به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از مدیكال ساینس، بر اساس گزارش مركز كنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC)، این آمار به این معنا نیست كه چاقی عامل ایجاد تمام انواع سرطان است؛ بلكه مطالعات نشان میدهد چاقی با سرطان مرتبط است.
این مطالعه خبر از چاقی یا اضافه وزن حدود 630 هزار مبتلا به سرطان در آمریكا در سال 2014 میلادی میدهد و میگوید سرطانهای مغز، مالتیپل میلوما، مری، سرطان سینه پس از یائسگی، تیروئید، كیسه صفرا، معده، كبد، لوزالمعده، كلیه، تخمدان، رحم و روده، 13 سرطان مرتبط با چاقی هستند. حدود دو سوم از مبتلایان، بزرگسالان 50 تا 74 ساله بودند.
بر اساس آمار CDC، این 13 سرطان مرتبط با چاقی،حدود 40 درصد از كل سرطانهای تشخیص داده شده در سال 2014 میلادی در آمریكا را شامل میشود. به غیر از سرطان روده، نرخ ابتلا به سرطانهای مرتبط با چاقی بین سالهای 2005 تا 2014 میلادی هفت درصد افزایش داشته است.
این مطالعه نشان میدهد از دست دادن وزن میتواند خطر ابتلا به برخی سرطانها را كاهش دهد.
شاخص توده بدنی (BMI) مهمترین فاكتور در تعیین وزن نرمال، اضافه وزن و چاقی است. شاخص توده بدنی با تقسیم وزن (به كیلوگرم) بر توان دوم قد (به متر) به دست می آید. شاخص توده بدنی كمتر از 18.5، نشان دهنده كم وزنی غیر طبیعی است. اگر عدد بدست آمده بین 18.5 تا 24.9 باشد، یعنی وزن فرد طبیعی است. عدد بزرگتر و مساوی 25، نشان دهنده اضافه وزن است. عدد 30 به بالا نشان دهنده چاقی است، كه به ترتیب به چاقی درجه یك (بین 30 تا 34.9)، چاقی درجه دو (بین 35 تا 39.9) و چاقی درجه سه (40 به بالا) تقسیم بندی می شود. آگاهی از شاخص توده بدنی برای هر فرد ضروری است.
نتایج این مطالعه به صورت آنلاین در Morbidity and Mortality Weekly Report منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
مترجم: سپیده كاشانی** انتشار: گلشن
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۰
تهران – ایرنا – بر اساس گزارش مقامات بهداشت آمریكا، چاقی با 40 درصد از تمام سرطانهای تشخیص داده شده در آمریكا مرتبط است.