به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سید عباس صالحی روز سه شنبه در دیدار با «آرمن امیریان» همتای ارمنستانی خود با خیرمقدم به وی و هیات همراه، روابط دو كشور را در زمینه فرهنگی، هنری و رسانه ای، رو به توسعه و گسترش عنوان كرد.
وی با اشاره به ظرفیت های بالای هنرمندان ایران در حوزه های سینما، موسیقی، تئاتر، تجسمی، رسانه و كتاب، در زمینه گسترش تعاملات دو جانبه اعلام آمادگی كرد و گفت: بر این باوریم كه همكاری های فرهنگی و هنری، زمینه ساز نزدیكی دو ملت خواهد شد.
صالحی در ادامه با اشاره به توافقنامه اخیر ایران و ارمنستان در حوزه سینما كه هفته گذشته با مشاركت بنیاد فارابی به امضا رسید، ابراز امیدواری كرد كه زمینه های اجرایی شدن این توافقات با سفر وزیر فرهنگ ارمنستان به ایران عملیاتی شود.
عضو كابینه دولت دوازدهم در ادامه به روابط خوب و رو به توسعه دو كشور در زمینه های سیاسی و اقتصادی اشاره و ابراز امیدواری كرد كه با توافقات انجام شده و جدید در تعمیق روابط و تعاملات فرهنگی و هنری نیز شاهد رشد و پیشرفت باشیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، روابط تاریخی و فرهنگی ایران و ارمنستان را مثبت ارزیابی كرد و گفت: باید سطح روابط ،عمیق تر و جدی تر شود چرا كه زمینه و ظرفیت های این مهم فراهم است.
** دعوت از ایران برای مهمان ویژه ارمنستان پاییخت فرهنگی 2018
وزیر فرهنگ ارمنستان نیز در این دیدار ضمن قدردانی و تشكر ویژه بابت مهمان نوازی مردم ایران و به ویژه هنرمندان عرصه فرهنگ هنر، دیدار امروز را فرصت مغتنمی برای توسعه وتعمیق روابط فرهنگی هنری و رسانه ای عنوان كرد.
ارمن امیریان گفت: برای من جای بسی لذت و خوشبختی است كه امروز در ایران حضور دارم لذا هیچ گاه در این كشور احساس غریبی و تنهایی نكرده و ایرانیان را از هموطنان خود می دانم.
وی با اشاره به افتتاح جشنواره و نمایشگاه هفته فرهنگی ارمنستان در ایران كه براساس موافقتنامه قبلی دو كشور انجام می شود، آن را فرصت مغتمی برای معرفی فرهنگ وهنر كشورش دانست واز ایران متقابلا برای شركت در این نمایشگاه مشابه دعوت كرد.
وزیر فرهنگ ارمنستان با اشاره به تعیین ایروان به عنوان پایتخت فرهنگی جهان در سال 2018، به صورت رسمی از وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی به عنوان حضور مهمان ویژه در این مراسم دعوت به عمل آورد.
وی هدف از سفر خود را شركت در برگزاری هفته فرهنگی ارمنستان در ایران و همچنین عملیاتی كردن موافقتنامه های امضا شده گذشته فی مابین عنوان كرد.
** روابط فرهنگی وهنری صمیمی ترین و شفاف ترین روابط است
ارمن امیریان با اشاره به سابقه دیرینه روابط دو كشور در زمینه های سیاسی اقتصادی گفت: متعقدم صمیمی ترین، شفاف ترین و بی ریاترین روابط همان روابط فرهنگی وهنری است.
وی به وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی ایران پیشنهاداتی را ارائه كرد و گفت: در انتخابات آینده یونسكو درباره حمایت میراث فرهنگی دو كشور در خصوص موزه ارمنستان انتظار ما این است كه جمهوری اسلامی ایران در كمیسیون مربوطه از این موضوع حمایت كند.
به گفته وی، زمانی كه حملات نظامی و جنگ میان برخی كشورها صورت می گیرید، باید طرحی به تصویب برسد كه میراث فرهنگی كشورها در موزه ها مورد حمایت قرار گرفته و قانون جلوگیری از اسیب رسیدن به انها به تصویب برسد.
این مقام مسوول ارمنستانی با اشاره به توافقنامه امضا شده هفته گذشته بنیاد سینمایی فارابی و امور سینمایی كشورش كه در ایروان انجام شد، از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست در خصوص عملیاتی شدن مفاد آن، دستور ویژه را عنایت كند.
وزیر فرهنگ ارمنستان همچنین با تشكر از برپایی هفته های فیلم ارمنستان در ایران و بالعكس كه بازتاب بسیار خوبی در هر دو كشور از خود به جا گذاشته، ابراز امیدواری كرد، این هفته های فیلم جنبه سالانه پیدا كند.
امیریان خاطر نشان كرد: چند فیلم ایرانی را دیدم و از دیدن انها لذت بردم زیرا هنرمندان ایرانی بسیار حرفه ای و با تجربه اثر سینمایی خوبی را خلق كرده بودند.
