به گزارش چهارشنبه ایرنا محمد تقی زاده چهارشنبه در میزگرد خبری ایرنا اهواز بیان كرد: 2 هزار مربی پیش دبستان و نیروهای خرید خدمات آموزشی را كه پیش از تاریخ 26 مهر 91 دارای سابقه فعالیت آموزشی بوده و در مناطق و نواحی آموزش و پرورش پرونده آنها تشكیل شده پس از تایید صلاحیت عمومی، تابستان امسال به صورت حق التدریس جذب شدند كه در دوره ابتدایی به تدریس خود ادامه می دهند.
وی گفت: با خالی شدن جای این افراد، مقرر شد كه تعداد 2هزار نیروی مربی پیش دبستانی در خوزستان جذب شود كه مراجعه افراد دارای مدرك مرتبط از روز دوشنبه 10 مهر آغاز شده است.
مدیر كل آموزش و پرورش خوزستان افزود: افرادی كه دارای مدرك آموزش پیش دبستانی، ابتدایی و روانشناسی تربیتی هستند می توانند به نواحی آموزش و پرورش مراجعه كنند.
وی با بیان اینكه پیش بینی می شود سال آینده نیز 2 هزار نیرو جذب آموزش و پرورش خوزستان شود گفت: خوزستان به 10 هزار نیروی فرهنگی نیاز داشت كه در چند سال اخیر حدود پنج هزار نیرو جذب شد.
وی با بیان اینكه شهریور پارسال سه هزار نیروی فرهنگی در خوزستان بازنشسته شدند، افزود: تنها راه برون رفت از بحران كمبود معلم، استفاده از نیروهای حق التدریسی است.
وی درادامه با اشاره به مزایای اجباری شدن پیش دبستانی در خوزستان اظهاركرد: اجباری شدن دوره پیش دبستانی در حل مشكل آموزش دانش آموزان 2 زبانه و كاهش آمار بازماندگان از تحصیل بسیار تاثیر گذار است.
وی گفت: با اجباری شدن دوره پیش دبستانی چهار هزار نیروی پیش دبستانی در خوزستان جذب شدند كه بیشتر از مربیان خانم بودند.
وی با بیان اینكه بیشتر جذب نیرو برای مربی پیش دبستانی، از میان فرزندان فرهنگیان بوده افزود: اولویت جذب مربی پیش دبستانی از میان فرزندان فرهنگیان باعث ماندگاری فرهنگیان و معلمان در خوزستان می شود.
** 2سال عقب ماندگی تحصیلی به دلیل گرما و گرد و غبار درخوزستان
مدیركل آموزش وپرورش خوزستان بیان كرد: روزهای تحصیل دانش آموزان در خوزستان به شكل عادی به دلیل گرما، نسبت به استان هایی مانند یزد، سمنان و اصفهان بین 10 تا 15 روز عقب تر است بنابراین با احتساب 12 سال تحصیلی، خوزستان یك سال تحصیلی عقب تر است.
تقی زاده افزود: همچنین به دلیل وقوع پدیده گرد و غبار، دانش آموزان پارسال بیش از10 روز تعطیل بودند كه اگر به همین شكل ادامه یابد دانش آموزان در طول یك دوره تحصیل 2 سال عقب می افتند یعنی به جای 12 سال 10 سال درس می خوانند.
وی گفت: با این شرایط چه انتظاری می رود كه دانش آموز خوزستانی با دانش آموز یزدی رقابت كند چون آنها در طول 22 سال اخیر رتبه اول كنكور را كسب كرده اند.
تقی زاده اظهار كرد: آموزش و پرورش چطور می تواند شرایط جوی را تغییر دهد تا خوزستان رتبه نخست كنكور را كسب كند چون یكسری شرایط از عهده ما خارج است.
وی عنوان كرد: آموزش و پرورش تمام تلاش خود را می كند تا این مشكل را با برگزاری كلاس های فوق برنامه جبران كند.
** درخواست خروج هفت هزار نیروی فرهنگی درسال از خوزستان
تقی زاده ادامه داد: سالیانه حدود هفت هزار نفر از نیروهای فرهنگی و معلمان درخواست خروج از خوزستان را دارند و امسال با انتقال 500 نفر فرهنگی از این استان موافقت شد.
**بارانداز نهایی آموزش و پرورش در خانه كنكور نیست
مدیركل آموزش و پرورش خوزستان درادامه بیان كرد: تنها كشوری كه در دنیا سطح آموزشی دانش آموزان آن بر اساس كنكور و آزمون های سوم متوسطه ارزیابی می شوند ایران است.
تقی زاده با بیان اینكه این ارزیابی از نظر من مناسب نیست گفت: با این ارزیابی سایر شاخص ها نادیده گرفته می شود؛ اولویت نخست آموزش و پرورش خوزستان دوره پیش دبستانی، بهداشت دختران و تربیت بدنی است؛ البته بحث كنكور نادیده گرفته نمی شود اما آموزش و پرورش خوزستان 20 اولویت را برای توسعه آموزشی تدوین و نقشه راهی را ترسیم كرده است.
وی گفت: خوزستان در شاخص پوشش دوره پیش دبستانی رتبه نخست كشور را دارد و در كنكور نیز در چند سال اخیر توانسته از رتبه 27 به 19 ارتقا یابد.
