به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای روز یكشنبه در جمع خبرنگاران افزود: مساله زمین خواری موضوع مهمی در كشور است و به تازگی ٢٠ هزار و ٣٤١ هكتار از زمین های تصرف شده رفع تصرف شده است.
وی افزود: همچنین بیش از ٤٧ هكتار زمین قلع و قمع شده كه این موارد در رابطه با ساخت و سازهای غیرقانونی بوده است.
محسنی اژه ی ادامه داد: قوه قضائیه مصمم است با هرگونه فساد اعم از اقتصادی، امنیتی و نفوذ بیگانه بدون هیچگونه ملاحظه و خط قرمزی مبارزه كند.
** دستگیری فردی با بیش از 16 هزار میلیارد ریال معوقه بانكی
محسنی اژه ای در ادامه از دستگیری فردی با ١٦ هزار میلیارد ریال معوقه بانكی خبر داد و گفت: این فرد با ١٤ بانك مرتبط است و بیش از ٣٠ هزار میلیارد ریال بدهی بانكی دارد.
وی ادامه داد: متاسفانه برخی از منابع بانك ها در اختیار عده ای محدود قرار می گیرد و حتی اقساط بانكی هم برگردانده نمی شود و اینجا كوتاهی جدی از سوی بانك ها صورت می گیرد.
محسنی اژه ای افزود: با توجه به اینكه وظیفه ما دفاع از فعالان اقتصادی سالم و از حقوق مردم است، كوتاهی بانك ها مشخص است و ما این موضوع را دنبال می كنیم.
وی تاكید كرد: به همین منظور اخیرا فردی كه با ١٤ بانك در ارتباط بوده دستگیر شده چون این فرد تسهیلات كلانی گرفته است.
وی اضافه كرد: این فرد بازداشت شده و او حتما از قدرت رانت و نفوذ استفاده كرده است.
**تیغ قوه قضاییه موثر و كاری است
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه بابیان اینكه دروغ هایی كه به مسئولان قوه قضائیه نسبت می دهند، كذب محض است، گفت: البته مشابه این حرف ها را علیه شهید بهشتی در آن دوران می زدند و كسانی كه این حرف ها را می زنند كه خودشان در دامن آمریكا و اسرائیل بودند.
محسنی اژه ای ادامه داد خدا رو شكر دشمنان ما از احمق ها هستند و وقتی می خواهند مطلبی را بیان كنند بلد نیستند.
وی با بیان اینكه معلوم می شود تیغ قوه قضاییه موثر و كاری است، افزود: تیغ عدالت بر گردن مفسدان مالی و امنیتی خوب فرود آمده و ضربه كاری هست و ضربه به جایی كه باید وارد شود، وارد شده است.
معاون اول قوه قضاییه گفت : این ها تصور می كنند با این جوسازی ها، قوه قضاییه كوتاه می آید.
وی با بیان اینكه در نماز جمعه گذشته اعلام كردم كه فشار علیه نهادهای انقلابی و قوه قضاییه زیاد خواهد شد، افزود: چون ما در مقابل ضد انقلاب به خوبی ایستاده ایم و آنها فكر می كنند قوه قضاییه كوتاه می آید اما ما از این فضا سازی ها كوتاه نخواهیم آمد.
وی خاطر نشان كرد قوه قضاییه اگر مصمم تر نشود یقینا در كار خودش سست نخواهد شد و دست هر مفسد و مجرمی را بر اساس قوانین شرعی كوتاه خواهد كرد.
** قوه قضاییه در مبارزه با مفاسد برخورد سیاسی ندارد
محسنی اژه ای در ادامه به موضوع مشكلات تعاونی های اعتباری اشاره كرد و گفت: برخی از این تعاونی ها مجوز گرفته و خلاف مجوز اقدام كرده اند و حتی پول های زیادی از مردم گرفته اند كه متاسفانه دستگاه های متولی امر اقدامات جدی در این زمینه انجام ندادند.
وی با بیان اینكه این گونه مشكلات زحمات زیادی برای قوه قضاییه دارد، گفت: به همین منظور برای موسسات كاسپین و فرشتگان سه بار نشست برگزار شده است.
معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: طبیعی است در این مبارزه جدی و بدون خط قرمز، مشكلاتی به وجود آید اما ما از شماتت دشمنان، مخالفان و سنگ اندازی های آنها ابایی نداریم و قوه قضاییه در مبارزه با مفاسد، برخورد سیاسی ندارد.
