شهركرد- ایرنا- مدیركل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای گفت: جا به جایی مسافر با ناوگان حمل و نقل عمومی كشور طی 7 سال گذشته به طور متوسط هر سال 5 درصد نسبت به سال قبل كاهش داشته است.

به گزارش ایرنا، حمیدرضا شهركی ثانوی روز دوشنبه در دیدار با مدیران شركت های حمل و نقل مسافر چهارمحال و بختیاری اظهار كرد: طی 7 سال گذشته، جابه جایی مسافر با ناوگان عمومی از 270 میلیون به 170 میلیون مسافر در سال گذشته رسیده است.
وی با بیان اینكه به طور متوسط 50 درصد صندلی های هر اتوبوس در هر سفر خالی است، گفت: رقیب بخش حمل و نقل عمومی، ناوگان شخصی است.
شهركی ادامه داد: تاخیر ساعت در حركت و توقف های مكرر ناوگان اتوبوس در مسیر حركت برای افزایش مسافر از مطلوبیت سفر می كاهد و مسافر از ناوگان ناراضی می شود.
مدیركل دفتر حمل ونقل مسافر سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای گفت: نرخ سرمایه گذاری در بخش ناوگان حمل و نقل مسافر به ویژه در ناوگان اتوبوسی قابل توجیه نیست.
شهركی تصریح كرد: سهم ناوگان اتوبوس در جابه جایی مسافر در كشور 55 درصد، سواری كرایه 18 درصد و مینی بوس 27 درصد است.
به گفته وی در استان چهارمحال و بختیاری سهم ناوگان اتوبوس در جابه جایی مسافر 19 درصد، سواری كرایه 20 و مینی بوس 60.6 درصد است.
وی اظهار كرد: اكنون 15 هزار دستگاه اتوبوس در ناوگان حمل و نقل عمومی مسافر شناسایی شده كه از سامانه سپهتن در 13 هزار دستگاه از این تعداد فعال شده است.
شهركی، میانگین سن ناوگان اتوبوس را 10.8 سال، مینی بوس را 24 و سواری كرایه را 10.3 سال عنوان كرد.
به گفته وی، با توجه به حجم بالای سفر زائران اربعین با وسایل نقلیه عمومی 12 هزار دستگاه اتوبوس در ایام اربعین برای جابه جایی زائران در كشور پیش بینی شده است.
مدیركل دفتر حمل ونقل مسافر سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای گفت: سال گذشته نیز 2 میلیون مسافر در مسیر رفت و 2 میلیون مسافر در مسیر برگشت توسط 12 هزار دستگاه اتوبوس جابه جا شدند.
شهركی افزود: 60 درصد زائران اربعین حسینی سال گذشته با اتوبوس تردد كردند و پیش بینی می شود امسال با توجه به باز شدن مرز خسروی این آمار بیشتر شود.
در این نشست مدیران شركت های حمل و نقل مسافر چهارمحال و بختیاری، بالا بودن هزینه نگهداری ناوگان، اخلال فعالیت از سوی مسافربرهای شخصی، مشكلات نوسازی ناوگان و استفاده از تسهیلات نوسازی، حذف یارانه سوخت و دریافت عوارض از سوی شهرداری ها برای پایانه های مسافربری را از جمله مشكلات این بخش عنوان كردند.
42 شركت حمل و نقل مسافر با 274 دستگاه اتوبوس، یكهزار و 82 دستگاه مینی بوس و 913 دستگاه سواری كرایه در چهارمحال و بختیاری فعال است.
خبرنگار: نرگس كریمی**انتشار:جهانبخش صفری
7361/6021