اروميه- ايرنا- بخش آب و فاضلاب از بخش هاي مورد توجه دولت دكتر روحاني بوده كه در همين راستا بنا به گفته مديرعامل آب و فاضلاب شهري آذربايجان غربي، در حال حاضر 34 طرح زيربنايي اين شركت در شهرستان هاي مختلف استان اجرا مي شود كه ارزش اين طرح ها بيش از 11 هزار ميليارد ريال است.

توسعه بخش آب و فاضلاب كه از بخش هاي زيربنايي و اساسي در مسير توسعه كشور و مناطق مختلف برخوردار است، در سال هاي اخير مورد توجه جدي دولت يازدهم قرار گرفته كه با توجه به اين امر روند رو به رشدي را در اين بخش در استان هاي مختلف به ويژه آذربايجان غربي شاهد بوده ايم.
در چهار سال فعاليت دولت يازدهم شهروندان برخوردار از آب سالم و بهداشتي و تحت پوشش شركت آب و فاضلاب شهري آذربايجان غربي به حدود 100 درصد رسيده و اعطاي انشعاب در اين شركت به روز شده است.
در بخش فاضلاب نيز ظرفيت تصفيه فاضلاب قابل توجهي به ظرفيت تصفيه خانه هاي آذربايجان غربي اضافه شده و در حالي كه تا پيش از دولت يازدهم اين ظرفيت 73 ميليون متر مكعب در سال بوده، اين رقم در پايان دولت يازدهم 37 ميليون مترمكعب اضافه شده و به 110 ميليون مترمكعب رسيده است.
با وجود اين همه تلاش ها بازهم فعاليت در مسير توسعه اين بخش با سرعت روزافزون ادامه دارد.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شهري آذربايجان غربي روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در اين خصوص گفت: 34 طرح زيربنايي با همراهي بخش خصوصي و دولتي در استان در دست اجراست.
رسول اكبري افزود: اعتبارات اين طرح ها از محل اعتبارات ملي، ملي استاني شده، احياي درياچه اروميه، مصوبات سفر رئيس جمهوري به استان، مساكن مهر و اعتبارات استاني است كه نشان دهنده جايگاه حوزه آب و فاضلاب در همه بخش هاي مرتبط است.
وي اضافه كرد: پيشرفت فيزيكي اين طرح ها در مجموه 76 درصد است و از سال آينده به ترتيب طرح هاي اجرايي به بهره برداري مي رسد.
وي اظهار كرد: با اتمام كامل اين طرح ها ظرفيت تامين آب استان از 9.4 مترمكعب در ثانيه به 12 مترمكعب در ثانيه و شاخص بهره مندي از شبكه جمع آوري و تصفيه بهداشتي فاضلاب از 63 درصد به 75 درصد افزايش مي يابد.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شهري آذربايجان غربي ادامه داد: با توجه به اينكه نزديك 100 درصد شهروندان استان تحت پوشش اين شركت هستند، همه فعاليت ها به بهبود كيفيت در اين بخش و افزايش ظرفيت تامين آب مربوط مي شود.
اكبري در خصوص مهمترين طرح هاي احداثي شركت آب و فاضلاب شهري آذربايجان غربي گفت: تصفيه خانه آب مهاباد با سرمايه گذاري 430 ميليارد ريالي بخش خصوصي، برج آبگير و تاسيسات آبرساني مهاباد با اعتبار 300 ميليارد ريالي، تصفيه خانه آب سلماس با سرمايه گذاري 380 ميليارد ريالي بخش خصوصي، خط انتقال آب خام سلماس به طول 29 كيلومتر با اعتبار 200 ميليارد ريالي، سامانه فاضلاب قره ضياء الدين و 100 كيلومتر شبكه جمع آوري اين سامانه، سامانه فاضلاب سردشت با اعتبارات 300 ميليارد ريالي و تصفيه خانه آب سردشت با اعتبار 500 ميليارد ريالي از جمله اين طرح ها به شمار مي رود.
وي افزود: شركت آب و فاضلاب شهري آذربايجان غربي پيشرو در استفاده از طرح هاي سرمايه گذاري بخش خصوصي در استان است كه در اين قالب تصفيه خانه آب مهاباد و سلماس و سامانه فاضلاب قره ضياء الدين به اجرا در مي آيد.
وي اضافه كرد: در اين روش كه به B.O.T مشهور است، سرمايه گذار اعتبار لازم براي اجراي طرح را تامين مي كند و به مدت معلومي نيز از آن بهره برداري كرده و درآمدهاي حاصل از اين طرح را دريافت مي كند.
به گزارش ايرنا، شركت آب و فاضلاب شهري آذربايجان غربي به بيش از 2 ميليون و 100 هزار نفر از شهروندان استان خدمات آب آشاميدني ارائه مي كند و ميزان خدمت رساني اين شركت به 100 درصد جمعيت شهري استان رسيده است.
8137/2093 ** خبرنگار: سيده فاطمه سجادي ** انتشاردهنده: صابر چهرقاني