به گزارش ايرنا ذوالفقار يزدانمهر روز چهارشنبه در بيست و ششمين نشست رؤساي پاركهاي علم و فناوري سراسر كشور تأكيد كرد: در راستاي اولويتها و اهداف صندوق رفاه دانشجويان، با شيوههايي چون مشاركت مالي و اعطاي تسهيلات با سود حداقلي از كارگاههاي مهارت محور، توليدگرا و كارآفرين و تجاريسازي ايدهها، توسعه كارآفريني و تقويت مراكز رشد و نوآوري حمايت ميكنيم.
مشاور وزير علوم اظهار داشت: ظرفيتهاي عظيم فناوري و دانش روز موجود در شركتهاي دانشبنيان و پاركهاي علم و فناوري، ميتوانند مسير توسعه كشور را تسريع كرده و توسعهاي متوازن ايجاد كنند.
يزدانمهر مأموريت صندوق رفاه دانشجويان را ارتقاي خدماترساني توأم با كرامت انساني به دانشجويان دانست و افزود: هماكنون 21 نوع تسهيلات به دانشجويان عرضه ميشود كه خوشبختانه با جهشي كه در دو سال اخير ايجاد شده، اين پوشش به صورت 100 درصدي است. همچنين وامها از 25 درصد تا 500 درصد افزايش يافته است.
به گزارش وزارت علوم، رئيس صندوق رفاه دانشجويان با اشاره به حمايت ويژه اين صندوق از دانشجويان دكترا تصريح كرد: كليه دانشجويان دكتراي روزانه غيربورسيه، ماهيانه 700 هزار تومان تسهيلات دريافت ميكنند كه 2 سال پس از فارغالتحصيلي و در اقساط 60 ماهه بازپرداخت خواهند كرد.
وي خاطرنشان كرد: به پاياننامه دانشجويان دكترا نيز در قالب وام ضروري به هر دانشجو 3 ميليون تومان وام پرداخت ميشود كه از ابتداي سال جاري حدود 27 ميليارد تومان تسهيلات به اين دانشجويان پرداخت شده و آنان نيز 2 سال پس از فارغالتحصيلي و در اقساط 60 ماهه به صورت قرضالحسنه بازپرداخت ميكنند.
يزدان مهر در ادامه به تدوين سند راهبردي و كاربردي اين صندوق اشاره كرد و افزود: در اين سند دو حوزه فعاليت تسهيلات به دانشجويان و سرمايهگذاري پيشبيني شده است.
وي درخصوص امكان سرمايهگذاري صندوق رفاه دانشجويان در قالب مشاركت گفت: ظرفيت سرمايهگذاري در طرحهاي داراي توجيه اقتصادي نيز از طريق كميسيون سرمايهگذاري اين صندوق فراهم است و اين صندوق آمادگي دارد در مواردي كه كارگاه يا شركتهاي دانش بنيان و يا شركتهاي مستقر در مراكز رشد دانشگاهها و پاركهاي علم و فناوري، متقاضي مشاركت در اجراي طرح خود باشند، بويژه در مواردي كه حاصل طرحها تأمين كننده نيازهاي آموزشي و رفاهي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري باشد در حوزه سرمايهگذاري و تأمين و يا توسعه بازار همكاري كند.
يزدانمهر افزود: صندوق رفاه دانشجويان بر اساس مصوبات، اختيار دارد تا 49 درصد سهامدار شركتهاي دانشبنيان باشد و يا با شركتهاي دانش بنيان مشاركت مالي داشته باشد.
وي افزود: به منظور حمايت از «دانشجويان كارآفرين، ايده و طرحهاي دانشجويي، تجاريسازي ايدهها، توسعه كارآفريني و تقويت مراكز رشد و نوآوري» و حركت در مسير اشتغال و توليدات دانشجويي صندوق رفاه دانشجويان ميتواند از طرحهاي كارآفريني كه از طريق مراكز رشد صورت ميگيرد، با مشاركت مالي، اعطاي كمك و يا پرداخت تسهيلات با سود حداقلي حمايت كند.
رئيس صندوق رفاه دانشجويان عنوان كرد: به منظور حمايت از دانشجويان كارآفرين به طرحهايي كه اجرايي بودن آنها به تأييد مراكز رشد دانشگاهي رسيده و در حال اجرا باشند و دست كم يك نفر دانشجو، در طرح مشاركت داشته باشد، حسب شرايط تسهيلات 4 درصد تعلق ميگيرد. سقف تسهيلات قابل پرداخت به هر دانشجو حداكثر 10 ميليون تومان و مبلغ تسهيلات اعطايي به هر طرح با توجه به تعداد دانشجوي شاغل در طرح تا سقف تسهيلات 100 ميليون تومان است كه طي سه مرحله پرداخت خواهد شد.
وي افزود: با توجه به وجود كارگاههاي مهارتمحور و توليدي و شركتهاي دانش بنيان در دانشگاهها كه لزوماً در قالب مراكز رشد فعاليت نميكنند، طرح ديگري نيز با عنوان حمايت از كارگاههاي مهارتمحور كارآفرين و شركتهاي دانشبنيان مطرح شده است.
يزدانمهر تصريح كرد: به منظور «حمايت و توسعه كارگاههاي مهارتمحور، توليدي، كارآفرين و شركتهاي دانش بنيان دانشگاهها و مراكز آموزش عالي» صندوق رفاه دانشجويان اجازه دارد، نسبت به پرداخت تسهيلات در قالب مشاركت مالي، اعطاي وام قرض الحسنه، ارائه تسهيلات با سود حداقلي به مراكز مذكور اقدام كند.
رئيس صندوق رفاه دانشجويان اضافه كرد: بر اساس اين مصوبه و به منظور حمايت از كارگاهها و شركتهايي كه طرحهاي توجيهي كسبوكار آنها به تأييد شوراي حمايت صندوق رفاه برسد، بر اساس اينكه چه نسبتي از افراد شاغل در آن طرح، دانشجو باشند، در قالب دستورالعملي كه وجود دارد تسهيلاتي به اين مراكز تعلق خواهد گرفت.
فراهنگ**9187**1823 خبرنگار: حميدرضا بازگشا ** انتشار: طاهره نبي اللهي
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۰
تهران-ايرنا- رئيس صندوق رفاه دانشجويان، حمايت از دانشجويان كارآفرين، ايده و طرحهاي دانشجويي را از اولويتهاي صندوق رفاه عنوان كرد.