تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۳

اردبیل - ایرنا - عضو كمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی گفت:در سال جاری 14 استان كشور به عنوان آزمونه (پایلوت) توسعه فرش دستباف انتخاب شدند كه استان اردبیل نیز جزو این مناطق است.

به گزارش ایرنا ، ولی ملكی روز شنبه در جلسه برررسی مشكلات فرش دستباف شهرستان مشگین شهر افزود: صنعت فرش می تواند در اشتغالزایی و كسب درآمد نقش تاثیرگذار داشته باشد.
وی همچنین با اظهار تاسف از كاهش سهم صادرات فرش ایران در جهان گفت: در سال های اخیر سهم ایران در حوزه فرش در بازارهای جهانی از 43 درصد به كمتر از 10درصد كاهش یافته است.
ملكی با بیان اینكه باید راهبری سرمایه در ایران به عنوان یك اصل مهم نهادینه شود افزود: در دولت های نهم و دهم با تزریق بی رویه نقدینگی و پرداخت تسهیلات درقالب طرح های اقتصادی زودبازده خیل كثیری از جوانان بیكار این مرز و بوم تبدیل به جوانان بیكار بدهكار شدند.
وی اظهار كرد: هم اكنون بیش از 84 هزار واحد تولیدی نیمه تمام حاصل عملكرد نادرست اقتصادی دولت های نهم و دهم روی دست دولت تدبیر امید مانده است.
نماینده مردم مشگین شهر در مجلس گفت: شهرستان های مشگین شهر ، خلخال و كوثر نیز به عنوان سه شهرستان استان اردبیل در حوزه فرشبافی به عنوان پایلوت انتخاب شده اند.
وی تشریح كرد: سهم شهرستان مشگین شهر جهت اشتغالزایی پایدار برای یك هزار نفر در این صنعت خواهد بود.
میرعلی رحیمی زاد ، فرماندار مشگین شهر نیز در این جلسه گفت: هم اكنون چهار هزار نفر در قالب 30 تعاونی در این شهرستان به كار فرشبافی مشغول هستند.
مالك اژدر حسنی ، مدیرعامل اتحادیه فرش دستباف استان اردبیل هم گفت: حدود 50 هزار نفر در این استان در صنعت فرشبافی مشغول فعالیت هستند كه 15 هزار نفر از آنها شناسنامه دارند.
وی افزود: در حال حاضر حدود 10 هزار نفر از بافندگان فرش استان زیرپوشش بیمه درآمده اند كه این تعداد سه هزار نفر بیش از سهمیه استان اردبیل است.
فرش اردبیل در زیر مجموعه فرش آذربایجان قرار دارد . با اینكه در گذشته در بسیاری از خانواده های شهری و روستایی بافت فرش رواج داشت اما در سال های اخیر این صنعت دستی به فراموشی سپرده شده و بازار خود را در بازارهای داخلی و خارجی از دست داده است.
متنوع ترین و با كیفیت ترین فرش و تابلو فرش در استان اردبیل بافته می شود و درمجموع سالانه به طور متوسط 120 هزار متر مربع فرش دستباف در این استان بافته می شد كه متاسفانه این متراژ در سال های اخیر كاهش یافته و به 90 هزار متر مربع نیز رسیده كه این كاهش متراژ به دلیل تنوع تولید فرش های ماشینی همراه با گرایش مردم به كف پوش های جدید كه ارزان قیمت و در دسترس هستند بوده است.
فرش دستباف اردبیل به عنوان زیر شاخه ای از فرش نفیس آذربایجان محسوب می شود.
خبرنگار: جواد دهقانی ** انتشاردهنده: سیفعلی موسی زاده
7117/6018