محمدحسن فرهادي روز چهارشنبه در گفتوگو با ايرنا افزود: معتقدم تا مشاركت عمومي در جامعه نباشد هيچ آسيب اجتماعي كنترل نخواهد شد. بطور قطع مشاركت مردم اثرات مثبتي به دنبال خواهد داشت.
وي اظهار كرد: بايد از توان و ظرفيتهاي فردي و گروهي افراد جامعه در مبارزه با مواد مخدر استفاده كنيم تا بتوانيم گفتمان مبارزه با مواد مخدر و آسيبهاي اجتماعي را ايجاد كنيم.
وي با بيان اينكه مشاركت جامعه و سمنها(سازمان هاي مردم نهاد) در حوزه مبارزه با مواد مخدر از اهميت بسزايي برخوردار است، تاكيد كرد: لازم است از توان و ظرفيتهاي فردي و گروهي افراد استفاده شود تا بتوانيم گفتمان مبارزه با مواد مخدر و آسيبهاي اجتماعي را ايجاد كنيم.
اين پژوهشگر حوزه اعتياد بيان كرد: موفقيت رويكرد اجتماعي مبارزه با مواد مخدر مستلزم اجراي درست برنامههاي آن و استفاده از ظرفيتهاست، اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر در واقع مكمل برنامههاي درماني و پيشگيري از اعتياد است.
فرهادي با بيان اينكه حدود 30 سال از اجراي برنامههاي مختلف مديريت درمان اعتياد دركشور مي گذرد ، گفت: اين برنامه ها همگي براساس رويكردهاي علمي به اجرا درآمده است و اگر بودجه مناسبي براي آنها وجود داشته باشد نيازي به طرحهاي جديد همچون توزيع مواد مخدر دولتي كه چند ماه پيش پيشنهاد شد، نيست.
وي با اشاره به آسيب پذيري نوجوانان و جوانان درحوزه اعتياد گفت: اين موضوع نيازمند گسترش آموزشها در نهادهاي اجتماعي به ويژه خانواده و مدرسه است.
اين پژوهشگر آموزش مهارتهاي زندگي و آگاهي رساني به جوانان و نوجوان را از جمله راهكار هاي پيشگيري از اعتياد در جامعه بيان كرد.
فرهادي، مدرسه را به عنوان سنگر مهم در امر پيشگيري از اعتياد برشمرد و گفت: بايد مسوولان آموزش و پرورش سياستگذاريهاي درسي را به سمتي پيش ببرند كه از آموزشها به سمت خلاقيت پيش بروند و تنها موضوع حفظ درس و مفاهيم ، مد نظر نباشد، اين مساله علاوه بر اينكه فضاي آموزشي را از يك نواختي جدا مي كند، نشاط وخلاقيت دانشآموز را هم به همراه دارد.
اجتمام** 9136 ** 1776
خبرنگار: فرزانه جلاليان ** انتشار: ليلا خطيب زاده
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۸
تهران - ايرنا- پژوهشگر اجتماعي در حوزه اعتياد گفت:ظرفيت مبارزه با مسائل و مشكلات اجتماعي در كشور وجود دارد و اعتياد به عنوان يك معضل اجتماعي نيز با يك عزم ملي قابل كنترل است.