وی افزود: هنرمندان ما نیز می توانند با تبادل تجربیات از ظرفیت های موجود در زمنیه های سینما همواره بهره مند شده و به ویژه در ساخت فیلم های ستنمایی مشترك این تجربیات را به كار بندد.
ارمن امیریان گفت: اكنون در مورد توسعه سینما دور جدیدی در ارمنستان اغاز شده و قانون جدیدی در زمینه سینما در حال تدوین است، به عنوان نمونه تاكید شده كه سرمایه گذاران كه پروژه های فیلم سازی دارند بتواند اثار مشترك تولید كرده و در نهایت درصدی از درامد حاصل فروش ان اثر سینمایی به سازندگان داده شود.
وی همچنین با اشاره به اقدامات جدید حوزه سینمایی ارمنستان در زمینه توسعه و تجهیز سالن های سینمایی افزود: اقدامات خوبی صورت گرفته كه علاوه بر سالن های موجود در این كشو،ر 15 سالن دیگر به انها افزوده شود از این رو آمادگی پذیرش سرمایه گذاران خارجی برای ساخت و تجهیز سالن های سینمایی را اعلام می كنیم.
وزیر فرهنگ ارمنستان اشاره به نیاز همكاری های رسانه ای میان دو كشور پیشنهاد كرد، رسانه های حوزه كودك و نوجوان به ویژه انتشارات و مطبوعاتی ها به زبان های
فارسی و ارمنی با استفاده از نقاشی كودكان، تولیداتی را در دو كشور داشته باشند و زمانی كه این اثر منتشر شد به صورت مجموعه در اختیار مدارس و كتابخانه ها قرار گرفته و درآمد حاصله نیز به تولید كنندگان آن برسد..
ارمن امیریان با اشاره به ظرفیت خوب هنر موسیقی ایران پیشنهاد كرد، كنسرت سمفونیك مشترك ایران و ارمنستان ایجاد شود.
وی همچنین پیشنهاد كرد، گروه های مختلف اركستر سمفونیك و موسیقی در دو كشور برنامه اجرا كنند.
وزیر فرهنگ ارمنستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیشنهاد دیگری در زمینه برگزاری جشنواره مشترك عاشقانه در زمنیه موسیقی گفت: می توانیم این جشنواره را مشتركا با همكاری ارمنستان، گرجستان و ایران اجرا كنیم، البته نظر گرجستان در این زمینه مثبت بوده از این رو امیدواریم با نظر مثبت ایران سه كشور بتوانیم این جشنواره از تهران تا ایروان و از ایروان تا تلفیس برگزار شود و از این طریق زمینه نزدیك شدن سه ملت را فراهم
كنیم.
وی ابراز امیدواری كرد، پیشنهادات ارائه شده در این نشست وهمچنین مفاد موافقتنامه های منعقده میان دو كشور با نظر و دستور مساعد شخص وزیر فرهنگ ایران هرچه سریع تر عملیاتی و اجرایی شود.
وزیر فرهنگ ارمنستان در عین حال گفت: در زمینه تولیدات مشترك فیلم های سینمایی قرارداد و تفاهمنامه هایی بین دو كشور به امضا رسیده كه امیدوارم بزودی اجرایی و عملیاتی شوند.
ارمن امیریان بر همكاری های مشترك تهران و ایروان در بخش های هنرهای تجسمی، تئاتر، نقاشی و ترجمه آثار، چاپ و نشر كتاب و... نیز تاكید كرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در بخش دوم این دیدار پس از بیان پیشنهادات هتمای ارمنستانی خود در زمینه های همكاری حوزه سینما، تئاتر، هنرهای تجسمی، كتاب و ترجمه آثار، ساخت فیلم مشترك، تبادل تجربیات هنرمندان و اعزام گروههای هنری به دو كشور، كتابخانه ملی، میراث فرهنگی و... ، با برشمردن توانمندیها و ظرفیت های بالای ایران در عرصه های فرهنگی و هنری و رسانه ای، برای همكاری در همه زمینه ها اعلام آمادگی كرد.
صالحی درمورد همكاری های سینمایی هم با اشاره به تولید سالانه بیش از 100 فیلم سینمایی در كشور گفت: ایران در زمینه مستندسازی فعالیت های مطلوبی در كارنامه كاری هنرمندان این حوزه ثبت كرده و جشنواره حقیقت یكی از این جشنواره هاست كه اجرا می شود.
وی یادآور شد: فیلم كوتاه هم در ایران از جایگاه مناسبی برخوردار است كه جشنواره ای از آن برگزار می كنیم كه استقبال خوبی نیز از آنها می شود.
صالحی تاكید كرد: ایران و ارمنستان همچنین می توانند در زمینه فیلمسازی و تبادل تجربیات مشترك همكاری های خوبی برای تولید خروجی مناسب داشته باشند.
