باورش سخت بود اما چهارمحال و بختياري در اوايل دهه 80 با جمعيت 700هزار نفري، داراي 6 تيم ليگ برتري بود، ليگ هايي كه هر كدام براي خود اسم و رسمي داشتند.
ورزشكاران اين استان در رشته هاي ورزشي بسكتبال ، هندبال، واليبال ، كشتي فرنگي، ووشو و فوتسال در ليگ هاي برتر ايران حضور داشتند و هر پنجشنبه و جمعه پاييز تا ابتداي بهار فصل بعد، بازي هاي ليگ برتر با شدت و حرارات عجيب تماشاگران در اين شهر برگزار مي شود.
اسكلت و پيكره تيم هاي ليگ برتري چهارمحال و بختياري را بازيكنان بومي استان تشكيل مي دادند و اين بازيكنان در رده هاي مختلف در تيم هاي ملي حضوري پررنگ داشتند.
در رشته ورزشي هندبال، فوتسال و ووشو علاوه بر اينكه سرگروهي تيم ملي در اختيار بازيكنان استان بود مربيان استان نيز در تيم ملي حضور نقش آفرين داشتند.
از سوي ديگر برخي از ورزشكاران در رشته هاي انفرادي از اين استان براي ديگر تيم هاي مطرح كشور به ميدان مي رفتند كه در دوچرخه سواري، دووميداني، وزنه برداري و شنا از جمله اين رشته ها بود.
حدود 5 سال ، پديده هاي ليگ برتر رشته هاي ورزشي مذكور از چهارمحال و بختياري در ايران مطرح مي شدند و چهار مدال، ابتدايي ترين صيد ورزشكاران استان از حضور در رقابت هاي بين المللي بود.
پس از آنكه ورزش حرفه اي رنگ و بوي پول را به خود گرفت، تيم هاي ورزشي چهارمحال و بختياري در ليگ برتر يكي پس از ديگر از گردونه رقابت ها انصراف دادند كه كشتي فرنگي نخستين رشته و بسكتبال نيز آخرين ورزشي بود كه از گردونه حضور در رقابت هاي ليگ برتري انصراف زد.
مسوولان ورزشي هر چه تلاش كردند تا بتوانند حامي مالي براي ورزش استان پيدا كنند موفق نشدند و به يكباره بازيكنان تراز اول اين استان در هشت رشته ورزشي به عضويت تيم هاي مطرح استانهاي ديگر يا پايتخت در آمدند.
هيات ها كوشيدند با تكيه بر استعداديابي، براي رشته هاي ورزشي استان آينده سازي كنند اما با كسب هر مدال در رقابت هاي بين المللي از سوي ورزشكاران نوجوان و جوان،استانهاي همجوار بلافاصله ورزشكاران چهارمحال و بختياري را به خدمت مي گرفتند و تمام رشته هاي هيات ها پنبه مي شد.
حدود هفت هشت سال تيم هاي ليگ برتري در چهارمحال و بختياري به خواب زمستاني رفتند و هيچ حامي مالي براي حمايت جدي از ورزشكاران پيشگام نشد تا اينكه پس از مدت ها رشته ورزشي فوتبال ساحلي بانوان از يك شهر كوچك ، مجوز حضور در يك ليگ برتري را گرفت.
اين تيم اگر چه بي ادعا بود اما نتوانست براي حضور پررنگ در ليگ برتر حامي مالي قدري پيدا كردند هر چند مي توانست قهرمان ايران در اين رشته باشد.
حالا فوتبال ساحلي پس از 14سال دوباه نام چهارمحال و بختياري را وارد باشگاه ليگ برتري ها كرده است، ليگ هايي كه حتي پخش مستقيم آن مي تواند براي باقي ورزشكاران انگيزه ايجاد كند.
مديركل ورزش و جوانان چهارمحال و بختياري مي گويد:تيم فوتبال ساحلي شهداي چليچه با قرار گرفتن در مقام سومي ليگ دسته يك موفق به صعود به ليگ برتر شد.
عبدالرحمان قاسمي روز دوشنبه در گفت وگو با ايرنا افزود:تيم شهداي چليچه نماينده چهارمحال و بختياري در مسابقات ليگ دسته يك فوتبال ساحلي كشور پس از 14 هفته توانست جواز حضور را پيدا كند.
وي افزود: در مسابقات ليگ دسته يك تيم هاي قدرتمند استانهاي هرمزگان، سيستان و بلوچستان، اصفهان، مازندران، سمنان و بوشهر حضور داشتند كه در نهايت تيمهاي شهرداري سمنان با 29 امتياز، شهرداري چابهار با 25 و شهداي چليچه با 24 امتياز به ترتيب به مقامهاي اول تا سوم ليگ دست يافتند.
به گفته وي، بر اساس جدول رده بندي و امتيازات كسب شده دو تيم برتر، ليگ دسته يك امكان حضور در ليگ برتر را به دست آوردند كه بنا بر مقررات اعلامشده فدراسيون فوتبال، تيم شهرداري سمنان به دليل حضور نيافتن در مسابقات رده سني پايه فوتبال ساحلي از صعود به ليگ برتر بازماند تا بازيكنان شهرداري چابهار و شهداي چليچه در فصل آينده در رقابتها ليگ برتر فوتبال ساحلي كشور پا به توپ شوند.
مدبركل ورزش و جوانان چهارمحال و بختياري با تبريك صعود تيم شهداي چليچه به ليگ برتر افزود: كسب مقام سوم تيم شهداي چليچه در ليگ دسته يك فوتبال ساحلي كشور و صعود اين تيم به ليگ برتر موجي از شادي و نشاط را براي مردم استان به ارمغان آورد كه بيشك در تاريخ افتخارات جامعه ورزشي چهارمحال و بختياري ماندگار خواهد بود.
به گزارش ايرنا، فوتبال ساحلي گونه اي از ورزش فوتبال در ورزش است كه به صورت متداول در كنار ساحل رودخانه ها و درياها و درياچه ها برگزار مي شود.
تاريخ پيدايش فوتبال ساحلي به سواحل برزيل، جايي كه مردم دست به ابداع بازي هاي ابتكاري مي زنند، باز مي گردد.
نخستين بار در سال 1992 بود كه قوانين بازي تدوين و رقابت هاي آزمايشي آن در سواحل لس آنجلس برگزار شد و تابستان بعد از آن نيز نخستين دوره رقابت هاي حرفه اي فوتبال ساحلي در سواحل ميامي آمريكا برگزار شد.
اين ورزش مفرح كه بر روي شن هاي مخصوص برگزار مي شود، فوتبالي بسيار هيجان انگير است كه بازيكنان با انعطاف پذيري خاص خود به اين ورزش هيجان مي بخشند.
اما در چهارمحال وبختياري تا چشم كار مي كند فقط بلنداي كوه است و نماياني ستيغ آراسته قله هاي زاگرس و اينجا خبري از دريا و رودخانه و كناره و ساحل نيست اما با اين حال با ايجاد زمين مصنوعي در شهر چليچه فارسان اين رشته در استان رونق گرفت.
چهارمحال و بختياري پس از 14سال اكنون بيش از 950هزار نفر جمعيت دارد.
شهر چليچه شهرستان فارسان در 34كيلومتري مركز استان است.
گزارش : محمود رئيسي
2097
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۴
شهركرد-ايرنا- چهارده سال پيش درست در فصل پاييز، ورزشگاههاي تختي و انقلاب شهركرد مملو از تماشاگراني بود كه براي تماشاي رشته هاي ورزشي به ميدان بسيج يا جهاد مركز استان مي رفتند.