تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۴

تهران – ایرنا - محققان موسسه تحقیقاتی EPFL واقع در سوییس ربات‌های نرمی را طراحی كردند كه قابل خوردن است.

به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس دیلی، این ربات های نرم به شكل انگشتانی هستند كه به جای پلاستیك با استفاده از تركیب ژلاتین، گلیسرین و آب ساخته می‌شوند و در نتیجه هم قابل خوردن هستند و هم در محیط زیست به سادگی تجزیه می شوند.
این ویژگی منحصر به فرد، كاربردهای بسیار متنوعی را برای ربات‌ها ایجاد می‌كند. برای مثال می‌توان از آن‌ها به عنوان طعمه‌ای لذیذ برای انتقال ردیاب به داخل بدن حیوانات وحشی استفاده كرد. همچنین می‌توان از این ربات‌ها برای دارورسانی به اندام‌های داخلی بدن انسان‌ها نیز بهره گرفت.
علاوه بر این محققان معتقدند به جای این كه انسان‌ها این ربات‌ها را بخورند، ممكن است ربات‌ها یكدیگر را بخورند تا برای مثال از طریق تركیبات ژلاتین ربات خورده شده، انرژی موردنیاز ربات دیگر تامین شود. همچنین به دلیل ساختار نرم این ربات‌ها می‌توان از آن‌ها برای جابه‌جایی اجسام حساس و ظریف بهره گرفت.
محققان اكنون در حال انجام تحقیقات تكمیلی هستند و هنوز راه درازی تا عرضه تجاری ربات‌های نرم خوردنی به بازار باقی مانده است، اما نتیجه این تحقیقات می‌تواند تحول بزرگی را در حوزه رباتیك ایجاد كند. گزارش كامل این تحقیقات در نشریه IEEE Spectrum منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440
مترجم: سپیده علی كاشانی** انتشار: گلشن