تهران - ایرنا - وزیر تحقیقات، فناوری و آموزش عالی اندونزی با حضور در پایگاه استنادی جهان اسلام در شیراز، یك سند تفاهم همكاری در زمینه همكاری های علمی و تحقیقاتی با پایگاه استنادی جهان اسلام مبادله كرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، پروفسور «محمد نصیر» وزیر تحقیقات، فناوری و آموزش عالی اندونزی كه در صدر یك هیات عالیرتبه دانشگاهی از جمله معاون ارتباطات بین الملل خود و روسای دانشگاه های فناوری باندونگ و دانشگاه گاجامادا به شیراز سفر كرده بود، روز گذشته(سه شنبه) با هدف آشنایی با پایگاه استنادی جهان اسلام و خدمات و سرویس های علمی -پژوهشی پایگاه استنادی جهان اسلام، از این پایگاه دیدار كرد.
در مراسم تبادل این تفاهمنامه «اوكتاوین علیم الدین» سفیر جمهوری اندونزی در ایران، دكتر عباس قنبری باغستان رایزن علمی ایران در منطقه شرق آسیا، ابراهیم گشتاسبی راد، رئیس دانشگاه شیراز و جلیل مقدسی رییس دانشگاه صنعتی شیراز نیز حضور داشتند.
وزیر تحقیقات، فناوری و آموزش عالی اندونزی طی سخنانی پس از تبادل این تفاهمنامه ضمن ابراز خوشحالی از شروع همكاری این وزارتخانه اندونزی و دانشگاه های این كشور با پایگاه استنادی جهان اسلام، خواستار حضور قوی تر دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی اندونزی در این پایگاه استنادی و به تبع آن در بین دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی جهان اسلام شد.
دكتر محمدجواد دهقانی رئیس پایگاه استنادی جهان اسلام نیز گزارش مفصلی از وضعیت كنونی رشد و توسعه علمی دانشگاه ها و مراكز تحقیقاتی اندونزی، مقایسه جایگاه و رتبه دانشگاه های اندونزی با سایر كشورهای اسلامی به لحاظ تولید علم و نیزنقشه راه آینده توسعه علمی دانشگاه ها و مراكز تحقیقاتی این كشور ارائه داد كه با استقبال زیاد هیات اندونزیایی از جمله وزیر آموزش عالی این كشور مواجه شد.
این تفاهمنامه در چارچوب سند همكاری منعقد شده میان دولت جمهوری اندونزی و دولت جمهوری اسلامی ایران در زمینه همكاری علمی فناوری (امضا شده در سال 1393) مبادله شد.
در این تفاهمنامه بر سه هدف اصلی تشویق همكاری و تبادل اطلاعات و تجربیات در مدیریت انتشارات علمی پژوهشی در حوزه های دارای منافع دو جانبه، تشویق و تسهیل همكاری میان موسسات و سازمانهای مرتبط با تحقیقات به منظور افزایش رویت پذیری مقالات علمی پژوهشی انتشارات علمی در سطح بین المللی و رشد تبادل دانشمندان، متخصصان، اساتید و دانشجویان موسسات و سازمانهای پژوهشی بین دو كشور تاكید شده است.
رئیس پایگاه استنادی جهان اسلام سه هفته پیش نیز در سفر به كشور اندونزی یك تفاهمنامه همكاری علمی و تحقیقاتی با وزارت امور دیانت این كشور جنوب شرق آسیا و 13 دانشگاه بزرگ این كشور از جمله دانشگاه های شبكه محمدیه امضا كرد.
وزیر علوم، تحقیقات و آموزش عالی اندونزی روز سه شنبه در نشست مشترك با هیات رئیسه دانشگاه شیراز نیز گفت: روابط علمی اندونزی و ایران باید از شرایط موجود به سطح بالاتری ارتقا یابد و ما علاقه مندیم تقویت این روابط را در حوزه های مختلف پیگیری كنیم.
وی افزود: در زمینه های مختلف از جمله حمل و نقل، علوم، كشاورزی، ‌فناوری اطلاعات،‌ فناوری نانو، بیو تكنولوژی، هوا فضا، انرژی های تجدیدپذیر، ‌انرژی خورشیدی، بهداشت و صنایع دارویی، شرایط مناسبی برای همكاری های مشترك وجود دارد و این همكاری ها می تواند در قالب طرح های مشترك تحقیقاتی و تبادل استاد و دانشجو اجرایی شود.
محمد نصیر پیش از سفر به شیراز در تهران نیز با سید ضیاء هاشمی سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دیدار كرد.
آساق ** 1611 ** انتشار: امید غیاثوند