سنندج - ايرنا - مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي كردستان گفت: در حدود 200 هزار هكتار از مزارع اين استان در سال زراعي گذشته عليه آفت هاي مختلف از جمله سن، ملخ و موش صحرايي سمپاشي شد.

محمد غفوري روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: بيشترين مقدار سمپاشي مزارع مربوط به مزارع گندم و مبارزه با آفت سن با حدود 180 هزار هكتار است.
وي افزود: مبارزه با آفت سن در مزارع كشاورزي استان كردستان در 2 نوبت انجام شد كه در نوبت اول هنگام حركت سن هاي مادر از مناطق كوهپايه اي به مزارع و در فروردين ماه صورت گرفت.
غفوري تاكيد كرد: در مرحله نخست بيش از 95 هزار هكتار اراضي كشاورزي سمپاشي شد و نوبت دوم مبارزه با پوره سن نيز ارديبهشت و اوايل خرداد ماه امسال انجام شد.
به گفته وي، در فصل مبارزه 260 نفر از كارشناسان اين سازمان مشغول بازديد و سركشي از مزارع بودند و در صورت مشاهده سن پوره در مزارع، كشاورزان را براي مبارزه با اين آفت راهنمايي مي كردند.
وي اضافه كرد: در مزارع گندم مبارزه با آفت سن از اهميت ويژه اي برخوردار است و گندم هاي آفت زده قابليت مصرف و كشت را ندارند.
** مبارزه با آفت ملخ و موش صحرايي
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي كردستان با بيان اينكه مبارزه با آفت ملخ در بيش از 6 هزار هكتار از مزارع استان انجام شد، افزود: در اين مبارزه براي هر 2 هكتار، يك ليتر سم رايگان در اختيار كشاورزان قرار گرفت.
وي اضافه كرد: اين مبارزه بيشتر در اراضي شهرستان هاي سروآباد، سنندج، مريوان و بانه انجام شد ولي بيشترين مقدار آن در مزارع كشاورزي شهرستان سروآباد بود.
غفوري با بيان اينكه براي انجام اين عمليات سمپاشي در مجموع بيش از يك ميليارد ريال هزينه شده است، يادآور شد: امسال نيز 10 هزار هكتار از مزارع استان عليه آفت موش صحرايي سمپاشي شد.
**مصرف سالانه 500 تُن انواع سموم در كردستان
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي كردستان تاكيد كرد: ساليانه در مجموع بيش از 500 تُن انواع سموم در 2 بخش باغ و زراعي استان براي عمليات سمپاشي مصرف مي شود.
غفوري گفت: در استان كردستان در مجموع 100 فروشگاه فروش سم فعاليت مي كنند كه از اين تعداد 86 واحد توسط بخش خصوصي و بقيه توسط تعاون روستايي اداره مي شود.
وي اظهار كرد: در تمام فروشگاه هاي بخش خصوص كارشناس گياه پزشكي حضور دارد و هر گونه خريد و فروش سموم نيز در سامانه ثبت مي شود.
وي از كشاورزان خواست در خصوص مصرف سموم از كارشناسان اين مراكز مشاوره بگيرند.
استان كردستان به دليل داشتن بيش از يك ميليون و 110 هزار هكتار زمين قابل كشت مرغوب و مستعد يكي از قطب هاي توليد محصولات كشاورزي به ويژه گندم در غرب كشور به شمار مي رود و جايگاه سوم كشوري در توليد اين محصول را به خود اختصاص داده است.
خبرنگار: عبدالله رحماني ** انتشار: مجيد سليماني
3020/9102