به گزارش ایرنا، ابوالفضل تمیزی روز شنبه در دومین جلسه رسمی شورای اسلامی استان قم در سالن جلسه های معاونت شهرسازی شهرداری قم، اظهار داشت: برای بررسی این معضل زیست محیطی و چگونگی پالایش آن تاكنون جلسه های متعددی با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی، اعضای مجمع نمایندگان و استاندار قم برگزار شده ولی این مشكل همچنان لاینحل باقی مانده است.
وی با اذعان به همكاری نكردن كارخانه داران با مسئولان در سامان دهی معضل های زیست محیطی ناشی از فعالیت واحدهای آلاینده گفت: با توجه به علم و تكنولوژی پیشرفته امروز و وجود تجهیزات فیلتراسیون و هواكش اصلاح این واحدها به هیچ وجه غیر ممكن نیست، ولی صاحبان و دست اندركاران این كارخانجات ، نسبت به این كار اقدام نمی كنند.
بخشدار سلفچگان گفت: وضعیت آلودگی هوا در سلفچگان به حدی است كه انگار به صورت روزانه به زمین و هوا مواد شیمیایی تزریق می شود.
این مسئول همچنین با اشاره به پدید آمدن عوارض ناشی از این آلودگی افزود: متاسفانه هر كدام از كارخانه داران شهرك صنعتی سلفچگان به نوعی حمایت و پشتیبانی می شوند، و كسی به لحاظ قانونی حریف آنها نیست.
تمیزی گفت: چهار كارخانه اصلی این بخش واقعا آلوده كننده است، و اسامی آنها نیز به فرمانداری و نهادهای مربوطه داده شده است.
وی همچنین اعمال قانون را تنها راه حل معضل واحدهای آلاینده ذكر كرد، و افزود: قانون باید تمامی این واحدها را وادار به استفاده از سیستم های تصفیه كننده هوا با استفاده از علم روز كند.
بخشدار سلفچگان وجود سایت 18 هكتاری دپوی زباله و پسماند را از دیگر معضلات زیستی محیطی این بخش دانست، و افزود: برخی واحدها كلیه پسماندهای مخرب و زیان آور خود كه حاوی مواد شیمیایی هستند را در این سایت تخلیه می كنند، كه این اقدام منجر به آلودگی سفره های زیر زمینی می شود، كه مسئولان باید نسبت به حل این معضل نیز تسریع نمایند.
** امام جمعه سلفچگان نیز در این جلسه وجود واحدهای مرغداری در این بخش را یكی از عوامل اعتراض های بسیار سنگین مردم برخی از روستاهای این بخش عنوان كرد.
حجت الاسلام محمد حسن كتابچی با تاكید بر اینكه معضلات زیست محیطی موجب سلب آرامش و آسایش مردم این منطقه شده است، افزود: به طور حتم برای رساندن سطح آلایندگی های صنعتی به صفر كاری نمی توان انجام داد، ولی باید كلیه خسارت هایی كه به خاك و هوای این منطقه وارد شده به طرق مختلف بویژه ایجاد بوستان و فضای سبز جبران شود.
عضو شورای اسلامی بخش سلفچگان و نماینده شورای اسلامی استان قم در شورای عالی استان های كشور نیز با اشاره به فعالیت 3 واحد اسید سولفوریك، پنج واحد تصفیه روغن، یك واحد آلومینیوم سازی و یك واحد ذوب فلزات، 2 واحد پودرسنگ در این بخش گفت: واحد صنعتی پارسیان پارت پاسارگاد كه به منظور تولید باطری در ناحیه صنعتی نیزار قم احداث شده، در حالی ذوب سرب در آن صورت می گیرد كه كارخانه اصلی آن در اصفهان مستقر است.
حسن شریفی همچنین با اشاره به فاصله حدود هفت كیلومتری این واحد صنعتی با سد آب 15 خرداد آن را تهدیدی جدی برای سلامت مردم دانست.
رئیس شورای اسلامی روستای جنداب از توابع بخش سلفچگان قم نیز با اشاره به درگیر بودن ساكنان 9 روستای حوالی منطقه جنداب با معضلات زیست محیطی افزود: درحال حاضر حدود هفت هزار تن از مردم بخش سلفچگان با آلودگی های صنعتی دست و پنجه نرم می كنند.
