بیروت-ایرنا-اقدام آمریكا در تعیین پاداش 12 میلیون دلاری برای دستگیری دو فرمانده حزب الله لبنان و وضع تحریم های مالی جدید در كنگره آمریكا علیه این حزب بیانگر دور جدید سیاست فشار واشنگتن علیه مقاومت لبنان است.

تصمیم گیری های اخیر دولت و كنگره آمریكا علیه حزب الله و موضع گیری های تهدید آمیز مسئولان آمریكایی و اسرائیلی و سعودی در روزهای اخیر روند بی سابقه ای به خود گرفته و با وجود پیامدهای خطرناك این تصمیم ها برای لبنان، مقام های رسمی لبنان هنوز موضع گیری جدی و روشنی از خود نشان نداده اند.
نگاهی به موضع گیری های «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا در چند ماه گذشته به خوبی گویای آن است كه ترامپ و تیم مشاوران وی تا به امروز در قبال ایران و حزب الله رویكرد اتهام زنی را در پیش گرفته اند.
این روند با گذشت زمان شیب تندتری به خود گرفته و به تدریج وارد مرحله اقدامات عملی شده است. در همین راستا انتظار می رود در هفته جاری شاهد صدور تصمیم هایی از سوی كاخ سفید درباره پرونده هسته ای ایران و حزب الله باشیم.
فارغ از گمانه زنی ها و پیش گویی ها درباره تصمیم قریب الوقوع ترامپ درباره ایران و فضاسازی های پیرامون آن، كارشناسان برهه كنونی را مرحله ای حساس و سرنوشت ساز در جهت ترسیم راهبرد آتی دولت آمریكا برای مقابله با نفوذ ایران و حزب الله می دانند.
استفاده از زبان تهدید و فشار علیه ایران و حزب الله از سوی دولت آمریكا را باید در چارچوب نقشه بزرگتری دید كه برای مقابله با محور مقاومت در منطقه تدارك دیده شده است. از همین رو در روزهای گذشته شاهد اقدامات معنادار متعددی همچون تصویب تحریم های مالی جدید علیه حزب الله و تلاش های بی وقفه آمریكا و عربستان با همكاری رژیم صهیونیستی برای تشكیل ائتلاف بین المللی علیه حزب الله بوده ایم.
بسیاری از تحلیلگران این اقدامات را در واكنش به كامیابی های اخیر جریان مقاومت در منطقه بویژه در سوریه، عراق و لبنان در كنار زدن گروه های تروریستی و تحكیم قدرت دولت مركزی می دانند.
بسیاری از ناظران معتقدند حزب الله لبنان نقش مهمی در مبارزه با گروه های تروریستی در سوریه و در مناطق شرقی لبنان داشته است و همین موفقیت ها، قدرت این حزب را بیش از پیش افزایش داده است؛ چیزی كه مطمئنا برای طرف هایی چون رژیم صهیونیستی هراسناك است.
تحریم های مالی جدید علیه حزب الله در كنار موضع گیری های تند مسئولان آمریكایی و اسرائیلی و نیز تعیین پاداش 12 میلیون دلاری برای دستگیری «طلال حمیه» و «فواد شكر» از مسئولان عالی رتبه امنیتی و نظامی حزب الله كه برای اولین بار در یك دهه گذشته اتفاق می افتد، این روزها به موضوع اصلی محافل سیاسی و رسانه ای لبنان تبدیل شده است.
حزب الله تاكنون واكنش رسمی به این مساله نشان نداده اما روزنامه «الجمهوریه» به نقل از یكی از مسئولان حزب الله نوشت كه تحریم های مالی موضوع جدیدی نیست و پیش از این نیز وجود داشت. این تحریم ها تاثیر اندكی بر حزب الله دارد اما اثرات بیشتری بر كلیت اقتصاد لبنان خواهد داشت.
این منبع مسئول در حزب الله با اشاره به اتهام های وارد شده به حزب الله نیز گفت: اتهام زنی ها نیز اتفاق تازه ای نیست و در چارچوب تبلیغات رسانه ای و سیاسی برای تخریب وجهه حزب الله قرار دارد و نوعی واكنش به پیروزی های بزرگ محور مقاومت در سوریه و عراق علیه تروریسم و تكفیری ها به شمار می آید.
