كرمانشاه- ایرنا- دستیار و مشاورعالی فرمانده معظم كل قوا، نقش مردم كرمانشاه در دوران هشت سال دفاع مقدس را بی بدیل و غیرغابل انكار دانست و گفت: رشادت و غیرتی كه مردم این استان از خود نشان دادند برای همیشه در تاریخ ثبت خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار سرلشكر پاسدار سیدیحیی رحیم صفوی عصر چهارشنبه در مراسم كلنگ زنی مركز فرهنگی دفاع مقدس كرمانشاه كه در پادگان توحید این شهر برگزار شد، اظهار كرد: لیاقت و شایستگی مردم این استان بسیار بیشتر از خدماتی است كه هم اكنون به آن ها ارائه می شود.
وی افزود: در مظلومیت كرمانشاه و مردمانش همین بس كه با وجود نقش بسیار پررنگی كه در زمان دفاع مقدس داشتند، امروز جزو آخرین استان هایی هستند كه عملیات احداث باغ موزه آن آغاز شده است.
سرلشكر صفوی همچنین پیشنهاد كرد كه نام مركز فرهنگی دفاع مقدس مقدس كرمانشاه به 'مركز فرهنگی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس' تغییر نام پیدا كند، تا نقش مردم این استان در دوران پیروزی انقلاب و همچنین جنگ تحمیلی پررنگ تر شود.
مشاور عالی رهبر معظم انقلاب تصریح كرد: در ساخت این مركز فرهنگی باید به سه موضوع توجه شود، اول نوع طراحی و مهندسی آن، دوم محتوا بخشیدن و سوم هم نوع اداره و مدیریت این مجموعه است.
وی گفت: این مركز فرهنگی دفاع مقدس باید به گونه ای طراحی و ساخته شود كه برای سال های آینده نیز بتواند پذیرای افراد باشد كه می توان از مدل باغ موزه تهران الگوبرداری و با تغییر آن به فرهنگ بومی منطقه مجموعه ای كم نظیر ایجاد كرد.
سردار صفوی همچنین موضوع مدیریت این مركز و استفاده از راویانی كه خود جبهه و جنگ را درك كرده اند را نیز بسیار مهم توصیف كرد و گفت: اگر راوی خود اهل جبهه و جنگ بوده باشد بسیار بهتر می تواند مفاهیم و موضوعات را به شنوندگان انتقال دهد.
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم كل قوا در ادامه با بیان اینكه كرمانشاه از ابتدا در خط مقدم نبرد با دشمنان بعثی قرار داشته و در دوران دفاع مقدس 1200 مرتبه، موشك باران شده است، گفت: اعزام 170 هزار رزمنده به جبهه های نبرد حق علیه باطل به خوبی این مطلب را ثابت می كند.
وی تصریح كرد: تقدیم حدود 10 هزار شهید و بیش از 20 هزار جانباز دلیل محكم دیگری بر جانفشانی مردم استان كرمانشاه در دوران دفاع مقدس است كه باید به آن توجه كرد.
صفوی همچنین نقش زنان استان كرمانشاه با تقدیم یك هزار و یكصد شهید در دوران دفاع مقدس را نیز بسیار پررنگ توصیف كرد و گفت: شیرزنانی مانند آن خانم تبر بدست گیلانغربی (فرنگیس حیدرپور) كه چند عراقی را به هلاكت رساند در این استان زیاد هستند.
فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ادامه با ابراز امیدواری نسبت به اینكه نهایتا ظرف مدت چهار سال آینده شاهد بهره برداری از مركز فرهنگی دفاع مقدس استان كرمانشاه باشیم، گفت: همه دستگاه ها اعم از دولت، سپاه، شهرداری و سازمان ها و ارگان های دیگر باید با روحیه ای جهادی پای كار باشند.
وی گفت: خوشبختانه با وحدت خوبی كه در استان سراغ دارم امیدوارم این مركز فرهنگی در موعد مقرر به اتمام رسیده و شاهد بهره برداری از مجموعه ای باشیم كه در غرب كشور بی نظیر باشد.
