تهران – ايرنا – تارنماي خبري روزنامه «واشنگتن پست» گزارش داد؛ آمريكا روز جمعه گروهي از تحريم‌هايي را كه در دو دهه گذشته عليه سودان اعمال كرده بود، لغو كرد.

به گزارش ايرنا، كاخ سفيد اعلام كرده كه سودان رسيدگي به برخي نگراني‌ها در خصوص مبارزه با گروه‌هاي تروريستي و وضعيت حقوق بشري به ويژه در منطقه دارفور را آغاز كرده و مستحق كاهش تحريم‌ها شناخته شده است.
اين تصميم دولت ترامپ در ادامه اقدام ماه گذشته واشنگتن در حذف اسم سودان از فهرست كشورهايي بود كه اتباع آن‌ها اجازه ورود به آمريكا را ندارند.
با اين حال سودان همچنان در فهرست آمريكا از دولت‌هاي حامي تروريسم قرار دارد؛ فهرستي كه خارطوم فعالانه خواستار خروج از آن است. همچنين احكام بازداشت آن دسته از سوداني‌هايي كه متهم به ارتكاب جنايات جنگي در منطقه دارفور هستند هم لغو نشده است.
راهبرد جديد دولت آمريكا در قبال سودان را مي‌توان در راستاي افزايش فشارها به كره‌شمالي دانست. يك مقام آگاه دولتي در اين خصوص به واشنگتن پست گفت: واشنگتن به خارطوم اطلاع داده كه يكي از مهم‌ترين و ضروري‌ترين ابعاد بهبود رابطه دو كشور، پايبندي كامل به قطعنامه‌هاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد در خصوص كره شمالي است.
سازمان ملل متحد سال گذشته در گزارشي اعلام كرده بود كه سودان در سال 2013 با انعقاد قرارداد با يك شركت جعلي متعلق به پيمانكار نظامي اصلي كره شمالي، چند سامانه موشكي زمين به هوا خريداري كرده است.
تحريم‌هايي كه آمريكا امروز آن‌ها را لغو كرد، مربوط به مجموعه تصميماتي است كه نخست در سال 1997 و سپس با توجه به تشديد درگيري‌ها در منطقه دارفور، در سال 2006 اتخاذ شده بود.
جنگ در دارفور در فوريه سال 2003 ميان دو گروه شورشي به نام جنبش آزادي‌بخش سودان و جنبش عدالت و برابري از يك سو و دولت مركزي سودان از سوي ديگر آغاز شد.
اين دو گروه دولت را متهم مي كردند كه به غير عرب ها در اين منطقه ظلم مي كند و ساكنان دارفور را به لحاظ اقتصادي و سياسي به حاشيه مي‌راند.
ديوان بين‌المللي كيفري پيش از اين «عمر البشير» رئيس جمهوري سودان را به كشتار جمعي، جنايت جنگي و جنايت عليه بشريت متهم كرده بود.
خارطوم در ژوئن 2016 (خرداد 1395) بطور يكجانبه در دارفور آتش بس برقرار كرد. البشير اين آتش‌بس را بار ديگر در نهم تيرماه سال جاري، تمديد كرد.
شبس ** 9386 *1613* مترجم: مهران معيني جم*انتشار دهنده: عبدالله غفاري