به گزارش ايرنا ، برنامه چين اين است كه فضاي مجازي در يك مسير درازمدت و با توجه به وضعيت سياسي و اقتصادي كشور رشد پيدا كند براي همين در سال هاي گذشته چين رشدي نسبتا آرام در اين زمينه داشته است.
با اين وصف مقصود چين از توسعه فضاي مجازي دستيابي به اينترنت هاي پر سرعت و افزودن بر شمار مشتركان و بالا بردن سرعت ارتباطي است كه البته در اين زمينه هنوز مشكلاتي دارد كه مربوط به ارتباط مشتركان با فضاي مجازي و بخصوص شبكه هاي خارجي مي باشد.
در جريان برگزاري كنگره حزب حاكم نيز چين نشان داد كه هنوز براي دسترسي مشتركان به فضاي مجازي مشكلات زيادي ايجاد مي كند و در اين دوره حساس تمامي سازمان هاي خدماتي فيلترشكن را در كشور تعطيل كرد و دسترسي مشتركان را به نرم افزارهايي كه عمدتا ازخارج هدايت مي شوند ممنوع نمود.
با اين وصف اين كشور راهبردي را تنظيم كرده است كه بر اساس آن مي خواهد قدرت پيشرو دنيا تا سال 2022 ميلادي در توسعه فضاي مجازي باشد.
شمار مشتركان تلفن همراه در چين تا پايان سال 2016 ميلادي از مرز 730 ميليون نفر گذشته كه نشان مي دهد با چه سرعتي اين كشوردر اين زمينه در حركت است.
روزنامه گلوبال تايمز چين مي نويسد كه ما رشد فضاي مجازي را دنبال مي كنيم اما همزمان با هر فعاليت غيرقانوني و خطرناك براي امنيت ملي در اين فضا مقابله خواهد شد.
اداره فضاي مجازي چين در نيمه اول سال جاري ميلادي بيش از 25 سايت و وبلاگ در فضاي مجازي را كه مطالب سياسي منتشر مي كردند تعطيل نمود و اعلام كرد كه اجازه نمي دهد آنها در زندگي روزمره مردم نفوذ كنند.
اولين قانون سايبري چين نوامبر سال 2016 تصويب شد كه بر اساس آن اين كشور مي تواند با هر فرد و سازماني خارج از كشور كه قصد دارد به منافع چين لطمه بزند ، مقابله كند.
چين براي اولين بار برنامه اي را نيز با عنوان راهبرد همكاري بين المللي در فضاي سايبري با هدف تقويت همكاري با كشورهاي ديگر در اين زمينه و حراست از فضاي مجازي و تامين امنيت اين فضا منتشر كرده است.
چين تاكيد كرده است كه اين راهبرد و برنامه جديد را با نظرداشت اصولي چون صلح و حق حاكميت و اطلاع رساني متقابل منتشر كرده است.
حراست از حق حاكميت و امنيت چين در فضاي سايبري ، اطلاع رساني متقابل در باره فضاي مجازي با هدف منتفع كردن يكديگر ، امنيت اطلاع رساني در اينترنت ، تقويت ارتباطات بين المللي در فضاي سايبري ، افزايش همكاري هاي بين المللي ، حاكم كردن قانون بر اينترنت و فضاي سايبري با همكاري با جامعه بين المللي ،افزايش تبادلات و تعاملات فرهنگي در اين زمينه و آموختن متقابل از جمله مضامين اين برنامه است.
اصلاحات در بخش هاي صنعتي مرتبط با فضاي سايبري ، مبارزه با تروريست و جرايم ذي ربط در فضاي سايبري و حراست از امنيت شهروندان و جلوگيري از به سرقت رفتن اطلاعات و داده ها در اين فضا و همچنين حفاظت از حقوق افراد و اتباع در اين عرصه از ديگر موضوعات اين برنامه است.
دولت چين كه اين برنامه را منتشر كرده ، آورده است كه چين در زمينه توسعه اينترنت و فضاي سايبري با كشورهاي ديگر همكاري خواهد كرد و خود را متعهد به حمايت از كشورهاي در حال رشد براي تامين امنيت فضاي سايبري مي داند.
مشاركت با كشورها براي اجراي مقررات ذي ربط ، اجراي قوانين و ضوابط در زمينه تجارت اينترنتي و فضاي مجازي و همچنين توسعه زيرساخت هاي اطلاع رساني جهاني و تسهيل در اطلاع رساني متقابل جزوي از اين راهبرد جديد فضاي سايبري چين است.
اين راهبرد را كه تارنماي يي سي چين نيز منتشر كرده است ، وزارت خارجه و اداره اطلاع رساني اينترنت چين منتشر كرده اند و در آن بر همكاري در فضاي سايبري بين چين و كشورهاي حوزه راه ابريشم نيز تاكيد شده است.
در اين راهبرد تاكيد شده است كه هيچ كشوري امروز از حملات در فضاي مجازي مصون نيست و مقابله با اين پديده به همكاري بين المللي نياز دارد.
آساق**231**1663**انتشار دهنده: خسرو حسيني
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۴
پكن - ايرنا - چين در تلاش است تا فضاي مجازي را در پنج سال آينده به اندازه اي گسترش دهد كه ياراي مقابله با كشورهاي پيشرفته را در اين زمينه داشته باشد.