سرلشكر صفوی در ادامه خواستار توجه بیشتر مسئولان به كرمانشاه شد و گفت: لیاقت مردم این استان بسیار بیشتر از این هاست و امیدوارم در چهار سال پیش رو شاهد تغییرات خوبی در راستای پیشرفت، توسعه و آبادانی این دیار باشیم.
دستیار و مشاورعالی فرمانده معظم كل قوا، با بیان اینكه اجرای طرح گرمسیری یكی از پروژه هایی است كه اجرای آن می تواند وضعیت اقتصادی استان كرمانشاه را بهبود و نرخ بیكاری را كاهش دهد، گفت: در همین راستا 2 گردش كار خدمت رهبر معظم انقلاب ارسال شده است.
وی گفت: برای مهار و كنترل آب های مرزی هشت میلیارد دلار اختصاص یافته كه بیشترین آن در استان كرمانشاه هزینه شده است.
سرلشكر پاسدار صفوی همچنین به موضوع راه آهن غرب اشاره و با بیان اینكه تاكنون تنها مسیر ریلی آن به كرمانشاه رسیده و فعلا خبری از قطار نیست، گفت: اجرای كامل این پروژه كرمانشاه را به دریای مدیترانه و آسیای مركزی وصل می كند.
وی در پایان یادآوری كرد: اگر راه آهن كرمانشاه به مدیترانه وصل شود با وجود منابع عظیم نفتی و معادن و مواد خامی كه در آن منطقه وجود دارد شاهد خواهیم بود كه سالانه چند میلیارد دلار ترانزیت صورت می گیرد و این می تواند استان كرمانشاه را متحول كند.

**فرهنگ ایثار و شهادت از سرمایه های بزرگ انقلاب و نظامی اسلامی ماست
استاندار كرمانشاه نیز در این مراسم، فرهنگ ایثار و شهادت را یكی از بزرگترین سرمایه های كشور دانست كه راه عزتمندی، پیشرفت و استقلال كشور را هموار كرده است.
هوشنگ بازوند اظهار كرد: این مركز فرهنگی عملیات ساخت آن بسیار دیر آغاز شده است.
وی با بیان اینكه مردم كرمانشاه در طول هشت سال دفاع مقدس حضوری جانانه در صحنه های نبرد داشتند، افزود: دلاوری ها و رشادت های زنان و مردان باغیرت این دیار از خاطره ها محو نخواهد شد.
بازوند با تاكید بر اینكه فرهنگ ایثار و شهادتی كه در كشور شاهد آن هستیم برگرفته از فرهنگ عاشوراست، خاطرنشان كرد: رزمندگان دلاور استان كرمانشاه جلوتر از همه رزمندگان مقابل دشمنان ایستادگی كردند تا نام نیكشان را برای همیشه جاودانه كنند.
استاندار كرمانشاه در ادامه خواستار انتقال پیام دفاع مقدس به جوانان امروزی و آیندگان شد و افزود: مطمئنا در آینده باید راز و رمز جاودگانی دفاع مقدس و اینكه چرا هست سال از كیان و مرزهای خود در مقابل دشمنان دفاع كردیم را برای جوانان بازگو كنیم.
وی گفت: ایجاد چنین مركز فرهنگی به طور قطع به انتقال پیام و رموز دفاع مقدس به جوانان و آیندگان كمك زیادی خواهد كرد و آن ها با بسیاری از حقایق آشنا می شوند.
مركز فرهنگی دفاع مقدس استان كرمانشاه قرار است در زمینی به مساحت 14 هكتار احداث شود كه شامل موزه و نمایشگاه، سالن همایش و خدمات و پذیرایی، مسجد، دفتر پژوهشی و آموزشی و فروشگاه محصولات فرهنگی می شود.
گزارش رویدادهای خبری به همراه گزارش تصویری آن ها و اخبار متنوع دیگر، هر روز بر روی سایت ایرنا استان كرمانشاه http://www.irna.ir/kermanshah و كانال تلگرام به آدرس irnakermanshah@ منتشر خواهد شد.
8066/7458 خبرنگار:مسعود اسماعیلی ** انتشاردهنده:علی مولوی