بجنورد- ایرنا- دانش آموزان روستایی شهرستان مرزی راز و جرگلان خراسان شمالی به علت كمبود وسایل نقلیه عمومی و سرویس مدارس، با موتورسیكلت دل به جاده می زنند و خود را به مدرسه می رسانند.

به گزارش ایرنا، تردد دانش آموزان پسر دبیرستانی با موتورسیكلت، آن هم بدون گواهینامه، در جاده هایی كه گفته می شود ایمنی مناسبی هم ندارند، سبب نگرانی والدین شده است. این شهرستان 12 هزار نفر دانش آموز دارد.
در این میان مسوولان آموزش و پرورش می گویند وظیفه ای برای جلوگیری از استفاده دانش آموزان از موتورسیكلت ندارند اما خطرات تردد با این ارابه های مرگ به خانواده ها و دانش آموزان گوشزد شده است.
شهرستان راز و جرگلان به علت نامناسب بودن زیرساخت های حمل ونقل عمومی بیش از سایر شهرها با مشكل استفاده جوانان و نوجوانان از موتورسیكلت روبه رو است و در این راستا بسیاری از دانش آموزان پسر بویژه در روستاها برای رفت و آمد به مدرسه از این وسیله نقلیه استفاده می كنند.
پراكندگی روستاها سبب شده تا مدرسه ای در یك روستا به عنوان مركز پذیرای دانش آموزان دبیرستانی روستاهای اطراف باشد و پسران نوجوان مسیر خانه تا مدرسه را در جاده ها با موتورسیكلت تردد كنند.

* تذكر لازم داده شده است
دبیر یكی از دبیرستان ها در روستاهای شهرستان راز و جرگلان در این باره گفت: برخی از دانش آموزان ما به علت مسافت زیاد با موتورسیكلت به مدرسه رفت و آمد می كنند و این تردد در جاده های روستایی سبب نگرانی ما نیز شده است.
وی به شرط ذكر نشدن نامش افزود: مدیر مدرسه بارها به خانواده ها و دانش آموزان در باره خطرات تردد با موتورسیكلت تذكر داده است اما بازهم این مشكل وجود دارد.

* ضعف در خدمات حمل و نقل عمومی
دبیر دبیرستان روستای یكه صعود شهرستان راز و جرگلان هم گفت: دانش آموزان در این روستا به علت مسافت نسبتا زیاد روستاها و نبود وسایل نقلیه عمومی، برای تردد در جاده ها از موتور استفاده می كنند.
وی خاطرنشان كرد: ناایمن بودن موتورسیلكت از یك سو، نداشتن گواهینامه برای استفاده از این وسیله نقلیه ناایمن از سوی دیگر جان دانش آموزان را به خطر می اندازد.

* مشكل سرویس مدارس
مدیر آموزش و پرورش شهرستان راز و جرگلان نیز با بیان اینكه برای ما میسر نیست كه استفاده از موتورسیكلت برای دانش آموزان را ممنوع كنیم اظهار كرد: تنها كاری كه مدیر مدرسه می تواند انجام دهد، این است كه اجازه ندهد موتور سیكلت داخل مدرسه آورده شود، دانش آموزان از خانه تا مدرسه با موتور می آیند، اما از آنجایی كه اجازه ندارند موتور سیكلت را به محوطه مدرسه بیاورند، آن را در جای دیگری می گذارند.
محمدمهدی محمدی اظهار كرد: تردد دانش آموزان با موتور سیكلت در شهرها به ندرت دیده می شود اما دانش آموزان روستایی برای رفت و آمد به مدرسه از این وسیله نقلیه ناایمن استفاده می كنند.
وی افزود: دبیرستان الغدیر در یكه صعود كه از روستاهای اطراف خود دانش آموز دارد، یكی از مدارسی است كه دانش آموزان پسر برای رفت و آمد در جاده های روستایی از موتور سیكلت استفاده می كنند.
وی گفت: رفت و آمد دانش آموزان پسر با موتور سیكلت یكی از دغدغه های جدی همكاران ما است و در این باره تذكرهای زیادی به دانش آموزان داده شده است اما تاثیرگذار نبوده است.