حسین اسماعیل گل افزود: در سال های اخیر مردم این منطقه در طوفان بی امان آلودگی های صنعتی و زیست محیطی و دودهای سمی حاصل از سوخت سرب، گوگرد، آرسنیك و انواع فلزات قرار دارند.
اسماعیل گل با بیان اینكه وجود واحدهای صنعتی بخش سلفچگان با توجه به حضور كارگران غیر بومی هیچ نقشی در حل معضل بیكاری ساكنان نداشته است، افزود: تخلیه پساب استان اصفهان در سایت 18 هكتاری زباله سلفچگان نیز در حالی به مشكلات زیست محیطی این منطقه افزوده كه طبق قانون این پساب باید در سایت گرمسار وارد شود.
** معاون فنی اداره كل محیط زیست قم نیز در ادامه این جلسه با تاكید بر اینكه نهاد متبوعش به دلیل مواجه با فشارهای مختلف قانونی و غیر قانونی برای اعمال مدیریت زیست محیطی با محدودیت هایی مواجه است، گفت: با این شرایط هیچ سند و اسنادی برای زیان بخش بودن واحدهای صنعتی برای محیط زیست وجود ندارد.
سید احمد شفیعی با بیان اینكه در استان به طور معمول جلسه هایی برگزار می شود، كه مخالف با محیط زیست است، افزود: برغم اعمال موارد زیاد قانونی به لحاظ استانداردهای زیست محیطی بحث بارگذاری صنایع جدید معضلی است، كه به معضلات قبلی اضافه می كند.
این مسئول محیط زیست قم گفت: شهرك صنعتی سلفچگان شهرك آلاینده ای است، كه واحدهای جدیدی به آن اضافه می شود، و محیط زیست به لحاظ قانونی نظارت خاصی در مورد استقرار آن نمی تواند داشته باشد.
وی علاوه بر واحد فراوری سلیس، واحدهای بازیافت آهن های فرسوده و واحد پلی اتیلن را نیز از مهمترین واحدهای آلاینده شهرك یاد شده برشمرد، و اذعان كرد: استقرار این واحدهای آلاینده در شهرك صنعتی سلفچگان به جهت بحث های زیست محیطی از اساس اشتباه است.
شفیعی اضافه كرد: پیشنهاد محیط زیست قم توقف فعالیت واحدهای آلاینده در این منطقه است، و این مساله نیاز به مصوبه شورای برنامه ریزی استان دارد.
معاون صنعتی اداره كل صنعت، معدن و تجارت قم نیز با رد ادعای مسئولان اداره كل محیط زیست استان مبنی بر آلاینده بودن واحدهای صنعتی بخش سلفچگان گفت: در سال 1375 و در زمانی كه قم استان شد، این شهرك تنها شهرك صنعتی قم بود، و در حال حاضر نیز این شهرك یكی از بهترین واحدهای صنعتی الكترونیك مشهور كشور به شمار می رود، كه صاحب برند بین المللی نیز است.
محمود سیجانی با اشاره به اینكه واحد الیاف نساجی شهرك صنعتی سلفچگان در كشور بی نظیر است، گفت: نباید به خاطر آلوده بوده پنج واحد ، كل واحدهای این شهرك صنعتی را زیر سوال ببریم.
** معاون عمرانی فرمانداری قم نیز خلط مبحث كردن 2 مقوله اشتغال و محیط زیست را نادرست خواند، و افزود: موضوع اشتغال برای حفظ محیط زیست و زندگی روزمره است.
مجید طالبی هر گونه اغماض در برابر تخلف های زیست محیطی را غیر موجه توصیف كرد، و افزود: مسئولان هر جا یك واحد آلاینده را می بینند باید تذكر بدهند.
وی به كارخانه تولید سیمان در جاده قم - نیزار اشاره كرد و افزود: اگر سیستم فیلتراسیون به درستی كاركند این واحد نباید ایجاد گرد و خاك نماید.
همچنین در این جلسه مقرر شد موارد تخلف واحدهای آلاینده در قالب گزارشی به آنها ارایه شود، تا در اسرع وقت نسبت به اصلاح سیستم های خود نمایند.
7403/ 6133/ خبرنگار محسن آقاگلی ** انتشار دهنده: جعفرمسلمی
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۷
قم- ایرنا - بخشدار سلفچگان قم با تاكید بر ضرورت پیگیری موضوع واحدهای آلاینده مستقر در شهرك صنعتی سلفچگان گفت: اكثر قریب به اتفاق واحدهای این شهرك بین 10 تا 100 درصد آلاینده هستند.