به گزارش روز جمعه ایرنا، تارنمای آمریكایی هیل افزود: پلوسی در یك نشست خبری در ساختمان كنگره آمریكا گفت: من این طرح را فوری می دانم، زیرا همه ما برای حفاظت و دفاع از ایالات متحده قسم یاد كرده ایم.
پلوسی افزود: تاكیدش بر تصویب این قانون، ارتباطی به بی ثباتی و پیش بینی ناپذیری ترامپ ندارد كه شاخ و شانه كشیدن و تهدید نظامی وی علیه كره شمالی و تهدید به لغو توافق هسته ای با ایران، نگرانی های بسیاری در جناح های سیاسی و هر دو حزب اصلی ایالات متحده ایجاد كرده است.
وی با توصیف كردن قانون 1946 در باره مجاز دانستن رئیس جمهوری برای تهاجم هسته ای پیشدستانه و پیشگیرانه به عنوان قدیمی، از اعضای مجلس نمایندگان از هر دو حزب جمهوریخواه و دمكرات درخواست كرد كه از قانون محدود كردن قدرت و اختیارات یكجانبه رئیس جمهوری حمایت كنند.
پلوسی درباره محدود كردن حملات هسته ای پیشدستانه، چند طرح را تشریح كرد كه دامنه آن از پیشنهادها برای تعیین و گسترش اعضای هیات دولت كه پیش از چنین حملاتی به رئیس جمهوری مشاوره می دهند تا صدور بیانیه فراگیری كه آمریكا از سلاح هسته ای استفاده ابتدایی و اولیه، نخواهد كرد، گسترش یافته است.
پلوسی گفت كه شخصا طرح آخر را ترجیح می دهد.
ترامپ پیشینه و تاریخچه طولانی از در پیش گرفتن مواضع تهاجمی و تجاوزكارانه در باره تسلیحات هسته ای دارد. وی در ماه دسامبر سال گذشته (2016) به عنوان رئیس جمهوری منتخب با نوشتن این مطلب در توئیتر كه ایالات متحده باید به شدت توانایی هسته ای خود را تقویت كرده و گسترش دهد تا هنگامی كه جهان در باره تسلیحات هسته ای منطقی فكر كند، هواداران مهار تسلیحات هسته ای را به شدت شگفت زده كرد.
ترامپ در هفته جاری نیز پس از آنكه شبكه خبری ان بی سی نیوز اعلان كرد كه وی قصد افزایش قابل توجه و چشمگیر زرادخانه هسته ای این كشور را دارد، به شدت هدف انتقاد قرار گرفت. رئیس جمهوری و جیم متیس وزیر دفاع دولت وی، این گزارش را به شدت تكذیب كرده اند.
سناتور جمهوریخواه باب كوركر رئیس كمیته روابط خارجی سنای آمریكا نیز در هفته جاری هشدار داد كه رفتار بی ثبات و غیرقابل پیش بینی رئیس جمهوری، ایالات متحده را در مسیر جنگ جهانی سوم قرار می دهد.
پلوسی افزود: این طرح ارتباطی به ترامپ ندارد و به طور كلی مربوط به رئیس جمهوری آمریكاست و در صورتی كه خاك ایالات متحده هدف حمله قرار گیرد، اجرا نخواهد شد .
رهبر دمكرات های مجلس نمایندگان آمریكا همچنین تصمیم ترامپ به رد پایبندی ایران به برجام را معادل با به خطر انداختن امنیت ملی ایالات متحده عنوان كرد و خواستار تلاش كنگره برای صیانت از این توافق بین المللی شد.
پلوسی با تاكید بر اذعان كارشناسان به پایبندی ایران به برجام، رد آن از سوی دولت ترامپ را تصمیمی به شدت خطرناك و بی ملاحظه دانست و گفت: چنین اقدامی امنیت ملی آمریكا را به خطر می اندازد و از بین بردن برجام بهترین هدیه به افراطی ها خواهد بود. پایان دادن به برجام بدون دلیل خطایی فاحش خواهد بود كه آمریكایی ها را در خطر انداخته و خاورمیانه را بی ثبات می كند.
رهبر دمكرات های مجلس نمایندگان آمریكا تصریح كرد: در صورتی كه دولت آمریكا تصمیمش برای رد پایبندی ایران به توافق هسته ای را عملی كند، كنگره باید با شدت و هشیاری از امنیت و منافع خارجی ایالات متحده صیانت كند.
نانسی پلوسی این بیانیه را پس از نشستی كه «جان كری»، «ارنست مونیز» و «جك لو» وزیران خارجه، انرژی و خزانه داری باراك اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریكا و همچنین وندی شرمن معاون كری با دمكرات های مجلس نمایندگان داشتند، منتشر كرد.
در این نشست كه سفیران انگلیس، آلمان، فرانسه و اتحادیه اروپا در واشنگتن نیز حضور داشتند، كری و مونیز به دفاع از برجام و تشریح پیامدهای خروج آمریكا از برجام پرداختند.
اروپام**1486**1908
ترجمه: محسن شریفی**ناشر : افشار دارابی
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۷
تهران – ایرنا – تارنمای هیل نوشت: نانسی پلوسی رهبر دمكرات های مجلس نمایندگان آمریكا، از كنگره درخواست كرده است كه استفاده رئیس جمهوری این كشور را از تسلیحات هسته ای مگر اینكه ایالات متحده مورد حمله قرار گرفته باشد، ممنوع اعلان كند.