شیراز- ایرنا- معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بازدید از مجموعه تاریخی پاسارگاد فارس گفت: ظرفیت های این آثار ثبت شده در میراث جهانی یونسكو باید با تعریف تورهای هدفمند گردشگری معرفی شود.

به گزارش ایرنا، علی اصغر مونسان روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از این آثار تاریخی افزود: حضور گردشگران در محوطه‌ها و سایت‌های تاریخی باید برنامه‌ریزی درست و اجرای اقدامات مناسب به ماندگاری در این محوطه‌ها منجر شود، ایجاد اقامتگاه برای گردشگران به‌منظور افزایش ماندگاری آن‌ها در محوطه‌های آثار تاریخی ایجاد اشتغال و درآمدزایی را نیز به دنبال خواهد داشت.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار كرد: حفظ و نگهداری از این آثار تاریخی اولویت ماست اما باید در عین حفاظت و نگهداری و رعایت استانداردها، معرفی این آثار به گردشگران را با اجرای برنامه‌ها و اقدامات مناسب در دستور كار قرار دهیم.
معاون رئیس جمهوری بیان كرد: آموزش نیروی انسانی بومی در این منطقه باید در دستور كار قرار گیرد تا جامعه محلی از منافع وجود این آثار فرهنگی و تاریخی بهره مند شوند.
وی ادامه داد: بهره گیری از راهنمایان گردشگری آموزش دیده در محوطه‌ها و سایت‌های تاریخی از دیگر موضوعاتی است كه باید مورد توجه قرار گیرد، چراكه این افراد علاوه بر معرفی آثار تاریخی می‌توانند معرف فرهنگ و اصالت ایرانی و اسلامی به گردشگران باشند.
مونسان همچنین گفت: استان فارس از مهم‌ترین مقاصد گردشگری در كشور است و با توجه به وجود سایت‌های مهم تاریخی در این استان، باید سفر به این استان را در دستور كار قرار می‌دادیم.
وی افزود: این سایت‌های تاریخی سابقه تمدنی و فرهنگی كشور ما را نشان می‌دهند و باید از تمام ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها برای حفظ و نگهداری از این آنها استفاده كنیم.
در این بازدید، محمدحسن طالبیان معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور توضیحاتی را در مورد وضعیت كاوش ها و مطالعات پاسارگاد ارائه داد.
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری كه بعدازظهر چهارشنبه به استان فارس كرده است، شامگاه این روز در آیین یادروز حافظ شركت كرد و روز پنجشنبه در دومین روز سفر خود از مجموعه تاریخی پاسارگاد بازدید كرد.
مجموعه میراث جهانی پاسارگاد مجموعه‌ای از سازه‌های باستانی برجای‌مانده از دوران هخامنشی است كه در شهرستان پاسارگاد در استان فارس جای گرفته‌است.
این مجموعه دربرگیرنده ساختمان‌هایی چون آرامگاه كوروش بزرگ، مسجد پاسارگاد، باغ پادشاهی پاسارگاد، كاخ دروازه، پل، كاخ بارعام، كاخ اختصاصی، دو كوشك، آب‌نماهای باغ شاهی، آرامگاه كمبوجیه، ساختارهای دفاعی تل تخت، كاروانسرای مظفری، محوطهٔ مقدس و تنگه بلاغی است.
این مجموعه، پنجمین مجموعه ثبت‌شده در فهرست آثار میراث جهانی در ایران است كه در نشست یونسكو كه در تیرماه سال 1383 در چین برگزار شد به دلیل دارا بودن شاخص‌های فراوان با آرای قاطع حاضران در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.
شهرستان پاسارگاد به مركزیت سعادت شهر در 136 كیلومتری شمال شیراز واقع است.
9873/ 2027
خبرنگار: محمد امین افشارپور ** انتشاردهنده: سیداحمد نجفی