وی تصریح كرد: اگرچه ممكن است فردی كه وابسته به جریان جناح یا مسئولی باشد، رقبای آنها بهره برداری كنند كه این موضوع ربطی به دستگاه قضا ندارد، چون قوه قضاییه طبق قانون پیش می رود و خط قرمز در مبارزه با مفاسد ندارد البته توصیه می كنیم دیگران هم استفاده سیاسی نكنند.
وی در ادامه به موارد چك های برگشتی در كشور اشاره كرد و گفت: در گذشته یك مورد وجود داشت اما در طول چهار ماه گذشته بیش از 2800 فقره چك از یك شعبه بانكی تحویل فردی شده بود و این فرد 640 فقره چك برگشتی داشت البته بسیاری از چك های وی بعد از چك های برگشتی قبلی بوده است.
محسنی اژه ای خاطرنشان كرد: اخیرا نیز دو مورد نظیر همین موضوع برخورد كرده ایم كه در حال جمعبندی آن هستیم و عدد چك های برگشتی آنها نیز بالای 400 فقره چك است.
وی به موضوع جعل سند به نام قوه قضاییه نیز اشاره كرد و گفت: افراد جاعلی وجود دارند كه نامه هایی به نام مسئولان قوه قضاییه می نویسند كه اخیرا به موردی برخورد كرده ایم كه نام سیدابراهیم رییسی معاون اول سابق قوه قضاییه زیر نامه نوشته شده بود كه معلوم است این اقدام خیلی ناشیانه صورت گرفته است.
اژه ای با بیان اینكه این موارد جعل بسیار زیاد است، گفت: همچنین در نامه ای دیگر با عنوان رییس دیوان عدالت اداری به صورت ناشیانه ای اما با اسم درست وی جعل شده بود كه البته اینها موضوع سوء استفاده است و همه مورد پیگیری قرار می گیرد.
معان اول قوه قضاییه تاكیدكرد: در كرمان و تهران نیز موارد جعل عنوان و نامه مشاهده شده كه این افراد دستگیر شده اند البته پرونده در دست پیگیری است و برخی افراد نیز هنوز دستگیر نشده اند، وی احتمال داد كه اینها همه یك جریان هستند.
محسنی اژه ای ادامه داد: همچنین اخیرا یك خبرنگار نیز در زمینه جعل شناسایی شده و موضوع در دست پیگیری است البته در صورت لزوم دستگیر خواهد شد، گرچه ممكن است این فرد حتی خبرنگار هم نباشد.
سخنگوی قوه قضاییه در باره پرونده برادر رییس جمهوری نیز گفت: پرونده هنوز كیفر خواست نخورده و به دادگاه نیز نرفته است و آن فردی كه در این پرونده فراری بود هنوز متواری است.
** محدودیت جدیدی علیه رئیس دولت اصلاحات اعمال نشده
محسنی اژه ای در خصوص این سئوال خبرنگاران در مورد اعمال محدودیت جدید برای رییس دولت اصلاحات نیز افزود: چون این پرونده مربوط به دادگاه روحانیت می باشد از جزئیات آن خبری ندارم اما دادستان ویژه روحانیت این خبر را تكذیب كرده و محدودیت ها مانند قبل می باشد و اگر از دستورات قضایی تعدی كند اقدامات جدیدی صورت خواهد گرفت.
معاون اول قوه قضاییه در مورد آخرین وضعیت پرونده نمازی ها ( سیامك و باقر نمازی) نیز گفت: (در این رابطه) حكم صادر و قطعی شده و در مرحله تجدید نظر نیز این حكم تایید و محكومین در حال تحمل كیفر هستند.
وی در پاسخ به این سئوال كه برخی از نمایندگان مجلس مطرح می كنند كه اطاله دادرسی درباره موسسات مالی به این خاطر است كه قوه قضاییه با بلوكه كردن پول این موسسات ذی نفع است، گفت: قوه قضاییه مطلقا پولی را در این زمینه بلوكه نكرده است و اگر صاحبان این موسسات مالی بخواهند از پول های خود مانند سابق استفاده كنند دادستان دخالت می كند تا این اموال به صورت تساوی به شكات پرداخت شود.
**پرونده های ثامن الحجج و تعاونی های اعتبار
محسنی اژه ای ادامه داد: در پرونده ثامن الحجج كه نزدیك به یك میلیون سپرده گذار داشت قوه قضاییه به جهت دفاع از اموال مردم تلاش كرد و نزدیك به 99 درصد مردم به حقوق خود رسیدند.
