سایت خبری این شبكه در گزارشی نوشت: پیامدهای فروپاشی قیمت جهانی نفت در میان كشورهای عضو شورای همكاری خلیج فارس بیش از پیش نمایان تر شده و به دنبال كسر بودجه این كشورها در افزایش بدهی های آنها انعكاس یافته است، زیرا بودجه شش كشور عضو این شورا برای تامین هزینه ها به طور عمده بر واردات نفت متكی است.
كشورهای خلیج فارس برای جبران این كمبود، در سال جاری به طرز چشمگیری به قرض گرفتن از بازارهای بین المللی روی آوردند و صدور اسناد حاكمیتی در شورای همكاری خلیج فارس از ابتدای سال جاری به ركورد جدیدی دست یافته است .
كشورهای عربستان ، قطر ، كویت ، بحرین ، امارات و عمان یك پنجم نفت صادراتی جهان را به خود اختصاص داده اند و برای تامین بودجه به درآمدهای نفتی متكی هستند . به همین دلیل در گذشته همانند سایر كشورهای نفت خیز بازار اوراق مالی صنعت نفت را نادیده می گرفتند؛ اما از یك سال پیش تاكنون برای تامین كسر بودجه خود به انتشار اوراق قرضه دولتی روی آوردند.
میزان صدور اوراق مالی حاكمیتی در این كشورها از آغاز سال 2017 به بیش از 60 میلیارد دلار افزایش یافت و صدور اسناد مالی دلاری از سوی عربستان در ماه گذشته میلادی لقب بزرگ ترین قرض حاكمیتی برای دومین سالی متوالی را به خود اختصاص داد و نرخ آن به 12 میلیارد و 500 میلیون دلار رسید كه به طور یك جا در تمامی بازارهای در حال توسعه به فروش رسید.
به همین ترتیب، ابوظبی در چارچوب فروش اسناد مالی دولتی در دومین اقدام خود در همین راستا پس از كاهش بهای نفت در سال 2014 به 10 میلیارد دلار دست یافت .
كویت در چارچوب برنامه خود برای جبران كسر بودجه، در ماه مارس 2017، اسناد مالی به ارزش 8 میلیارد دلار را به فروش رساند كه اولین ورود این كشور به بازارهای بین المللی بدهی به شمار می آید.
سلطان نشین عمان نیز اسناد مالی بین المللی به ارزش 5 میلیارد دلار را به معرض فروش گذاشت و پیشتر در سالجاری میلادی چك های حاكمیتی به ارزش دو میلیارد دلار را به فروش رساند.
بانك 'كاپیتال' به عنوان بانك سرمایه گذاری متخصص در بازارهای در حال رشد كه مقر آن در دوبی است، پیش بینی كرد كه اسناد حاكمیتی همچنان در صدر دیون جدید در كشورهای شورای همكاری خلیج فارس باقی خواهند ماند، زیرا دولت های منطقه سعی دارند تا خود را با وضعیت جدید ناشی از ادامه كاهش بهای نفت هماهنگ كنند.
خاورم ** 1487 **1049
مترجم : قاسم غضبانپور /انتشار دهنده : مریم كاظمی
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۱
تهران – ایرنا - به گزارش شبكه تلویزیونی 'نبأ' -وابسته به مخالفان سعودی- كشورهای عضو شورای همكاری خلیج فارس در سال 2017 مبلغ 60 میلیارد دلار وام دریافت كردند.