تهران - ایرنا - مدیر كل دفتر بازرسی، پاسخگویی به شكایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو گفت: فروش، عرضه و تبلیغ دارو به صورت اینترنتی، غیرقانونی و غیرمجاز بوده و به نوعی قاچاق محسوب می‌شود.

به گزارش ایرنا از سازمان غذا و دارو، شهریار اسلامی تبار، افزود: ناصر خسرو زمانی مركز فروش داروهای كمیاب و قاچاق بود اما اكنون این اتفاق از طریق سایت های اینترنتی صورت می‌گیرد و با اینكه فروش دارو از طریق اینترنت غیرقانونی و به نوعی قاچاق محسوب می شود اما بیشتر داروهای قاچاق از طریق این سایت ها، عرضه و در محل به مشتری تحویل می‌شود.
وی ادامه داد: سایت های مجازی مانند دلالان ناصرخسرو، داروها را از مسیر نادرست تهیه می كنند و به مصرف كننده ، می رسانند.
اسلامی تبار اظهار داشت: اینگونه تخلف ها از طریق معاونت قضائی دادستانی كل كشور و باهمكاری پلیس فتا، مورد پیگیری قرار می گیرد.
وی در عین حال تصریح كرد: به صورت خاص اجازه فروش اینترنتی اقلام غیردارویی و داروهای بدون نیاز به نسخه موسوم به او.تی.سی OTC به چند داروخانه داده شده است.
مدیر كل دفتر بازرسی، پاسخگویی به شكایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو گفت:: برای برخورد با قاچاق، طرح هایی در این سازمان اجرا شده كه بخش های بازرسی و حقوقی آنها را بررسی و با هماهنگی ستاد مركزی مبارزه با قاچاق پیگیری، می‌كنند.
وی خاطرنشان كرد: حدود 11 هزار داروخانه در كشور فعالیت دارند كه بر اساس طرح تحول سلامت هر سه ماه، 9 هزار بازرسی با برنامه‌های مشخص روزانه از مراكز عرضه انجام می‌شود بطوریكه بطور میانگین، داروخانه‌ها سالانه سه بار مورد بازرسی قرار می‌گیرند.
وی ادامه داد: تعداد بازرسی‌های مشكوك به قاچاق حدود 10 درصد مجموع بازرسی‌هاست و میزان قاچاق در حوزه دارو حدود پنج درصد كل بازار دارو را دربرمی گیرد .
وی گفت: از سال 1392 تا 1395 بطور میانگین سالیانه حدود 10درصد واردات دارو در راستای اقتصاد مقاومتی كاهش یافته است و بطور همزمان برنامه‌ای طراحی شده تا حدود 10درصد قاچاق ورودی نیز كاهش یابد.
مدیر كل دفتر بازرسی، پاسخگویی به شكایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو گفت: در حمایت از طب سنتی و تجویز داروهای گیاهی ، تبلیغ اینترنتی مجاز است اما فروش از طریق داروخانه‌های مجوز دار، صورت می‌گیرد.
اسلامی تبار یادآور شد: مطابقمقررات امور پزشكی و دارویی سال 1334 ، مكمل‌های تغدیه‌ای كه در درمان استفاده می شوند، دارو محسوب می شوند و بیشتر مشكلات تبلیغ غیرمجاز و قاچاق دارو در این گروه است ولی به دلیل تأثیرگذاری برخی اقلام دارویی خاص، قاچاق دارو مهم‌تر، پیچیده‌تر و ردیابی سازمان یافته آن در اولویت قرار می‌گیرد.
اسلامی تاكید كرد: تبلیغات دارو صرفا در نشریات و پایگاههای اینترنتی علمی - تخصصی و پزشكی مختص جامعه پزشكی منعی ندارد.
اجتمام**9185**1418
تنظیم كننده: سادات حسینی خواه ** ناشر: مریم برزآبادی