به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، امروز (سه شنبه) نشست بررسي كاهش ماليات بر ارزش افزوده صنف چاپ در مجلس شوراي اسلامي در خبرگزاري تسنيم برگزار شد.
در اين نشست، عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي گفت: حذف ماليات محصولات فرهنگي و هنري را دنبال مي كنيم اما اين امر شامل صنايع بسته بندي يا چاپ تجاري كه جنبه فرهنگي و هنري ندارند، نمي شود.
«احسان قاضي زاده هاشمي» در افزود: تا پيش از سال 1387 و تعيين قانون ماليات بر ارزش افزوده، مقرر بود فعاليت هاي فرهنگي و هنري از اين ماليات معاف باشد.
به گفته اين نماينده مجلس، مصرح نبودن فعاليت هاي فرهنگي و هنري و بيان نشدن دقيق آنها سبب شده است امروز صنف هاي مختلف فرهنگي و هنري از جمله سينماداران، گاري داران، چاپخانه ها و... اعتراض هايي داشته باشند.
وي يادآوري كرد لايحه ارزش افزوده هنوز در كميسيون اقتصادي مجلس نيز بررسي نشده است. در برنامه ششم توسعه نيز درباره اينكه از كدام «دست»- پايانه فروش- ماليات بر ارزش افزوده گرفته شود بحث ها و تبادل نظرهاي فراواني شد.
قاضي زاده هاشمي اضافه كرد: امروز شاهد بروز يك فضاي چندگانه در اين زمينه هستيم و سازمان امور مالياتي نيز به دليل نبود سيستم هاي دقيق مالياتي، آن را در فضاي ابهام آلود نگه داشته است.
وي بيان داشت: امروز شاهديم در كشور سيستم هاي مالي متمركز و تراكنش هاي مالي قابل كنترل نيستند و به همين دليل به افزايش شمار موديان مالياني اعم از توليدكنندگان، چاپخانه داران و... اقدام مي شود كه حاكي از نبود تمركز در كار و اعمال سيستم سليقه اي است.
به گفته وي، در برنامه ششم توسعه تكليف ماليات بر ارزش افزوده تعيين شده اما حتي مجلس نيز در جريان روند طي شده بسياري از اين ضوابط نيست و درباره تعرفه گذاري ها دست سازمان ها باز گذاشته شده است؛ بر اين اساس به نظارت دقيق تري نيازمنديم.
وي خواستار آن شد تا صنف چاپخانه داران پيشنهادات خود را در اين خصوص به كميسيون فرهنگي مجلس ارائه كند.
** ماليات بر ارزش افزوده صنف چاپ از 9 به 3 درصد كاهش يابد
در ادامه اين نشست، نماينده تشكل هاي صنعت چاپ كشور افزود: چاپ صنعتي اشتغالزاست كه جايگاه بالايي در كشورهاي پيشرفته و در حال توسعه دارد؛ به عنوان مثال آن صنعت از نظر گردش مالي در آمريكا، پس از اسلحه سازي و كشاورزي در رتبه سوم قرار دارد.
«غلامرضا شجاع» با استناد به گفته هاي «داود دانش جعفري» وزير اقتصاد دولت دهم كه تعداد فعالان صنعت چاپ را 130 هزار نفر اعلام كرده بود، ادامه داد: بنا به گفته «صالحي اميري» وزير ارشاد دولت يازدهم، اين آمار به 100 هزار نفر كاهش يافته كه عامل اصلي آن اعمال ماليات بر ارزش افزوده بر فعالان اين صنف است.
وي گفت: اين بيكاري به طور عمده مشمول چاپخانه هاي كوچك و متوسط شده است كه 90 درصد فعالان اين صنف را تشكيل مي دهند؛ در حالي كه اگر دولت بخواهد براي اين افراد بيكار شده دوباره اشتغالزايي كند، بايد چندين برابر ارقام مالياتي هزينه پرداخت كند.
شجاع اضافه كرد: بيشتر دستگاه ها و ماشين هاي صنعت چاپ و همچنين 90 درصد فعالان اين صنف با كاغذ سر و كار دارند كه مطابق بند «ل» ماده 139 قانون ماليات هاي مستقيم و با هدف حمايت از محصولات فرهنگي و هنري از پرداخت ماليات بر درآمد معافند.
وي ادامه داد: با وجود كاهش واردات و توليد كاغذ در كشور و كاهش شديد شمارگان (تيراژ) شاهديم دولت همه ساله ماليات ها را افزايش مي دهد؛ در حالي كه اجرت كار چاپ در 10 سال گذشته افزايشي نداشته است.
