و سومين در منگنز، چهارمين در مس و زغالسنگ است و در زمينه آهن و طلا نيز در بين ۱۰ كشور نخست دنيا قرار مي ‌گيرد.
قزاقستان جنوبي نيز يكي از استانهاي چهاره گانه اين كشور در جنوب قزاقستان با مركزيت چيمكند دو ميليون و 700 هزار نفر جمعيت دارد. قزاقستان جنوبي منطقه اي صنعتي كشاورزي با محصولات عمده همچون آرد، كتان، دام و فرآورده هاي دامي است.
خبرنگار: فاطمه يوسفي **انتشار: حسين كريم زاده
1906/1858