به گزارش روز پنجشنبه ایرنا 'تسای اینگ ون' اولین زنی است كه قدرت را در تایوان در اختیار گرفته است و از اعضای حزب دمكراتیك ترقی خواه به حساب می آید كه چین آن را یك حزب استقلال طلب می داند.
این حزب از ماه می كه تسای به قدرت رسید ، حاكم بر تایوان بوده است.
رییس حكومت تایوان می گوید كه با وجود فشارهای چین، همچنان برنامه های مرتبط با آزادی و دمكراسی در كشورش را به پیش خواهد برد.
وی در تلاش است تا خریدهای نظامی تایوان از آمریكا را كه مدت هاست متوقف شده است از سر گیرد و قرار است در جریان سفر ماه آینده میلادی دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریكا به چین ، مقام های پكن درباره این مساله با او رایزنی كرده و هشدار دهند كه فروش اسلحهبه تایوان روابط با آمریكا را مخدوش خواهد كرد.
از سوی دیگر، چین تاكید دارد كه تایوان یك استان منزوی این كشور محسوب می شود كه در نهایت با توسل به زور هم كه شده با پكن متحد شود.
' تسای' روز سه شنبه این هفته (18 مهر و6) در سالگرد روز ملی تایوان یك بار دیگر گفت كه به دنبال رویارویی با چین نیست، اما با وجود همه فشارهای پكن، از دمكراسی و آزادی در این جزیره حفاظت خواهد كرد.
چین مدتی است كه ساختارهای اقتصادی و مبادلاتی فرهنگی و سیاسی با تایوان را معلق كرده است و به همین دلیل پیشبرد برنامه های ' تسای' می تواند باعث افزایش فشارهای تجاری پكن بر این جزیره شود كه به بازار چین وابستگی زیادی دارد.
اداره امور تایوان در دولت چین امروز با انتشار بیانیه ای به اظهارات تسای پاسخ داد و خاطر نشان كرد كه تایوان و چین هر دو متعلق به چین واحد هستند.
خبرگزاری رسمی چین (شینهوا) به نقل از این اداره گزارش داد كه اگر اصل شماره یك چین مورد حراست قرار گیرد، صلح، امنیت و توسعه روابط در دو سوی تنگه تایوان برقرار خواهد شد.
تایوان، عضوی از سازمان تجارت جهانی است كه چین آن را بخشی از خاك خود می داند.
تایوان با در اختیار داشتن بیست و ششمین اقتصاد بزرگ دنیا و فناوری صنعتی پیشرفته نقش مهمی را در اقتصاد جهانی بازی میكند. چین تایپه از نظر شاخصهای مراقبت سلامت، آموزش همگانی و آزادی اقتصادی در ردههای بالای دنیا قرار دارد.
مساحت تایوان 35 هزار و 980 كیلومتر مربع و جمعیت آن 23 میلیون و 175 هزار نفر است كه سه میلیون و 100 هزار نفر از این جمعیت در تایپه به عنوان پایتخت زندگی می كنند.
دین 93 درصد مردم تایوان، مخلوطی از بودایی، آیین كنفیسیوسی و تائویست و 5 درصد نیز مسیحی هستند. زبان رسمی تایوانیها، ماندارین چینی است، زبانهای تایوانی و هاكا نیز رایج است.
این سرزمین توسط تنگه تایوان، از كشور چین جدا می شود و 75درصد آن كوهستانی است و ارتفاع بلندترین نقطه آن به سه هزار و 950 متر می رسد.
آساق**231**1904**1049
انتشار دهنده : مریم كاظمی
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۰
پكن-ایرنا- با روی كار آمدن 'تسای اینگ ون' رهبر تایوان و اظهارات وی مبنی بر پیشبرد برنامه برای تقویت اقتدار خود در صحنه جهانی، روابط تایوان و چین بسیار پر تنش شده است.