تهران-ایرنا-رئیس انجمن علمی روان پزشكان ایران با اشاره به اینكه تأثیر پرخاشگری بر سلامت روان مردم و جامعه بسیار بارز است، گفت: میزان خشم و به تبع آن پرخاشگری در جامعه ما بالا است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از انجمن علمی روانپزشكان ایران، دكتر مریم رسولیان در افتتاحیه سی و چهارمین همایش سالانه انجمن علمی روانپزشكان ایران اظهار كرد: میزان پرخاشگری در جامعه ما بالا است و در سطوح مختلف فردی، اجتماعی، سیاسی و حتی محافل علمی و هنری خشم و پرخاشگری وجود دارد.
وی ادامه داد: یكی از علل تجربه احساس خشم، به رسمیت شناخته نشدن و یا نادیده گرفتن احساسات و عواطف و خواسته ‌های كودكان در درون خانواده و جامعه است، كه منجر به احساس محرومیت و خشم می‌شود و این خشم در شرایط پر استرس منجر به بروز رفتار پرخاشگرانه خواهد شد.
رسولیان گفت: در چنین شرایطی قانون حاكم تحمیل اراده قدرت برتر بر دیگران است كه به دنبال آن ارتباط همدلانه و درك متقابل در روابط بین فردی از بین می‌رود. تحمیل اراده و هویت در درون خانواده منجر به بروز رابطه متعارض با پدر خانواده خواهد شد. از آن‌جا كه بسیاری از قوانین حاكم بر خانواده بر جامعه نیز حاكم است، در این خصوص همین وضعیت در جامعه هم منجر به رابطه متعارض با حاكمان شده، و حاصل این وضعیت نابسامانی و افزایش مشكلات اجتماعی است.
رسولیان اضافه كرد: جامعه هم‌چون خانواده‌ است و اگر در آن به تفاوت‌های فردی توجه نشود و استقلال فردی به رسمیت شناخته نشود، این امر منشاء بروز خشم و ناسازگاری و تهدید سلامت روان جامعه خواهد شد.

***بیكاری بر اختلالات روانی تاثیر مستقیم دارد
رئیس انجمن علمی روانپزشكان ایران ادامه داد:پژوهش ها نشان می دهد كه بیكاری بر اختلالات روانی تاثیر مستقیم دارد.
رسولیان گفت: سلامت روان نقش اساسی در توسعه كشورها و زندگی بشر دارد و و صرفا به حوزه بهداشت و درمان ختم نمی شود و یك مسئله كلان عمومی است كه در بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی كشورها تاثیر زیادی دارد.
رئیس انجمن علمی روانپزشكان ایران افزود:همایش امسال به غیر از بررسی اختلالات و بیماری ها به مسائل اجتماعی هم توجه ویژه ای دارد كه می توان به بیكاری، فقر و اعتیاد كه در شیوع اختلالات روانپزشكی تاثیر فراوانی دارد اشاره كرد و به همین دلیل ما هر چقدر در حوزه فردی و پزشكی به درمان اختلالات بپردازیم اگر عوامل اجتماعی را كنترل نكنیم ،اختلالات همچنان افزایش خواهد یافت.
رسولیان ادامه داد: آمار اختلالات روانی در كشور بیش از 20 درصد است یعنی از هر پنج نفر یك نفر نیاز دارد كه از كمك های حرفه ای برای افزایش سلامت روان خود استفاده كند و همچنین اختلالاتی روانی فرم های متفاوتی دارد كه بخشی از آن به عوامل اجتماعی مرتبط است و بخشی به عوامل فردی و بیولوژیك بستگی دارد به همین دلیل در بررسی ها و طبق پیمایش های ملی شیوع اختلافات جدی روانپزشكی در سال های اخیر تفاوت چندانی نداشته است ولی اگر چه میزان آن ثابت بوده ولی باز هم بسیار زیاد است.
رئیس انجمن علمی روانپزشكان ایران افزود: ما انجمن علمی روانپزشكان هستیم ودر واقع مقام اجرایی نیستم و زمانی كه جامعه صنعتی می شود به همان میزان استرس های اجتماعی افزایش می یابد و كنترل آن از دست انسان خارج می شود و فرد برای سازگاری با آن باید مهارتهای مدیریت استرس را آموزش ببیند و در سطح اجتماعی سیاستگزاران باید راهكارهایی در خصوص كنترل آنها انجام دهند كه در ماههای اخیر شاهد بودیم كه شهر اراك به دلیل اینكه كارخانه های آن با مشكلات پرداخت دستمزد كارگران روبرو هستند میزان اختلالات روانی افزایش داشته است.
رسولیان در خصوص تاثیر فضای مجازی بر این اختلالات گفت: در این زمینه پژوهش های مستندی در كشور انجام نشده و نظرات ما صرفا تئوری پردازی های فردی است
در صورتی كه امروزه الگوهای رفتاری افراد تغییر كرده و زمانی كه الگوهای جدیدی ارائه می شود احتیاج به راه حل های جدیدی است و فضای مجازی نیز از جمله همین الگوهای رفتاری جدید است كه باید برای آن راهكارهای جدید ارائه كرد.
سی و چهارمین كنگره سالانه انجمن علمی روانپزشكان ایران از امروز 25 تا 28 مهرماه در بیمارستان میلاد در حال برگزاری است.
علمی9031** 1201 *1440
دریافت كننده: عادل پازیار* انتشار: گلشن
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me