* جان باختن یك دانش آموز راكب موتورسیكلت
محمدی افزود: تابستان امسال یكی از دانش آموزان هنگام تردد در معابر شهر با موتورسیكلت دچار سانحه شد و جان خود را از دست داد و اینكه دانش آموزی به علت سهل انگاری و در اختیار داشتن وسیله نقلیه مزبور جان خود را از دست داد برای همه تاسف انگیز است.
وی گفت: خانواده ها باید بیش از پیش مراقبت فرزندان خود باشند و با دست خود اسباب ایجاد خطر و تهدید برای جان فرزندشان را مهیا نسازند.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان راز و جرگلان اظهار كرد: تردد دانش آموزان پسر با موتور سیكلت علاوه بر معابر شهری در روستاها نیز مشاهده می شود و دانش آموزان پسر برای تردد به مدرسه از این وسیله نقلیه نا ایمن استفاده می كنند.
وی در باره كمبود سرویس مدارس برای دانش آموزان روستایی گفت: آموزش و پرورش، برای سرویس مدارس دانش آموزان روستایی این شهرستان ماهیانه 120 میلیون ریال هزینه می كند و همین میزان نیز باید توسط خانواده ها پرداخت شود اما برخی از خانواده ها توان پرداخت این میزان هزینه را ندارند.
وی خاطرنشان كرد: البته سرویس مدارس تنها دانش آموزان ساكن در شعاع بیش از 2 كیلومتری شهر را پوشش می دهد و دانش آموزان ساكن در مسافتی كمتر از این طول، نمی توانند از سرویس مدارس برخوردار شوند.
محمدی گفت: اكنون تمام دانش آموزان روستایی زیر پوشش خدمات سرویس مدارس هستند اما به علت كمبود سرویس این ناوگان با ظرفیت بیش از حد مجاز اقدام به جابه جای دانش آموزان می كنند.

* موتورسیكلت ناایمن ترین وسیله نقلیه
رئیس پلیس راه خراسان شمالی نیز با اشاره به اینكه موتور سیكلت، ناایمن ترین وسیله نقلیه برای تردد در جاده ها و معابر است گفت: كاهش ایمنی تردد با این وسیله نقلیه زمانی كه راكب آن گواهینامه ندارد بیشتر می شود.
سرهنگ علیرضا حسین زاده اظهار كرد: در برخورد با راكبان موتور سیكلت متخلف، اولویت ما با متخلفانی است كه كلاه ایمنی ندارند و البته در میان متخلفان نوجوانان و پسران در سن مدرسه نیز وجود داشته است.
وی درباره ادعای خانواده ها در زمینه كمبود سرویس مدارس گفت: در صورتی كه تردد علت دانش آموزان با موتور سیكلت، كمبود سرویس مدارس و یا مشكل در تامین هزینه ها باشد، باید دهیاری ها مراتب را به پلیس راه اعلام كنند تا با مكاتبه با فرمانداری نسبت به تامین سرویس مدارس اقدام شود.
رئیس پلیس راه خراسان شمالی گفت: به خانواده ها توصیه می شود بیش از پیش نسبت به خطراتی كه جان فرزندان خود را تهدید می كنند، حساست داشته باشند و در برابر احساسات و هیجان های نوجوان خود برای تهیه موتور سیكلت كوتاه نیایند.
وی تصریح كرد: بعضا نوجوان به خاطر هیجان و شوری كه موتور سیكلت دارد خانواده را مجبور به تامین این وسیله نقلیه می كند اما با یك اشتباه در رانندگی، عواقب جبران ناپذیری تمام خانواده را دامن گیر می كند و بعضا سبب از دست دادن نوجوان و دادغدار شدن خانواده می شود.
سرهنگ حسین زاده گفت: موتورسیكلت سواران در معرض شدیدترین و بدترین آسیب ها و خطرات تصادف هستند زیرا توانایی كنترل و حفظ تعادل در این وسیله نقلیه بسیار كم است.

فرمانده انتظامی خراسان شمالی هم بدون اشاره به میزان تصادفات موتورسیكلت سواران شهرستان راز و جرگلان گفت: از 680فقره تصادف درون شهری ثبت شده در سه ماه نخست امسال در 23 آن راكبان موتورسیكلت مقصر بودند.

* گزارشی از تردد دانش آموزان با موتور سیكلت نداشته ایم
مدیركل آموزش و پرورش خراسان شمالی در این باره گفت: تا كنون گزارشی از تردد و رفت و آمد دانش آموزان به مدرسه به ما گزارش نشده است.
براتعلی حاتمی اظهار كرد: به هر حال رفت و آمد دانش آموز به مدرسه باید در كنترل خانواده ها باشد و ما نمی توانیم دخالتی در امور بیرون مدرسه داشته باشیم.

* هشدارها به خانواده ها داده می شود
رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان اداره كل آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز گفت: تردد دانش آموزان با موتور سیكلت مورد تایید مانیست و البته كنترل آن نیز در وظایف ما نیست.
سیدمحمد سیدی اظهار كرد: در برنامه های مختلف هشدار های لازم به خانواده ها و دانش آموزان داده می شود اما نمی توانیم دانش آموز را به اجبار از استفاده كردن از موتور سیكلت منع كنیم.
اخبار خراسان شمالی را در كانال تلگرامی اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی 🆔 @IRNABOJNURD پیگیری كنید.
7185/ 6042 خبرنگار: كبری علی آبادی** انتشاردهنده: سیدحسین قدسی