مدیركل آموزش و پرورش خوزستان در ادامه با اشاره به مدارس استعدادهای درخشان افزود: به این اعتقاد ندارم كه تمام سرمایه نیروی انسانی را در این بخش متمركز كنیم؛ لازم است كه تمامی مدارس از امكانات مدارس استعدادهای درخشان برخوردار باشند تا تمامی دانش آموزان از این امتیاز استفاده كنند.
** كمبود معلم، كمبود كلاس
مدیركل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به مشكل قدیمی و همیشگی آموزش و پرورش بیان كرد: كمبود نیرو و كمبود مدرسه همواره از مشكلات آموزش و پرورش بوده است.
تقی زاده بیان كرد: تلاش شد از راه هایی از جمله استفاده از نیروهای حق التدریسی و دادن اضافه كار به معلمان برای پر كردن جای خالی نیروی معلم را جبران كنیم با این وجود همچنان كمبود نیرو به آموزش و پرورش فشار وارد می كند.
وی گفت: بسیاری مناطق آموزش و پرورش هستند كه مدرسه ندارند و یا كمبود كلاس درس دارند.
تقی زاده با اشاره به منطقه مهدیس در اهواز كه مدرسه ای در این منطقه وجود ندارد گفت: تعاونی هایی كه توانایی مالی بسیار خوبی دارند در این منطقه كار ساخت و ساز انجام می دهند اما تاسیس مدرسه در این منطقه درنظر گرفته نشده است.
وی افزود: با اعتبار بسیار اندك و سرانه دانش آموزی ناچیزی كه به آموزش و پرورش پرداخت می شود امكان رسیدگی به تمامی مشكلات وجود ندارد.
تقی زاده گفت: پارسال برای یك میلیون دانش آموز خوزستان 30 میلیارد ریال اعتبار پرداخت شد كه سرانه هر دانش آموز 30 هزار ریال بوده است؛ این مبلغ ناچیز هیچ كمكی به سطح آموزشی استان نمی كند.
وی افزود: اگر آموزش و پرورش اولویت نخست استان باشد بیشتر مشكلات این بخش حل می شود.
وی گفت:سهم واحدهای تولیدی برای كمك به آموزش و پرورش از سال 1371 تا 1381، 2 هزار میلیارد ریال است كه باید به آموزش و پرورش پرداخت می كردند و انجام ندادند؛بسیاری ازشهرداری های خوزستان سهم پنج درصدی خود را به آموزش و پرورش پرداخت نمی كنند.
**600 كلاس كانكسی در خوزستان
تقی زاده اظهاركرد: 600 كلاس كانكسی در خوزستان وجود دارد كه در گام نخست مقرر شده تا سال آینده 300 كلاس كانكسی در این استان جمع آوری شود.
وی گفت: برای جمع آوری این تعداد كلاس كانكسی با معاون وزیر آموزش و پرورش تفاهم نامه ای منعقد شده كه یكصد میلیارد ریال از منابع استانی و یكصد میلیارد ریال توسط وزارت آموزش و پرورش پرداخت شود.
مدیر كل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به برچیده شدن كلاس های كانكسی در منطقه غیزانیه از توابع اهواز افزود: در غیزانیه 28 كلاس كانكسی وجود داشت كه با احداث 32 مدرسه كانكسی تمامی كلاس های كانكسی در این منطقه برچیده شد.
** هیچ اجباری برای تهیه پوشاك جدید مدرسه وجود ندارد
تقی زاده گفت:بنابر بخشنامه صادر شده و به منظور جلوگیری از تحمیل هزینه به اولیای دانش آموزان، رنگ پوشاك مدارس نباید عوض شود و هیچ اجباری برای تهیه پوشاك جدید نیست.
وی بیان كرد: هیچ مدرسه و مدیری جز پول كتاب و بیمه، نباید هزینه ای از دانش آموز دریافت كند؛ بسیاری از دانش آموزان بازمانده از تحصیل به دلیل هزینه های مدرسه امكان ادامه تحصیل را نداشتند، اما اگر خانواده ای توان مالی داشته باشد با كمك مالی به مدرسه به آموزش دانش آموزان كمك كرده است.
مدیر كل آموزش و پرورش خوزستان همچنین گفت: سرویس مدارس یكی از مسائل مطرح بین آموزش و پرورش، مدارس و سازمان تاكسیرانی است.
وی افزود: ساماندهی سرویس ها زیر نظر سازمان تاكسیرانی است و باید افراد را از نظر سلامت جسمی، فردی، فرهنگی و وسیله نقلیه بررسی و به آموزش و پرورش معرفی كند و نهایت تلاش آموزش و پرورش این است كه این مساله به خوبی انجام شود تا مشكلی ایجاد نشود.
67 هزار معلم آموزش یك میلیون دانش آموز در خوزستان را انجام می دهند.
7158 / 6037
خبرنگار: زینب فرحانی** انتشار دهنده: عبدالحمید راجی
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۷
اهواز - ایرنا - مدیركل آموزش و پرورش خوزستان گفت: تابستان امسال 2 هزار نیرو جذب آموزش و پرورش خوزستان شدند و كار جذب 2 هزار نیروی حق التدریسی دیگر نیز در حال انجام است كه در تاریخ استخدام استان بی سابقه است.