تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۲

كرج ـ ایرناـ جانشین پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا گفت: 350 تن مواد مخدر طی 6 ماه نخست امسال توسط پلیس در كشور كشف و ضبط شد.

به گزارش ایرنا، سردار مرتضی میرزایی روز دوشنبه در كرسی آزاداندیشی پیامدهای اعتیاد و سوء مصرف مواد مخدر كه در دانشگاه خوارزمی كرج برگزار شد، میزان كشفیات مواد مخدر طی سال گذشته توسط پلیس مبارزه با مواد مخدر در كشور را 600 تن اعلام كرد.
وی افزود: ایران در همسایگی كشوری (افغانستان) قرار دارد كه كانون تولید مواد مخدر است و به عبارتی دركنار آتش قرار داریم و خواه ناخواه اثرات منفی آن گریبان كشور ما را گرفته است.
میرزایی گفت: افغانستان كشوری است كه براساس آمار رسمی سالانه 5هزار تن و طبق آمار غیر رسمی 7هزار و 200تن تولید مواد مخدر دارد و بیش از 80 درصد تریاك دنیا در این كشور تولید می شود.
وی خاطرنشان كرد: براساس آمار سازمان ملل در سالی كه آمریكا و متحدانش افغانستان را اشغال كردند میزان تولید مواد مخدر در این كشور سه هزار و 400 تن بود و امروز با تسلط بیشتر به این كشور رقم تولید مواد مخدر آن به بیش از 2 برابر رسیده است .
میرزایی گفت: در گذشته در استان های شرقی افغانستان كشت مواد مخدر رواج داشت اما امروز در استان های غربی نیز رواج پیدا كرده است.
جانشین پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با اشاره به اینكه 80درصد مواد مخدر ورودی به ایران ترانزیت یا مصرف شده، گفت:خطری كه امروز كشور ما را تهدید می كند مواد مخدر صنعتی است كه هر روزه شاهد تولید مواد جدید و ناشناخته ای هستیم كه برای مقابله با این تهدید و شناسایی این مواد نیاز است جوامع دانشگاهی و علمی چاره اندیشی كنند.
میرزایی افزود:طبق آمار رسمی 2میلیون و 800هزار نفر جمعیت معتادان كشور است كه كمتر از یك درصد از این معتادان را زنان تشكیل می دهند.
وی گفت:در بخش اجتماعی شدن مواد مخدر نه تنها در ایران بلكه در جهان اقداماتی در حال انجام است چرا كه مبارزه با مواد مخدر تنها از عهده پلیس بر نمی آید.
میرزایی با اشاره به اینكه پس از جمع آوری معتادان، باید راه های پیشگیری،مراقبت و بعد از درمان نیز لحاظ شود خاطرنشان كرد: معتادان دستگیر و به مراكز منتقل شده اما پس از مدتی رها می شوند و شاهد یك چرخه باطل هستیم.
جانشین پلیس مبارزه با مواد مخدر افزود:علل و انگیزه های اعتیاددر جامعه باید شناسایی و راه های مقابله با آن نیز مشخص شود كه این نیازمند همكاری مردم،مسوولان و دانشگاهیان است.
میرزایی اظهار داشت: در بخش فرهنگی نیز اقدامات پیشگیرانه هنوز جا نیفتاده و ضعف فرهنگی در موضوع اعتیاد و مواد مخدر را در جامعه شاهد هستیم.
وی با بیان اینكه قبل از پیروزی انقلاب یك میلیون و 200هزار نفر معتاد داشتیم گفت:باید به این دید نگاه كنیم كه موادمخدر یك جرم سازمان یافته است و اگر اراده ای در داخل كشور برای برخورد با آن وجود نداشته باشد شاهد افزایش گرایش به مواد مخدر خواهیم بود.
جانشین پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با اشاره به اینكه باندهای انچنانی مافیایی در كشور نداریم گفت:افراد سودجو به صورت زنجیره وار و باندی در این كار فعالیت می كنند و راه مقابله با آن همراهی مردم، مسوولان و دانشگاهیان است.
میرزایی به نقش سازمان های مردم نهاد در مبارزه با مواد مخدر اشاره كرد و گفت: اقدامات سازمان های مردم نهاد بسیار موثر بوده و تاكنون توانسته اند خدمات بسباری در موضوع پیشگیری از مواد مخدر و حتی درمان انجام دهند.
میرزایی افزود: ارتباط ایران با دیگر كشورها در زمینه مقابله با مواد مخدر بسیار خوب و گسترده است و تقدیم سه هزار و 500 شهید در این راه نشان از عزم جمهوری اسلامی در امرمقابله با این پدیده خانمانسوز دارد.
7414/ 6155خبرنگار وحیده عسكری**انتشار دهنده : محمد عزیزپور