به گزارش سه شنبه ايرنا، 'آنتونيو گوترش' دبيركل سازمان ملل در ماه اوت(مرداد)، كوهلر را به عنوان نماينده خود براي حل بحران صحرا انتخاب كرد .
كوهلر براي نخستين بار طي ماموريتش، روز دوشنبه وارد رباط شد و در تلاش براي از بن بست خارج كردن مساله صحراي غربي ، باشماري از مقام هاي مغرب از جمله 'ناصر بوريطه' وزير خارجه اين كشور ديدار كرد.رسانه هاي مغربي خري درباره اين نشست منتشر نكرده اند .
جزئيات برنامه كوهلر و جابجايي هاي او در منطقه، تقريبا نامشخص و كلي تبيين شده و تنها جبهه پوليسارو اعلام كرده است به زودي وي از 'تندوف' واقع در جنوب غرب الجزاير كه اردوگاه پناهندگان صحرايي در آن قرار دارد و بين100 تا 200هزار نفر از اهالي صحرا در آن زندگي مي كنند، بازديد مي كند.
بر اساس اعلام پوليسارو، كوهلر قرار است چهارشنبه و پنجشنبه با ساكنان اين اردوگاه ها ديدار و گفت و گو كند و همچنين وي با مسئولان جبهه پوليسارو نيز مذاكراتي داشته باشد.
بر اساس اين گزارش ،كوهلر قرار است در سفر10 روزه خود به منطقه، به موريتاني و الجزاير نيز سفر كند اما مشخص نيست در اين ديدارها با كداميك از مقام هاي اين كشورها ديدار خواهد كرد.
پيش از كوهلر ، 'كريستوفر روس' براي 8 سال نماينده سازمان ملل براي حل مناقشه بود كه پس از به وجود آمدن تنش ميان سازمان ملل و مغرب در مورد صحرا، استعفا كرد.
صحراي غربي منطقهاي است در شمال غرب آفريقا و جنوب كشور مغرب كه جبهه آزادي بخش پوليساريو و پادشاهي مراكش بر سر كنترل آن مناقشه دارند.
اسپانيا در سال 1883 ميلادي صحراي غربي را به قلمرو خود ملحق كرد و اين روند ادامه داشت تا اينكه در سال 1973 جبهه پوليساريو تشكيل و اين گروه نبرد با دولت مادريد را آغاز كرد.
مجمع عمومي سازمان ملل متحد در سال 1975 ميلادي از ديوان بينالمللي دادگستري خواست درباره وضعيت صحرا راي صادر كند. اين دادگاه وجود روابط تاريخي بين صحرا با مغرب و موريتاني را تائيد، اما وجود رابطه حاكميت و سيطره قانوني ميان آنها را رد كرد. در همين حال، توافق سه گانه مغرب، اسپانيا و موريتاني منجر به خروج اسپانيا شد.
پس از خروج اسپانيا از صحراي غربي در سال 1975 ميلادي، صحراي غربي به مغرب الحاق شد. اين امر با مخالفت شديد نيروهاي ' جبهه پوليساريو' روبه رو شد و درگيري هاي شديدي ميان طرفين درگرفت كه در سال 1991 ميلادي با ميانجي گري سازمان ملل، اين درگيريها متوقف شد.
جبهه پوليسارو در سال 1976 از تشكيل كشوري به نام جمهوري صحرا به مركزيت العيون خبر داد كه اين خود با درگيري هايي در منطقه همراه بود زيرا مغرب و موريتاني مخالف اين امر بودند .
مغرب نوعي خودمختاري به صحراي غربي پيشنهاد داده اما جبهه پوليساريو خواستار برگزاري همه پرسي تحت نظارت سازمان ملل براي استقلال جمهوري دموكراتيك عربي صحرا است.
صحراي غربي واقع در ساحل اقيانوس اطلس، تنها منطقه در قاره آفريقا بوده كه پس از پايان يافتن دوران استعمار، هنوز وضعيت سياسي آن نامشخص است.
جبهه پوليساريو سازماني سياسي نظامي در صحراي غربي است. اين گروه در سال ۱۹۷۳ به عنوان يك گروه مقاومت عليه تسلط استعماري اسپانيا بر صحراي غربي و با هدف استقلال اين منطقه ايجاد شد. پوليساريو پس از خروج اسپانيا در سال ۱۹۷۶ از اين منطقه و تقسيم آن بين مغرب و موريتاني به مخالفت با اين دو كشور پرداخت. موريتاني و پوليساريو در سال ۱۹۷۹ با يكديگر صلح كردند .
شبد**خاورم **2041**1010
انتشار:حسن معظمي
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۶ - ۱۹:۵۲
الجزيره-ايرنا- 'هورست كوهلر' نماينده ويژه سازمان ملل براي حل مناقشه صحراي غربي روز دوشنبه نخستين سفر خود را به اين منطقه براي ميانجي گري ميان مغرب و جبهه پوليسارو و رايزني با كشورهاي همسايه آغاز كرد در حالي كه جزئيات برنامه سفر و ديدارهاي او كمتر رسانه اي شده است .