به گزارش ايرنا در جريان اين بازديد ابتدا زيرسازي ايستگاه «جونو» مورد بررسي قرار گرفت و پيشنهاد شد با افزايش تعداد پيمانكاران روند تكميل زير ساخت ها تسريع شود تا هر سريعتر مردم از مزاياي طرح بهره مند شوند.
بهرامي همچنين از ايستگاه راه آهن غوريان و روند ريل گذاري هم بازديد كرد و از پيمانكاران فعال در اجراي ريل گذار پيشنهاد داد تا با استقرار ايستگاههاي كارگاهي سرعت اجراي طرح را افرايش دهند.
وي افغانستان را همسايه و به واسطه مشتركات ديني، زباني و نژادي با ايران از جمله پيكره ناگسستني برشمرد و ابراز اميدواري كرد با افتتاح اين خط راه آهن استغالزايي ابجاد شود و ميزان واردات و صادرات دو كشور تسهيل شود و تبادل تجاري افزايش يابد و همچنين به رشد اقتصادي افغانستان كمك شود.
تا اكنون از مجموع 62 كيلومتر مسير راه آهن در خاك افغانستان 33 كيلومتر از سوي پيمانكاران ايراني ريل گذاري شده است و مجريان طرح ابراز اميدواري كردند تا 10 روز آينده خط رسيده به ايستگاه غوريان در استان هرات آماده بهره برداري شود.
راه آهن خواف - هرات اولين خط آهن بين دو كشور ايران و افغانستان است كه در چهار قطعه به طول 191 كيلومتر ساخته ميشود كه احداث 139 كيلومتر آن را جمهوري اسلامي ايران بر عهده دارد و قطعه چهارم بر عهده افغانستان است.
قطعات 1 و 2 اين طرح از منطقه خواف تا مرز شمتيغ و قطعات سه و چهار از مرز شمتيغ تا شهر هرات در افغانستان است.
در حال حاضر قطعه 3 خواف - هرات آماده بهره برداري است كه تمام هزينه اين سه قطعه از محل كمكهاي ايران پرداخت شده و قطعه چهارم راهآهن خواف - هرات كه از ولسوالي غوريان تا شهر هرات امتداد دارد قرار است با همكاري ايتاليا و افغانستان ساخته شود.
هرات استاني در شمال غرب افغانستان است كه با استان خراسان رضوي در ايران هم مرز است .
*آساق * 1104**1663**انتشار دهنده: خسرو حسيني
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۵
هرات - ايرنا - محمد رضا بهرامي، سفير جمهوري اسلامي ايران در افغانستان كه از روز جمعه در استان هرات بسر مي برد امروز شنبه براي بازديد از روند اجراي مراحل تكميلي طرح احداث راه آهن خواف - هرات بازديد كرد .