وی همچنین از آمادگی برگزاری هفته های فیلم ایران در ارمنستان خبر داد و اظهار داشت: معتقدیم سینما به عنوان هنر هفتم می تواند موقعیت مناسبی در گسترش روابط و نزدیكی دو ملت و كشورها واقع شود و از طرفی هم سینما دریچه مناسبی برای توسعه و گسترش تعاملات فرهنگی و هنری كشورها باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به ظرفیت و توانمندی های ایران در زمینه كتاب، چاپ و نشر، یكی از این حوزه ها را نشر كودك و نوجوان عنوان كرد و گفت: هر سال بیش از ١٠ هزار عنوان كتاب در حوزه كودك و نوجوان منتشر می شود.
به گفته وی، ظرفیت فضای ایران در حوزه نویسندگان كودك و نوجوان و تصویرگری این حوزه قابل توجه و بالا است و بطور جدی دنبال می شود.
صالحی همچنین با اشاره به فعالیت های این وزارتخانه در امور هنری و بویژه در حوزه تئاتر، از آمادگی همكاری های مشترك در این زمینه و تولیدات آثار مشترك هنری با ارمنستان خبر داد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان كرد: هر شب بیش از ١٠٠ تئاتر در تهران اجرا می شود، از این رو تعداد نمایش های اجرا شده در كشور قابل توجه بوده و از طرفی نیز سبك های مختلف آن و تدریس اساتید این حوزه به لحاظ سبك های تئاتر قابل ملاحظه است.
وی پیشنهاد كرد تا در زمینه برگزاری كارگاه های آموزشی تئاتر نیز همكاری های مشتركی برای انتقال و كسب تجریبات هنرمندان دو كشور را در دستور كار قرار گیرد.
صالحی از موسیقی نیز به عنوان یكی دیگر از زمینه های همكاری مشترك دو كشور یاد كرد و افزود: پیشنهاد تشكیل اركستر سمفونیك مشترك دو كشور قابل اجرا و عملی شدن است و از طرفی تبادل رهبران موسیقی اركستر سمفونیك نیز می تواند یكی دیگر از پیشنهادها باشد.
به گفته وی، پیشنهاد مطرح شده وزیر فرهنگ ارمنستان در خصوص اجرای جشنواره عاشقی خوب و قابل اجرا بوده و می تواند علاوه بر ایجاد یك باب جدید در دیگر كشورهای منطقه و حتی دنیا اجرا شود زیرا معتقدیم این مهم پیام آور صلح و دوستی و آرامش شده و موجب ارتباطات جدیدی بین ملت ایران و ارمنستان را فراهم سازد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه زبان فارسی در كشور ارمنستان، از آمادگی ایران برای تقویت این زبان در این كشور به ویژه مدارس و دانشگاههای ارمنستان خبر داد كه باید جدی گرفته شود.
صالحی همچنین ترجمه آثار به زبان ارمنی و فارسی را نیز ضروری دانست و گفت: تاكنون سه اثر از زبان ارمنی به فارسی و از فارسی به ارمنی ترجمه شده كه این توانمندی و ظرفیت وجود دارد كه نسبت به افزایش آن همكاری بیشتری بعمل آید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به فعالیت های این وزارتخانه در زمینه رسانه و مطبوعات اشاره كرد و افزود: تبادل هیات های رسانه ای دو كشور علاوه بر تقویت و تاكید بر دیپلماسی رسانه ای می تواند در گسترش و تعمیق روابط نیز نقش به سزایی ایفا نماید.
صالحی خاطرنشان كرد: در ایران هشت هزار نشریه، مطبوعات و رسانه های برخط وجود دارد كه در این زمینه هیات های رسانه ای دو كشور می توانند تبادل تجربیات را با یكدیگر داشته باشند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود و ادامه پیشنهادات به همتای ارمنستانی، به موضوع گفت وگوی ادیان الهی هم اشاره كرد و گفت: اسلام و مسیحیت زمینه های مشتركی از جمله صلح، عدالت، خانواده، كودكان، و ... برای گفت وگو دارند كه می توان آنها را گسترش داد.
محمدمهدی حیدریان رییس سازمان سینمایی، محمد سلگی سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عباس خامه یار معاون بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این دیدار به فعالیت های انجام گرفته و ظرفیت های معاونت های تحت امر خود اشاره و در نهایت پیشنهادهای همكاری های مشترك فرهنگی و هنری را با كشور ارمنستان مطرح كردند.
در خاتمه این دیدار نیز وزرای فرهنگ ایران و ارمنستان هدایایی از كشور خود به یكدیگر اهدا كردند.
فراهنگ ** 1355 ** 1055 ** خبر،عكس و فیلم: علی اكبر قزوینیان * انتشار: زینب كارگر
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۵
تهران - ایرنا - وزیران فرهنگ ایران و ارمنستان بر توسعه همكاری های فرهنگی، هنری و رسانه ای تاكید كردند.