تهران - ایرنا - شركت نفت و گاز سرو با رونمایی از كاتالیستی دیگر برای صنعت فولاد -كاتالیست بومی شده فرآیند PERED برای بهینه سازی تولید فولاد- محصولی استراتژی را در كارنامه خود به ثبت رساند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «هومن كریمی وثیق» مدیر عامل شركت نفت و گاز سرو امروز (چهارشنبه) در این مراسم با اشاره به آغاز فعالیتی مشترك میان دو شركت مهندسی معادن و فلزات ( MME) و نفت و گاز سرو گفت: این همكاری تولید كاتالیست ایرانی را برای صنعت فولاد ایران تضمین می كند.
وی تشریح كرد: یكی از مهمترین دستاوردهای كسب شده، بهینه سازی فرآیند تولید فولاد به روش Persian reduction است كه با نام Pered در صنعت فولاد معرفی شده است.
مدیر عامل نفت و گاز سرو خبر داد كه در این همكاری، نخستین طرح فولادی ساخته شده با تكنولوژی پرد مجهز به كاتالیست های تولیدی با ویژگی طول عمر بیشتر و تسریع در شكست گازهای احیایی در ریفرمرهای فولادی پرد را نتیجه داد.
كریمی یادآور شد: پیش از این بارگذاری مدول A,B,D شركت فولاد مباركه ، واحد احیا ٣ شركت فولاد خوزستان و بارگذاری طرح كوثر شركت آهن و فولاد گل گهر ، به عنوان بزرگترین مگا مادول احیا مستقیم در منطقه از سوی شركت نفت و گاز سرو به نتیجه رسیده بود.
كریمی خاطر نشان كرد: نفت و گاز سرو در گام بعدی بارگذاری كاتالیست های Pered در مجتمع احیا استیل فولاد بافت را در برنامه كاری خود قرار داده است و از این رو گامی بلند در خودكفایی كامل تولید كاتالیست در صنعت فولادسازی برداشته شده است. در همین راستا تفاهم نامه بین صاحب دانش فنی پرد و شركت دانش بنیان نفت و گاز سرو به امضا رسید.

*فناوری PERED و كاتالیست بومی سازی شده آن
وجود ذخایر عظیم گازی در كشور، توسعه فرایندهایی با محوریت استفاده از این نعمت الهی را در چشم انداز 20 ساله كشور به شدت مورد توجه قرار داده است. به طوری كه با توجه به نقش مولد صنعت فولاد ، برنامه ای هدفمند برای گسترش و رونق آن در چشم انداز توسعه اقتصادی ایران اسلامی تدوین شده است.
یكی از مهمترین دستاوردهای كسب شده در این زمینه، بهینه سازی فرایند تولید فولاد به روش PERSIAN REDUCTION است كه با نام تجاری PERED از سوی شركت مهندسی معادن و فلزات MME به عنوان نقطه ای عطف در صنعت فولاد كشور معرفی شده است.
فناوری PERED بومی سازی شده با تكیه بر اصول علمی و تجربیات متخصصین ایرانی است. با روشن شدن مشعل های فولاد شادگان به عنوان نخستین طرح فولادی PERED كشور، گامی بلند در مسیر جدید برای تولید آهن اسفنجی كشور آغاز شد. فناوری PERED با ظرفیت صادرات دانش فنی آن آینده صنعت فولاد را تضمین می كند.
یكی از مهمترین مزیت های فناوری پرد، كاتالیست های منحصر بفرد آن است كه با ویژگی طول عمر بیشتر و تسریع در شكست گازهای احیایی در قلب میفرمرهای فولادی PERED می تپد.
با توجه به بومی سازی صنعت كاتالیست در ایران توسط شركت دانش بنیان نفت و گاز سرو، این بار تولید و بومی سازی كاتالیست فناوری PERED با مشاركت 2 شركت دانش بنیان كشور یعنی شركت مهندسی معادن و فلزات -MME- و نفت و گاز سرو به انجام رسید.
تولید و بارگذاری كاتالیست های PERED در مجتمع احیا استیل فولاد بافت، به عنوان نخستین واحد احیای مستقیم آهن كه با كاتالیست های ایرانی فعالیت خواهد كرد، گامی بلند در خودكفایی كامل در صنعت فولادسازی كشور خواهد بود.
نخستین كارخانه تولید آهن اسفنجی جهان بر اساس روش ابداعی مهندسان ایرانی فولاد به نام «پرد» PERED در فولاد شادگان در استان خوزستان واقع شده و مراحل آزمایشی تولید و به ظرفیت رسیدن را با موفقیت طی كرده است.
فناوری احیای مستقیم پرد توسط شركت ام.ام.ای در آلمان ثبت شد و برای نخستین بار در جهان در ایران و فولاد شادگان به بهره برداری رسید.
در ایران به طور معمول از روش و فناوری میدركس استفاده می شود كه باید حق امتیاز و استفاده از این تكنولوژی به صاحب آن پرداخت شود اما مالك تكنولوژی پرد ایران است و پرداخت حق بهره برداری حذف می شود و این یك مزیت بزرگ برای این روش به حساب می آید.

دومین همایش یك روزه نوآوری در تجارت و تكنولوژی فولاد و مواد اولیه با حضور 22 شركت خارجی از هشت كشور و 30 شركت داخلی امروز چهارشنبه در محل هتل استقلال تهران آغاز بكار كرد.

برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام* 3065* 9132* 6075*خبرنگار: محمد ملك دار* انتشار: زهرا هجینی نژاد