وی توضیح داد: در مورد پرونده تعاونی های اعتبار نه تنها اطاله دادرسی وجود ندارد بلكه حجم كار بقدری است كه در این پرونده ها قوه قضاییه تلاش خود را كرده است و اگر نمایندگان مجلس از حجم این پرونده ها اطلاع داشته باشند، قضاوت آنها عوض خواهد شد.
معاون اول قوه قضاییه در ادامه گفت: برخی از موارد اطاله دادرسی مربوط به هیات تسویه می باشد كه اموال این شركت های تعاونی اعتباری را تسویه كنند.
محسنی اژه ای در مورد آمار رفع تصرف املاك غیر مجاز نیز گفت: این آمار تا پایان شهریور ماه 18 هزار هكتار رفع تصرف مربوط به 20 استان كشور بود و آمار جدیدی كه اعلام شد در سه استان كشور 20 هزار هكتار رفع تصرف و 47 هكتار هم قلع و قمع شده است.
وی ادامه داد: البته این تعداد اصل تصرفات در سال های 95 و 96 كمتر از این است و پرونده ها مربوط به سال های قبل می باشد.
محسنی اژه ای در مورد پیشگیری از وقوع جرم نیز گفت: پیشگیری از وقوع جرم مراحل متعددی دارد و در بخشی از آن قوه قضاییه به تنهایی نمی تواند اقدام كند، مثلا ورود مواد مخدر و بیكاری از عوامل وقوع جرم است.
وی اضافه كرد: اما قوه قضاییه در معاونت مربوطه شناسایی برخی از زمینه های جرم و فساد در سیستم های بانكی، شهرداری و ادارات دولتی را بررسی كرده و با آنان جلساتی داشته است.
سخنگوی دستگاه قضا در ادامه اظهار كرد: یكی دیگر از مراحل پیشگیری از وقوع جرم آموزش به مردم و دستگاه ها در خصوص آشنایی به حقوق خود می باشد و یك بخشی مربوط به هشدارها در این زمینه است.
وی تاكید كرد: قوه قضاییه باید با مجموعه رسانه ها اعم از رسانه ملی، دیجیتال و غیر دیجیتال ارتباط بیشتر را برقرار كند و مجلس، دولت و ملت نیز باید پای كار بیایند تا به نقطه مطلوب برسیم.
سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت صندوق ذخیره فرهنگیان و اینكه احتمال فرار برخی از متهمان این پرونده وجود دارد، گفت: اقدامات تامینی برای همه كسانی كه در مظان اتهام هستند صورت گرفته تا فرار نكنند و تا اواخر هفته گذشته گزارشی از هیات تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی در این رابطه به قوه قضاییه نرسیده است.
وی افزود: پرونده هنوز به دادگاه نرفته است و این پرونده با پرونده بانك سرمایه نیز مرتبط است و بخشی از این پرونده نیاز به كارشناسی دارد كه متاسفانه این امر زمان بر است چون به كارشناسی ها اعتراض می شود.
سخنگوی قوه قضاییه در باره تبصره ماده 48 سال 92 درباره متهمانی كه به اتهام اقدام علیه امنیت ملی هستند و اینكه این افراد می توانند از وكلای مورد تایید قوه قضاییه استفاده كنند، گفت: این ماده قانونی به این صورت پیشنهاد قوه قضاییه نبوده و مصوبه مجلس است و اشكال دارد، چرا كه در برخی استانها، شاید كمبود وكیل وجود داشته باشد و همچنین برای انتخاب وكلا توسط قوه قضاییه احتمال ایجاد رانت به وجود آید.
وی افزود: ما در برخی استانها وكلایی را با كمك كانون وكلا و ضابطان مشخص كرده ایم و یكی از مواردی كه درصدد اصلاح آن هستیم، همین ماده قانونی است.
**محسنی اژه ای: علنی یا غیر علنی بودن دادگاه بقایی با نظر قاضی است
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه گفت: علنی یا غیرعلنی بودن دادگاه حمید بقایی (معاون اجرایی رئیس دولت دهم) با نظر قاضی است.
وی در پاسخ به سوال ایرنا مبنی بر اینكه آخرین وضعیت پرونده حمید بقایی و اینكه جلسه دادگاه علنی یا غیرعلنی است و آیا محمود احمدی نژاد می تواند در این جلسه شركت كند یا نه؟ گفت: علنی یا غیرعلنی بودن دادگاه با نظر قاضی است و اگر علنی باشد وی (احمدی نژاد) نیز می تواند در این جلسه شركت كند.
