اروميه- ايرنا- استاد دانشگاه اروميه گفت: مقالات شمس به عنوان اثري برجسته و مهم در تاريخ عرفان و ادبيات فارسي كه ارتباط تنگاتنگي با مولوي، زندگي و آثارش دارد، از كتاب هاي مرجع در عرفان و ادبيات فارسي به شمار مي رود ولي كمتر مورد توجه پژوهشگران واقع شده است.

فاطمه مدرسي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا ‌افزود: يكي از دلايل كم توجهي به اين كتاب، ساختار جملات از هم گسيخته و نبود انسجام ظاهري متن است.
وي اضافه كرد: شفاهي گويي و نزديكي سخن شمس به زبان روزمره مردم و استفاده از تعابير عاميانه از ويژگي هاي سخنان شمس است و اين عارف نامي براي تاثير بيشتر كلامش از اين نوع واژه هاي عاميانه بهره گرفته و سخنش را به گونه اي متفاوت از هم عصران خود ادا كرده است.
به گزارش ايرنا، همايش بين المللي شمس تبريزي كه از ديروز در خوي آغاز شده بود، امروز به كار خود پايان داد.
شمس تبريزي، روحيه و نگرش انديشمند نابغه اي مثل مولوي را متحول كرد و از مولوي عابد، يك عارف عاشق ساخت.
هفتم مهرماه در تقويم رسمي جمهوري اسلامي ايران به نام روز شمس نامگذاري شده است و همه ساله برنامه ها و همايش هاي علمي و فرهنگي گوناگوني در خصوص معرفي انديشه ها و مزار شمس تبريزي در خوي برگزار مي شود.
به گزارش ايرنا، كتاب 'مقالات شمس'عنوان مجموعه‌اي از سخنان شمس‌الدين محمدبن‌علي ملك دادبن تبريزي، مشهور به شمس‌ تبريزي است كه توسط وي در قونيه ايراد شده و توسط ياران و نزديكان مولانا جمع آوري شده است و اولين نسخه چاپي آن در ايران توسط محمدعلي موحد در سال 1356 منتشر شده است.
7133/2093**خبرنگار: سعيد فرجي**منتشر كننده: صابر چهرقاني