ساري-ايرنا- اولين همايش زيست وران بوم ايران به منظور تجليل از فعالان محيط زيست و حامي طبيعت همزمان با روز ملي كاهش بلاياي طبيعي با پاسداشت فرهنگ مدارا با طبيعت شامگاه پنجشنبه در مجتمع فرهنگي ارشاد ساري برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ايرنا ، در اين همايش با حضور علاقه مندان به طبيعت، هنرمندان و اساتيد دانشگاه برگزار شد، بانوي فنلاندي ساكن مازندران 'الن وسالو' روزنامه نگار و محقق جانورشناسي كه مادر درناها لقب گرفته است، تقدير شد. بانو وسالو نخستين محقق در ايران است كه تحقيقات بر روي درناها را آغاز كرد.
درناي سيبري پرنده اي در حال انقراض است كه از شهريور ماه مهاجرت خود را آغاز مي كند و مهر ماه به تالاب بين المللي فريدون كنار مي رسد. جمعيت درناهاي سبيري مهاجر به مازندران در سال 87 به يك جفت رسيده بود و پرنده ماده هنگام بازگشت از اقامتگاه زمستاني خود در آسمان ايران هدف گلوله شكارچيان قرارگرفت و پرنده نر جفت خود را از دست داد.
سال 89 درناي نر به تنهايي پس از يك سال وقفه به ايران آمد كه نام ' اميد ' بر اين پرنده گذاشتند و اين سفر تاكنون ادامه دارد.
همچنين در اين همايش از هنرمندان، اصحاب قلم و رسانه و دوستداران محيط زيست و منابع طبيعي مازندران، پروفسور قباديان، بانوي قاضي آملي كه مجازات قضايي را به فرهنگي و حكم باغباني تبديل كرد، مخترع دستگاه ساحل روب ، فردي كه 10 كيلومتر نهال انجير را در طول جاده شهر گلوگاه كاشت تقدير شد.
نقد و بررسي كتاب ' جامعه و تغييرات آب و هوا ' نوشته زهرا پازوكي نژاد و صادق صالحي به عنوان اولين اثر فارسي پرداخته شده به به جنبه هاي جامعه شناختي مسائل زيست محيطي در ايران با حضور انديشمندان و اساتيد دانشگاه از ديگر برنامه هاي اين همايش بود.
همچنين افتتاح نمايشگاه نقاشي با موضوع حمايت و اهميت محيط زيست از برنامه هاي جانبي همايش بود . در اين نمايشگاه آثار نقاشي 120 هنرمند به نمايش عمدم گذاشته شده است.
در پايان اين همايش نيز فيلم ' مادركشي' به نمايش گذاشته شد . اين فيلم مستند به كارگرداني كميل سوهاني درباره بحران آب در ايران است كه اين بحران را از ديدگاه كشاورزان، صنعتگران و ساير مشاغل مرتبط به تصوير كشيده است.
خبرنگار : فاطمه رحمتي ** انتشار دهنده : حسن فلاحتي
3009/1654