محسنی اژه ای در پاسخ به این سوال كه دادستان تهران علیه شبكه اجتماعی تلگرام اعلام جرم كرده است نیز گفت: اگر ابزار جرم وجود داشته باشد چرا نمی شود علیه او شكایت كرد و اگر جرم به صورت مستمر باشد می توان اعلام جرم كرد.
** پرونده مداحان
وی درباره آخرین وضعیت پرونده مداحان نیز تاكید كرد: فعلا با قرار آزاد هستند اما كیفرخواست صادر نشده است و تفهیم اتهام شده اند و در دادسرا در حال رسیدگی است.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: اتهام آنها امنیتی نیست و از بیان جزئیات معذور هستم.
وی درباره نامه محمود احمدی نژاد علیه رئیس قوه قضائیه نیز گفت: دادستان در این خصوص هنوز اقدامی نداشته است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره پرونده آلودگی هوا نیز اظهار كرد: سازمان بازرسی كل كشور این موضوعات و مشكلات را بررسی می كند و اعلام می كند كه چه تخلفاتی در هر دستگاهی رخ می دهد.
محسنی اژه ای ادامه داد: (این سازمان) ممكن است حتی پیشنهادات خودش را به دستگاههای اجرایی ابلاغ كند و در مورد مساله هوا هنوز جرمی ثابت نشده و چیزی به قوه قضائیه ارسال نشده اما نسبت به اقدامات دستگاهها كه می توانستند انجام دهند تا آلودگی رخ ندهد و همه اینها را به دولت ابلاغ كرده است.
وی اضافه كرد: اما چنین تضمینی وجود ندارد كه بگویند امسال آلودگی وجود نداشته باشد، البته نمی توانیم بگوییم كه جرمی یا تخلفی صورت گرفته است.
وی درباره تعلیق دو عضو شورای شهر یزد نیز گفت: دستور توقف موقت آنها از سوی دیوان عدالت اداری صادر شده است و دیوان در حال استعلام از این موضوع است و پس از دریافت پاسخ استعلام وارد رسیدگی خواهد شد.
محسنی اژه ای درباره آسیب های اجتماعی نیز گفت: برخی از افراد از روستاها به شهر مهاجرت كرده اند و در حاشیه شهرها یك جای غیرمناسب برای زندگی تهیه كرده اند و این زیبنده نظام نیست.
وی تاكید كرد: البته افزایش سن ازدواج دختران و پسران نیز به عنوان آسیب های اجتماعی است البته عمده این مسائل به عهده قوه قضائیه نیست اما همكاری لازم را انجام می دهد.
سخنگوی قوه قضائیه درباره پرونده عضو مذاكره كننده هسته ای نیز گفت: عبدالرسول دری اصفهانی دو تابعیتی از ایران و كانادا است و دو پرونده امنیتی و فساد مالی دارد.
در پرونده امنیتی متهم به جاسوسی است. او با دو سرویس بیگانگان مرتبط بوده است، و به پنج سال حبس قطعی محكوم شده است و پرونده وی در مرحله تجدید نظر خواهی است، حكم وی قطعی است.
محسنی اژه ای ادامه داد: همچنین در پرونده فساد مالی وی، برای او (دری اصفهانی) قرار وثیقه صادر شده است.
وی در پاسخ به این سوال كه پرونده ها در قوه قضائیه زمان بر است نیز گفت: دستگاه قضا سه مشكل اساسی شامل كمبود بودجه، فضای فیزیكی و منابع انسانی دارد و نیاز است نیروی انسانی از جمله كارمند و قاضی و همچنین اعتبارات بیشتری در اختیار این نهاد قرار گیرد.
محسنی اژه ای اضافه كرد: برخی از پرونده ها زمان بر و طولانی است و ممكن است آسیبی به قوه قضائیه وارد كند، البته قوه قضائیه كار بسیار شاق و سنگینی را انجام می دهد اگرچه حجم كار و استرس در دستگاه قضا بسیار زیاد است.
اجتمام** 7268**1193 **1569
خبرنگاران: مهناز بیرانوند و حسن حیدری ** انتشار: علی حبیبی
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۴
تهران - ایرنا - سخنگوی قوه قضاییه در یكصد و نوزدهمین نشست خبری خود درباره موضوعات مختلف از جمله مساله زمین خواری، پرونده بقایی، دستگیری فردی با بیش از 16 هزار میلیارد ریال معوقه بانكی و پرونده مداحان سخن گفت.