تهران - ايرنا - رئيس اتاق مشترك بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران و عراق با بيان اينكه روابط اقتصادي ايران و عراق همپاي روابط سياسي و امنيتي پيش نرفته است، گفت: دستيابي به تجارت 20 ميليارد دلاري در روابط اقتصادي دو كشور پيش بيني شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، «يحيي آل اسحاق» امروز (يكشنبه) در همايش بزرگ تجارت ايران و عراق در محل سالن اجلاس سران كشورهاي اسلامي افزود:تهران و بغداد در عرصه هاي سياسي، امنيتي و نظامي همچون دو برادر فعالانه تلاش دارند اما انتظار مي رود روابط اقتصادي نيز همپاي اين روابط توسعه يابد.
وي با بيان اينكه روابط دو كشور، تاريخي و استراتژيك است، تاكيد كرد: عزم مسئولان ايراني و عراقي بر توسعه و رشد همه جانبه اين روابط است.
به گفته اين مقام مسئول، عمده روابط همه جانبه كشورها بر توسعه روابط اقتصادي استوار است اما احساس مي شود سرعت توسعه مراودات اقتصادي به اندازه لازم نيست.
آل اسحاق مسائل بانكي، حمل و نقل، صدور رواديد، رقابت ها و گمرك را عمده مشكلات موجود اقتصادي بين 2 كشور برشمرد.
در ادامه «سعيد اوحدي» دبير توسعه روابط اقتصادي ايران با عراق و سوريه گفت: با اينكه ظرفيت ساليانه صدور خدمات فني و مهندسي ايران 25 ميليارد دلار و نياز خدمات فني و مهندسي در عراق در دوره پساداعش 500 ميليارد دلار است، اما از پتانسيل ايران فقط در حد ساليانه يك ميليارد دلار استفاده مي شود.
وي با اشاره به در پيش بودن مراسم اربعين حسيني و صدور بيش از سه ميليون ويزا در فرصتي كوتاه، ابراز اميدواري كرد با از پيش رو برداشتن مشكلات روابط اقتصادي بين 2 كشور، توسعه اقتصادي را شاهد باشيم.

به گزارش ايرنا، پيش تر سيدحميد حسيني دبيركل اتاق مشترك بازرگاني، دستيابي به تجارت20 ميليارد دلاري در روابط اقتصادي ايران و عراق را پيش بيني كرده بود.
حسيني اعلام كرده بود كه در 6 ماه نخست امسال بيش از سه ميليارد و 277 ميليون دلار صادرات از ايران به عراق انجام شده است و توانسته ايم ركورد صادرات ماهانه 600 ميليون دلاري به اين كشور را حفظ كنيم.
به گفته دبير كل اتاق مشترك بازرگاني، عراق دومين مقصد صادرات كالاها و خدمات ايراني با سه ميليارد و 200 ميليون دلار، پس از چين بوده، اما كمتر از يك سوم صادرات به اقليم كردستان عراق انجام شده است.
اين مقام مسئول يادآور شد كه تا پايان شهريور امسال نزديك به يك ميليارد دلار صادرات به اقليم كردستان انجام شده كه معادل صادرات كشورمان به تركيه يا كشورهاي آسياي ميانه است و بر اين اساس حفظ اين بازار برايمان مهم است.
مصالح ساختماني، سوخت هاي مايع، محصولات پالايشگاهي و پتروشيمي و مواد غذايي عمده اقلام صادراتي ايران به مقصد عراق هستند.
براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام* 3065* 1070* 6075*خبرنگار: محمد ملك دار * انتشار: زهرا هجيني نژاد