به گزارش ايرنا، 'سفر مسئولانه'، سفري است كه علاوه بر افزايش رفاه و درآمد جوامع محلي، موجب كاهش اثرات سوء بهداشتي و زيست محيطي بر جوامع محلي و طبيعت ميشود و در حفاظت از فرهنگ بومي، زيستگاههاي حيات وحش و گونههاي در خطر انقراض منطقه، مردم و دولت را ياري ميكند.
سفر مسئولانه ضمن توجه به قوانين بوم شناختي و باورهاي محلي كه در طبيعتگردي رعايت ميشود، به افزايش دانش بازديدكنندگان درباره محيط زيست و فرهنگ مردم منطقه منجر مي شود و علاوه بر وجود منافع مادي براي جوامع محلي، در نهايت باعث افزايش علاقه و توجه بازديدكنندگان به طبيعت و كمك به حفاظت بيشتر از مناطق طبيعي و تنوع زيستي ميشود.
مديركل حفاظت محيط زيست استان البرز روز چهارشنبه به خبرنگار ايرنا گفت: تمام افراد و سازمانهايي كه با طبيعت در ارتباط هستند به آموزش درباره شناخت محيط طبيعي و چگونگي حفاظت از آن نياز دارند.
فردين حكيمي افزود: هر فعاليتي كه در طبيعت صورت گيرد و با مسئوليت پذيري گردشگر و با دانش كافي همراه باشد، اكوتوريسم محسوب ميشود كه با روشهاي مختلف به حفاظت محيط زيست كمك ميكند و باعث بهبود كيفيت زندگي جوامع محلي ميشود.
وي اظهار داشت: صنعت طبيعتگردي كه شاخهاي از گردشگري است با رعايت اصول اخلاقي سعي دارد كمترين اثر منفي را بر طبيعت منطقه داشته باشد و در آن، به مردم بومي و فرهنگ آنها كاملا احترام گذاشته ميشود.
وي گفت: براي رونق دادن به صنعت طبيعتگردي به جاده سازي ها ، تجهيزات خودرويي، وجود هتلها و ... نيازي نيست، طبيعتگردي به طبيعت نياز دارد؛ طبيعتي كه انسان را از زندگي ماشيني و آپارتمان ها و برج هاي بلند، بزرگراهها، خودروها، دود و آلودگي صوتي دور كند.
حكيمي ادامه داد: زيباييهاي ناشناخته با طبيعتي حيرت انگيز، وجود رودخانههاي خروشان مانند رودخانه كرج، شاهرود، كردان و چشمه سارهاي بسيار زيبا، غارهاي طبيعي مانند غار استثنايي يخ مراد، آبشارهاي مرتفع، كوههاي بلند، درختان كهنسال مانند درخت سرو شهرستانك، پوشش گياهي و جانوري متنوع، آبهاي معدني با خواص درماني، اين استان را به يكي از زيباترين استانهاي گردشگري كشور از لحاظ وجود پديدههاي طبيعي تبديل كرده است.
وي افزود: با وجود اين جاذبه هاي طبيعي، هميشه محل استقرار و سكونتگاههاي موقتي و دائمي اقوام و گروه هاي مختلف بوده است.
مديركل حفاظت محيط زيست استان البرز بيان داشت: با توجه به وجود جاذبه هاي طبيعي و از طرفي وضعيت شكننده طبيعت استان به دليل فعاليت هاي مخرب و آلاينده انساني، بايد ديدگاه ها و رفتار خود را در قبال طبيعت تغيير دهيم تا بتوانيم بهره برداري پايداري از طبيعت داشته باشيم.
6156 / 6155 خبرنگار: نوشين طهماسبي**انتشاردهنده: محمد عزيزپور
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۷
كرج- ايرنا- اكوتوريسم يا طبيعت گردي، سفر مسئولانه به محيط هاي طبيعي است، كه محيط زيست را حفظ و به رفاه مردم كمك مي كند.