تهران– ايرنا- محققان ام آي تي باتري جديدي ساختند كه قادر است انرژي را براي مدت زمان طولاني با يك پنجم هزينه فناوري‌هاي موجود ذخيره كند.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس ديلي، يكي از چالش هاي اصلي انرژي‌هاي تجديدپذير، عدم پايداري آن‌ها است. براي مثال زماني كه خورشيد پشت ابرها باشد يا وزش باد متوقف شود، توليد انرژي نيز متوقف مي شود. به همين علت معمولا در شبكه‌هاي انرژي تجديدپذير از چند منبع مختلف خورشيد، باد، امواج دريا و سوخت‌هاي زيستي به طور همزمان استفاده مي‌شود و انرژي حاصل از اين منابع نيز در سيستم‌هاي عظيمي ذخيره مي‌شود تا پايداري شبكه تضمين گردد.
باتري توليد شده توسط محققان ام آي تي داراي يك ساختار شارژ گردشي است و در نتيجه آند و كاتد آن به صورت مايع (آنوليت و كاتوليت) هستند و براي تامين انرژي، يون‌ها را به يكديگر منتقل مي‌كنند. در اين مورد، آنوليت از گوگرد محلول در آب تشكيل شده و كاتوليت آن از محلول نمكي اكسيژنه ساخته شده است.
نكته قابل توجه ساختار باتري جديد، اين است كه در هنگام خالي شدن شارژ، از هواي محيط اطراف تنفس مي‌كند و هنگامي كه مجددا شارژ مي‌شود، هوا را به محيط پس مي‌دهد. در واقع اين باتري با استفاده از اين مكانيسم هنگام تنفس، در كاتوليت يون‌هاي هيدروكسيد با بار منفي توليد مي‌كند و در زمان شارژ شدن، اكسيژن را آزاد كرده و يون‌هاي هيدوژني را توليد مي‌كند كه در مراحل بعدي كار، الكترون‌ها را به آنوليت مي‌فرستند.
در باتري‌هاي ليتوم-هوا نيز از اين مكانيسم استفاده مي شود؛ ولي گوگرد، آب و هوا مواد اوليه بسيار ارزان‌تري هستند و به همين علت هزينه ذخيره انرژي در سيستم‌هاي بزرگ را به ميزان چشمگيري كاهش مي‌دهند. به گونه‌اي كه بر اساس تخمين محققان در صورت استفاده از اين فناوري جديد، به ازاي ذخيره هر كيلووات ساعت انرژي، بين 20 تا 30 دلار در هزينه‌ها صرفه‌جويي مي‌شود.
نمونه اوليه اين باتري به اندازه يك فنجان است ولي محققان در تلاشند كه كارآيي و عمر آن را افزايش داده و اين طراحي را در ابعاد بزرگتر پياده‌سازي كنند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Joule منتشر شده است.
علمي (6)**9259
مترجم: سپيده علي كاشاني*انتشار:محتشمي