نماينده تشكل هاي صنعت چاپ كشور به يك نمونه از برگ هاي تشخيص مالياتي اشاره كرد كه در آن يك واحد چاپ كه كل ارزش سرقفلي آن با احتسب دستگاه هاي چاپ 450 ميليون ريال نمي شود، پنج ميليارد ريال ارزش افزوده با در نظر گرفته شدن جريمه ها در 6 سال براي آن صادر شده است.
وي با بيان اينكه به دنبال تحقق عدالت مالياتي هستيم، خواستار آن شد ماليات بر ارزش افزوده صنف چاپ از 9 به سه درصد كاهش يابد.
** خطر تعطيلي در انتظار صنعت چاپ
رييس اتحاديه چاپخانه داران استان خراسان رضوي نيز در اين نشست گفت: پرداخت ماليات بر ارزش افزوده قانون مجلس شوراي اسلامي است و به آن تمكين مي كنيم اما صنعت چاپ به عنوان داعيه دار فرهنگ مكتوب كشور خواستار تحقق عدالت مالياتي است.
«علي مغاني» با اشاره به تعديل وسيع نيرو در اين صنف، هشدار داد: اگر مشكل ماليات بر ارزش افزوده حل و فصل نشود، در پنج ماه آينده دستكم 50 درصد آن صنعت با خطر تعطيلي روبرو مي شود.
مغاني يادآوري كرد: طي چند سال گذشته ديناري به دريافتي هاي صنف چاپ اضافه نشده، اما سازمان امور مالياتي خواهان تسويه سه ماه يك بار ماليات بر ارزش افزوده است؛ اين در حالي است كه ناشران و روزنامه داران هر 6 ماه يك بار با صناف چاپ تسويه حساب مي كنند.
وي به طرح اين پرسش پرداخت كه آيا نبايد فرقي بين اين صنف با صنف طلافروشان كه ارزش افزوده را به صورت نقدي از مشتريان خود دريا فت مي كنند باشد؟
رئيس اتحاديه چاپخانه داران استان خراسان رضوي همچنين با انتقاد از پرداخته نشدن يارانه توليد از سوي دولت، بيان داشت: اين در حالي است كه هزينه هاي سربار توليد در سال هاي گذشته رشدي 128 درصدي داشته و هزينه هاي آب، برق، گاز و ... افزايش داشته اند.
** اجراي بد قانون ارزش افزوده
در ادامه نشست، مشاور مالياتي اتاق اصناف ايران به انتقاد از چگونگي اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده پرداخت و گفت: كجا جهان سراغ داريد قانوني كه در مرحله آزمايشي جواب نگرفته را به قانون دائمي تبديل كنند؟
به گفته «محمدرضا جعفريان»، اجراي بد اين قانون بار زياد بر دوش مردم و بخش هاي توليد و مصرف گذاشته است.
وي تاكيد كرد: بايد مراقب بود از اين قانون تفسير به راي نشود، موضوعي كه متاسفانه در بين بسياري مميزان مالياتي شاهد آن هستيم.
اين مسئول با بيان انكه اتاق اصناف در چارچوب قانون دفاعياتي از صنوف مختلف در مقوله ماليات بر ارزش افزوده داشته، خاطرنشان كرد: پيشنهادات اتاق اصناف ايران در خصوص لايحه پيشنهادي ماليات بر ارزش افزوده ارائه شده و حتي در مركز پژوهش هاي مجلس نيز مطرح شده است، اما هنوز به صحن علن مجلس نرفته است.
وي يادآوري كرد: در ماه هاي گذشته خواستار ارائه آناليز صنف چاپ براي ارائه در كميسيون ضريب مالياتي شدمي، اما تاكنون مطلبي وصول نشده است.
به گزارش ايرنا، چندي پيش «محمد بيطرفان» رييس انجمن علمي فناوري چاپ ايران گفت: صنعت چاپ در تامين مواد اوليه و ماشين آلات بيش از 80 درصد وابسته به خارج كشور است و بر اين اساس بومي سازي آن ضرورت دارد.
براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام* 3065*1961* گزارش: محمد ملك دار* انتشار: مريم مسعود
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۴
تهران- ايرنا- برخورداري از تخفيف مالياتي و كاهش ماليات بر ارزش افزوده از 9 به 3 درصد، خواسته برخي نمايندگان صنعت چاپ در يك نشست خبري بود.