به گزارش ايرنا، مجيد ابهري روز پنجشنبه در نشست كارگروه امور اجتماعي و فرهنگي استان مركزي در اراك افزود: ساماندهي و مهار آسيب هاي اجتماعي از اولويت هاي مهم در كشور است كه رهبر معظم انقلاب بر آن تاكيد ويژه دارند.
وي بيان كرد: نبود آمار جامع و روزآمد و تعدد دستگاه ها و مراكز تصميم ساز و مداخله گر در ساماندهي و مهار آسيب ها مسئله اي است كه بايد حل شود.
بنيانگذار آسيب شناسي اجتماعي و رفتار شناس كشور خاطرنشان كرد: براي مثال خروجي آمار از دستگاه هايي چون ستادمبارزه با مواد مخدر، قوه قضاييه، نيروي انتظامي و ساير بخش هاي مرتبط متكثر است و اين ضعف خود را در راهبردهاي مداخله اي نشان مي دهد.
ابهري اظهار كرد: 22 نهاد و سازمان در حوزه پيشگيري از اعتياد بودجه دارند اما در عمل اثربخشي موثر مشاهده نمي شود چرا كه در سياستگذاري ها وحدت كافي وجود ندارد.
وي گفت: دشمنان معتاد را به عنوان يك ابزار تجارتي مي بينند و اعتياد يكي از ابزارهاي جنگ نرم و ناتوي فرهنگي است كه با هدف نابودي جوانان دنبال مي شود و در اين ميان مصون سازي جامعه و اشاعه فرهنگ پيشگيري از اعتياد مهمترين راهبرد است.
بنيانگذار آسيب شناسي اجتماعي و رفتار شناس كشور بيان كرد: روش و سبك مصرف موادمخدر از سنتي به صنعتي پيش رفته است و هر روز طيف متنوعي از مواد اعتيادآور شيميايي با شكل و اسامي عجيب وارد بازار مي شود تا جوانان را فريب دهد.
ابهري ادامه داد: كاهش سن اعتياد در جامعه زنگ خطر جدي است كه بايد راهكاري اساسي و اثرگذار براي مهار اين آسيب در سطح ملي انجام شود.
وي عنوان كرد: فراخي مرزها و مرزهاي مشترك با مراكز توليد، سودآور بودن تجارت موادمخدر و ناقص بودن چرخه درمان از مهمترين علل افزايش اعتياد در ايران است.
بنيانگذار آسيب شناسي اجتماعي و رفتار شناس كشور افزود: 85 درصد از موادمخدر موجود در ايران تقلبي است و به دليل سودآور بودن بالاي آن از مدفوع انسان، خون شتر، رنگ مو، شير خشك و خرماي گنديده در كنار تركيبات سمي ديگر مواد مخدر مي سازند و اين امر باعث شده كه معتادان به بيماري هاي مختلف نيز دچار مي شوند.
ابهري بيان كرد: مردمي كردن مقابله با آسيب اعتياد و استفاده صحيح از ظرفيت ها ي مردمي كليد مهار اين آسيب خانمانسوز است و مي طلبد كه در سايه تدابير اثربخش از داشته هاي مردمي بهره جست.
بنيانگذار آسيب شناسي اجتماعي و رفتارشناس كشور اظهار كرد: براي افرادي كه ترك اعتياد مي كنند بايد برنامه پس از خروج در نظر گرفته شود در غير اينصورت موفقيتي حاصل نمي شود و در اين راستا تشكل هاي مردمي شناسنامه دار بايد با جديت ويژه وارد عمل شوند.
ابهري با تاكيد بر اهميت جدي گرفته شدن بحث مشاوره در مدارس يادآور شد: امروز به ازاي هر 15 دانش آموز در كشور يك ساعت مشاوره وجود دارد در حاليكه بيشتر آسيب هاي اجتماعي در اين دوران ايجاد مي شود.
بنيانگذار آسيب شناسي اجتماعي و رفتار شناس كشور ادامه داد: 70 درصد از طلاق هاي كشور ناشي از مشكلات جنسي ناشي از اعتياد رخ مي دهد كه نياز است بحث هاي مشاوره اي در طلاق ها بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد و هيچ طلاقي بدون امضاي مشاور صادر نشود.
ابهري گفت: رهبر معظم انقلاب در سال 1368 بحث جنگ نرم و در نوروز سال 92 بحث آسيب هاي اجتماعي را مطرح كردند و همه بخش ها و نهادها تكليف ويژه دارند در اين سنگر حاضر شده و در مهار آسيب هاي اجتماعي نقش آفريني داشته باشند.
وي بيان كرد: بافت فرهنگ اراك به دليل محيط كارگري و دانشجويي و وجود خرده فرهنگ ها ناهمگن است و بايد از نظر امنيتي و اجتماعي و فرهنگي بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد.
معاون سياسي و امنيتي استانداري مركزي هم در اين نشست گفت: بحث كاهش آسيب هاي اجتماعي از دغدغه هاي رهبر معظم انقلاب است و بايد براي تحقق اين مهم كار جهادي صورت گيرد.
شكرالله حسن بيگي افزود: بحث اجتماعي كردن مبارزه با موادمخدر از سال گذشته در اين استان با جديت تمام دنبال شده و گام هاي بلندي در اين خصوص برداشته شده است.
وي بيان كرد: وضعيت اعتياد در جامعه نامطلوب است و اين معضل گزينشي عمل نمي كنند و ممكن است هر فردي را گرفتار كند.
در نشست كارگروه امور اجتماعي و فرهنگي استان مركزي گزارشي از اقدام هاي دبيرخانه كتاف و ستاد فامسا استان مركزي ارايه و در پايان اين نشست از جمعي از فعالان و اثرگذاران در فعاليت هاي اين ستاد از جمله خبرگزاري جمهوري اسلامي استان مركزي با اهداي لوح و جايزه تقدير به عمل آمد.
كارگاه نقش سازمان هاي مردم نهاد در پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي با رويكرد كودكان كار و خياباني با حضور مجيد ابهري بنيانگذار آسيب شناسي اجتماعي و رفتار شناس كشور نيز عصر روز پنجشنبه در استانداري مركزي برگزار شد.
در اين كارگاه آموزشي تشكل هاي مردم نهاد، كارشناسان فرمانداري ها، شهرداري ها و آموزش پرورش استان مركزي حضور داشتند.
3005/6013/خبرنگار: معصومه صفري***انتشار دهنده:مژگان حيدري
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۴
اراك - ايرنا - بنيانگذار آسيب شناسي اجتماعي و رفتار شناس كشور گفت: مقابله با آسيب هاي اجتماعي بدون بهره مندي از آمار و اطلاعات بهنگام و درست، محكوم به شكست است.