جعفر سرقيني روز سه شنبه در آيين گشايش نمايشگاه بين المللي سنگ نيم ور محلات افزود: ميزان صادرات معادن سنگ و صنايع وابسته آن در سال گذشته حدود 350 ميليون دلار بود كه رشد 2 برابري در اين حوزه براي سال جاري در دست پيگيري و اقدام است.
وي بيان كرد: با وجود ظرفيت ذخاير سنگ تزئيني در كشور حجم صادرات كنوني كافي نيست و رونق بازار ساخت و ساز داخلي با هدف افزايش توليد و مصارف سنگ نما با جديت پي گرفته شود.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: معادن از كانون هاي مهم توسعه پايدار محسوب مي شود كه ماهيت آن با توسعه بخش ها متفاوت است و در زمان تحريم با وجود تمامي مشكلات، حوزه معادن و صنايع وابسته تنها بخشي بود كه كمترين آسيب را ديد.
سرقيني اظهار كرد: 380 هزار نفر در حوزه صنعت سنگ و فعاليت هاي وابسته آن اشتغال دارند و 6 هزار و 500 واحد فراوري سنگ نيز در كشور فعال است كه اين مهم بيانگر ظرفيت هاي معدني و جايگاه آن در توسعه است.
وي افزود: 6 ميليارد دلار مواد معدني در سال گذشته از كشور صادر شد و اين شاخص در برنامه هاي كلان تا يك و نيم ميليارد دلارديده شده است.
وي با بيان اينكه ميران واردات معدني كشور در سال 91 معادل 6 و نيم ميليارد دلار بوده است گفت: واردات معدني ايران در سال گذشته به سه ميليارد ريال كاهش يافت كه نشان از توجه دولت به باروري ظرفيت هاي اين بخش دارد.
معاون امور معادن و صنايع معدني وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: يك ميليون تن صادرات فولاد و پنج ميليون تن واردات اين ماده معدني در سال 91 انجام شد كه درسال گذشته ميزان صادرات فولاد به 6 ميليون تن رسيد و امسال نيز صادرات هشت ميليون تني براي اين محصول استراتژيك امسال هدفگذاري شده است.
وي گفت: در بهار امسال سه و نيم ميليون تن فولاد از ايران صادرشده است كه عامل اين افزايش صادرات، هموار شدن زير ساخت هاي صادراتي، رفع موانع در برنامه هاي هدفدار دولت و تلاش صنعتگران بوده است.
معاون امور معادن و صنايع معدني وزير صنعت، معدن و تجارت بيان كرد :هموار شدن بستر تعرفه اي، كاهش عوارض و سهميه بندي باعث رونق صادرات اين صنعت شد.
سرقيني با بيان اينكه معافيت مالياتي از مواد خام برداشته شده است اظهار كرد: براي تحقق اقتصاد مقاومتي و ايجاد اشتغال پايدار از خام فروشي بايد پرهيز كرد.
وي تاكيد كرد: معدنكاران كشور در حوزه سنگ بايد رويكرد خود را در توليد به سمت فرآوري و ارزش افزوده محصولات معدني معطوف كنند چرا كه صادرات مواد معدني خام ضمن اينكه هدردادن منابع پايه با نرخ نازل است به از بين بردن زنجيره بيكاري كمكي نمي كند و توليد ثروت و اشتغالزايي را با خود ندارد.
وي گفت: بخش فعاليت هاي معادن سنگ با رشد مثبت مواجه است به طوري كه در سه ماهه سوم پارسال رشد 12 درصدي، در سه ماهه چهارم رشد 13 درصدي در سه ماهه نخست امسال رشد چهار و نيم درصدي در اين حوزه رقم خورده است.
وي افزود: رشد مذكور با توجه به ركود ساختمان سازي و مسكن مطلوب است و تحليل داشته هاي فعاليت معدني كشور نشان مي دهد كه توسعه حوزه معدني به درستي در حال رقم خوردن است.
دهمين نمايشگاه بين المللي سنگ نما در شهر نيم ور در 10 كيلومتري جاده محلات به شهر نيم ور در فضايي به مساحت 90 هزار متر مربع شامل 20 هزار متر مربع فضاي سرپوشيده و 70 هزار متر مربع و فضاي باز برپا شده است.
در 350 غرفه اين نمايشگاه، آخرين دستاوردهاي حوزه سنگ هاي معدني و تزئيني در زمينه هاي فرآوري سنگ هاي ساختماني، معادن سنگ، ماشين آلات استخراج معدني، قطعات و لوازم سنگ بري، معدن و ماشين آلات تخصصي و ساير صنايع وابسته به اين صنعت به نمايش درآمده است.
7277/ 6013/خبرنگار: افسانه آروند***انتشاردهنده:مژگان حيدري
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۳
خمين - ايرنا - معاون امور معادن و صنايع معدني وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: دولت تدبير و اميد افزايش صادرات مواد معدني و توانمندي در توليد كيفي محصولات اين حوزه را تا 2 برابر در سال جاري در دستور كار دارد.