وی تصریح كرد: اساسا ما منتظر تعریف و تمجید آمریكا نبودیم و این اتهام ها بار دیگر ثابت می كند كه دولت آمریكا جز به منافع اسرائیل به چیز دیگری فكر نمی كند و نیز نشان می دهد كه حزب الله در جایگاه مقابله با نقشه های آمریكا و اسرائیل در منطقه قرار دارد.
در این میان روزنامه «النهار» با اشاره به پاداش 12 میلیون دلاری آمریكا برای دستگیری 2 تن از مسئولان حزب الله نوشت: شیوه تعیین جایزه برای بازداشت شخصیت های حزب الله پیش از این درباره افرادی همچون «عماد مغنیه» به كار گرفته شده است و می تواند برای عده ای وسوسه انگیز باشد.
با این حال النهار سیاست های اخیر آمریكا در قبال حزب الله را در چارچوب «جنگ بدیل» علیه حزب الله دانست كه به جای رویارویی با این حزب در میدان نظامی از طریق اسرائیل دنبال می شود.
النهار تصریح كرد: تبعات این جنگ اقتصادی كه با هدف خشكاندن منابع مالی حزب الله دنبال می شود همه لبنانی ها را در بر خواهد گرفت و اختصاص به طائفه شیعیان ندارد چرا كه بانك ها با هزاران موسسه و مراكز تجاری در ارتباط هستند كه مالكیت آن در اختیار اعضای حزب الله یا هواداران آنهاست و اعمال تحریم ها می تواند تاثیر بسزایی در عملكرد این بانك ها داشته باشد.
تارنماری «المركزیه» از قول برخی منابع حزب الله نوشت: تعیین جوایز مالی برای دستیابی به اطلاعاتی درباره فرماندهان مقاومت دلیل بر ضعف است و نشان می دهد كه آنها قدرت پیدا كردن افراد یاد شده را ندارند و به شیوه تطمیع متوسل شده اند. آمریكایی ها این شیوه را پیش از این نیز آزموده اند اما نتیجه ای دستگیرشان نشده است.
تحلیل و گمانه زنی های رسانه ای و سیاسی درباره وضعیت مبهم پیش رو در سایه تهدیدهای اسرائیلی در حالی صورت می گیرد كه موضع گیری قابل توجهی از مقام های رسمی لبنان شنیده نشده است.
روزنامه «الاخبار» با انتقاد از این مساله تاكید كرد كه لبنان در سطح رسمی و دولتی تعامل جدی با توفان اخیر آمریكایی نداشته و همچنان امیدوار است كه تصمیم گیران آمریكایی حفظ امنیت لبنان را همچنان در صدر اولویت های خود دارند.
به نوشته الاخبار، آمریكا رئیس جمهوری كنونی لبنان را نه یك متحد تاكتیكی و مرحله ای برای حزب الله بلكه متحدی راهبردی و اصلی برای حزب می بیند و از این بابت ناخرسند است.
الاخبار این سوال را مطرح كرد كه آیا رئیس جمهوری و نخست وزیر آمادگی رویارویی با «توفان پاییزه آمریكایی» را دارند؟ دولت با ایده تشكیل ائتلاف بین المللی برای مقابله با حزب الله و درخواست از لبنان برای پیوستن به این ائتلاف چه برخوردی خواهد كرد؟ گروه های حاضر در دولت كه مخالف حزب الله هستند مانند حزب نیروهای لبنان و حزب المستقبل در تحولات پیش رو چه رفتاری در پیش خواهند گرفت؟
الاخبار در پایان افزود: اینها همه بخشی از احتمالاتی است كه به اقتضای سیر امور ممكن است شاهد وقوع آن باشیم و لازم است دولت برنامه ریزی های لازم برای برخورد مناسب با آن را انجام دهد.
خاورم*390*2054
انتشاردهنده: محمد خواجوئی