سازمان آموزشي، علمي، فرهنگي ملل متحد(يونسكو) و شوراي جهاني نابينايان در 1950 ميلادي در جلسه اي مشترك، قانون 'عصاي سفيد' را تصويب كرد و 15 اكتبر را روز جهاني 'عصاي سفيد' نام نهاد.
در اين قانون همه حقوق اجتماعي فرد نابينا به عنوان عضوي از يك جامعه متمدن با هدف ﺗﻮﺟﻪ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﻪ رفع ﻣﺸكل اين قشر و اﯾﺠﺎد ﻣﺤﯿﻂ ﻫﺎي ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺮاي اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﻨﺪﮔﺎن از ﻋﺼﺎي ﺳﻔﯿﺪ، انعكاس يافته است.
مدير عامل انجمن نابينايان و كم بينايان استان زنجان در اين ارتباط گفت: هم اكنون 2 هزار و 20 نابينا و كم بينا در اين استان شناسايي شده كه از اين تعداد 250 نفر آنها عضو انجمن هستند و براي 500 نفر ديگر نيز در بهزيستي استان پرونده تشكيل شده است.
رجبعلي خالقي با اشاره به مشكل اصلي گروه هاي تحت پوشش اين انجمن افزود: هم اكنون مشكل اصلي نابينايان و كم بينايان تحت پوشش موضوع اشتغال است و متاسفانه از قانون سه درصد سهم اشتغال معلولان در دستگاه هاي اجرايي نيز بخش كمتري به اين افراد اختصاص مي يابد.
به گفته وي تا كنون 10 تا 15 نابينا و كم بينا در ارگان ها و دستگاه هاي مختلف مشغول به كار هستند.
وي بيان كرد: نابينايان و كم بينايان در حوزه هاي مختلف به ويژه رشته هاي مختلف ورزشي توانايي بالايي دارند به طوري كه هم اكنون 40 ورزشكار از اين افراد در رشته هاي دو وميداني، پرتاب ديسك، نيزه و گلبال مشغول به فعاليت هستند.
مدير عامل انجمن نابينايان و كم بينايان استان زنجان ادامه داد: اين انجمن در حد توان و متناسب با امكانات خود خدمات متعددي از جمله برگزاري كلاس هاي مختلف آموزشي، اردوهاي زيارتي و سياحتي را براي گروههاي تحت پوشش خود برگزار مي كند.
وي بيان كرد: در اين انجمن 19 دانش آموز و 28 دانشجو تحصيل مي كنند كه كمك هزينه و مساعدت هاي مالي نيز به خانواده هاي آنها اعطا مي شود.
انجمن نابينايان و كم بينايان استان زنجان در سال 76 آغاز به كار كرده است.
7320/6085
خبرنگار: اعظم شامي *** انتشار دهنده: رويا رفيعي
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۰
زنجان - ايرنا - پانزدهم اكتبر روز جهاني نابينايان است و در اين ميان نابينايان انتظار دارند كه مسئولان به خواسته ها و مشكلات انها رسيدگي كنند و آنها نيز همانند ساير اقشار فعاليت موثري در جامعه داشته باشند.